Görüş Bildir
Haberler
Nasıl Bulunduğuna Akıl Sır Erdiremediğimiz 13 Şey

Nasıl Bulunduğuna Akıl Sır Erdiremediğimiz 13 Şey

diazepam
31.07.2014 - 16:02

Genellikle icatlar, keşifler insanların ihtiyaçlarından doğuyor. Bir kısım buluşlar ise mucitlerinin ileri görüşlülüğünün bir sonucu olarak ortaya çıkıyor. Ancak öyle bir takım şeyler var ki nasıl bulunduklarına dair en ufak bir fikriniz olmuyor. İşte sizler için nasıl bulunduğuna anlama verilemeyen 12 şeyi derledik. Eminiz ki sizin aklınızda da bunlar gibi birkaç şey vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bale

1. Bale

Dans var, müzik var, tiyatro, sinema var acaba kim çıkıp da 'dansla müziği daha estetik olarak birleştirelim, parmak ucunda falan yürüyelim, erkekler de tayt giysinler' demiş olabilir ki? Yani bale hangi ihtiyaçtan, neye karşı doğmuş olabilir. Bir insanı 'baleyi' bulmaya iten sebepler nelerdir? Günümüz şartlarında bale çok sırıtmıyor olabilir ama... Arkadaşım, 'parmak ucunda dans edelim, arada bir de havaya zıplayıp iki tam tur atalım' nasıl bir kafanın ürünüdür ki acaba?

2. Mahjong

2. Mahjong

Satranç, go, dama, vb. oyunlara baktığınızda nasıl bulunduklarına dair bir takım fikirler yürütmeniz olası. Strateji, basitlik, düşünme gibi şeylerden doğduğunu anlayabiliyorsunuz. Ancak mahjong denen oyunu kim nasıl akıl edip de hayatımıza sokmuş anlamak güç. Tamam şimdi baktığınızda güzel oyun, kendini oynatıyor ama bunu ilk bulan kişinin motivasyon kaynağı neydi insan düşünmeden edemiyor. Böyle katmanlar oluşturayım, acayip acayip şekiller olsun, her bir katmanda, bir başka taş tarafından engellenmeyen taşları toplayarak sonuca gideyim... Hımm fena olmadı sanki... Bu mudur?

3. Çikolata

3. Çikolata

Bugün ayıla bayıla yediğimiz çikolatayı insanlar nasıl buldu diye hiç düşündünüz mü? Coco ağacının meyvesini alalım, içinden özünü çıkartıp toz haline getirelim, şeker katıp kaynatalım ve daha bir sürü şey. Bu süreç eminiz ki bir günde ortaya çıkmadı ama yine de çikolata gibi bir şeyi bulabilmek, bunu aklına getirmek bir hayli güç olsa gerek. Sanırız ilaç bulmak için çıkılan yolda insanın yine zevkine düştüğünü gösteren bir olay bu. Hani kalp ilacı bulmak için yola düşüp de iktidar hapı bulmak gibi.

4. Yaşam Koçluğu

4. Yaşam Koçluğu

Bunu bulan insanın gerçekten elini öpmek isterdim. Sen yaşamayı bilmiyorsun, bırak sana yardım edeyim sen de bana para ver diye yola çıkmak ve bu işten cidden para kazanmak her insanın harcı değil. Bir insana yaşamayı öğretmek gibi bir iş kolunun olması beni bugün bile şaşırtırken bu fikir daha ortada yokken bu işe gönül vermek hepimizin yapabileceği bir şey değil.

5. Posta güvercini

5. Posta güvercini

Bir hayvandan iletişim aracı olarak istifade etmek muazzam bir fikir. Ancak ha deyince olacak bir iş değil. Bugün bile güvercinlerin nasıl eğitildiğini, davranış biçimlerinin ne olduğunu bilen birisi değilim. Ama sen kalk yıllar evvelinden güvercinlerden postacı olarak istifade edilebileceği fikrini geliştir, güvercin topla, onları eğit, sonra da ayaklarına bağladığın mesajlar ile iletişim kur. Bence telefonun icadından bile daha zor bir keşif.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yoga

6. Yoga

Garip garip hareketler yaparak insanın rahatlayacağını, dünyanın stresinden, derdinden uzaklaşacağını düşünmek, bunun için gerekli hareketleri bulmak, çakra falan derken üçüncü göze kadar yol almak ciddi anlamda güzel bir kafanın ürünü. Yogayı bulan kişi, günün birinde bu işin bu kadar karlı bir iş koluna dönüşeceğini bilmiyordur eminim. Ama yüz üstü yatarken ayağını kaldırıp başına değdirmek gibi bir hareketi bulmak her devirde zor iş.

7. Curling

7. Curling

Şimdi mermer gibi bir malzemeden, altı kaygan, kulplu dairesel bir taş alalım, bunu 5 metre ötedeki hedefe atalım, taş giderken de önünde birkaç kişi yeri fırçalayıp statik alan oluştursun, sonra hedefte yer alan rakip takımın taşlarını vurup hedeften dışarı atalım, nasıl fikir? İlk ortaya atıldığında bu kişiye kahkalarla gülmüştür belki arkadaşları. Ama adam vazgeçmemiş, uğraşmış bugün olimpiyatlara sokmuş sporunu. Hala beyzbol, kriket, badminton gibi sporları sindirememiş biri olarak curling'in mucidini buradan selamlıyorum. Sendeki azim Edison da bile yoktu!

8. Pişmaniye

8. Pişmaniye

'Şimdi normal şeker yaptığımızı düşün, bunu halka haline getirip, 5-10 kişi bir ucundan tutarak saatlerce esneteceğiz, böyle ip ip olduğunda paketleyip satacağız' diyeceksin ve arkadaşların da bunu kabul edip seninle şeker çekiştirecek, hem de Türkiye'de. Gerçekten harika, gerçekten dahiyane. Bulan kişiyi ayrı, bu kişiye çekiştirmeleriyle destek veren arkadaşları ayrı kutluyorum.

9. Katır

9. Katır

At var, eşek var... E biz bunları çiftleştirip yeni bir tür elde etsek ya? Vallahi bravo.

10. Sigara

10. Sigara

Bin tane ot var, sırayla hepsini yakıp hangisinden keyif alıyorum diye mi baktın acaba? Yoksa bir otu ince ince kıyıp onu yakarak dumanını içine çekip keyif alma fikri başka nereden aklına gelmiş olabilir ki acaba? Yani tütünün nesi çekti seni? yanlışlıkla kurumuş tütün deposunda çıkan yangının ortasında falan mı kaldın acaba?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Rus ruleti

11. Rus ruleti

İntihar etmek isteyen birinin bulduğu bir oyun (!) olsa gerek. Başka bir izah getiremiyorum ben Rus ruletine. Yani silahta tek kurşun bırakalım, sonra içimizden biri ölene kadar tetiğe asılalım. Bu kadar adrenalin tutkunu olmak iyi bir şey değil. Şu enerjini bilime, ilime aktarsaydın Steve Jobs'tan evvel Apple'ı kurar, parayı kırardın.

12. Modern sanat

12. Modern sanat

İşte mükemmel bir aklın ürünü. Tuvali beyaza boya, 3 milyon dolara sat. Kırmızı tuval üzerine sarı fırçalar fırlat, ortaya çıkan eseri elini öpene 5 milyona sat. Şu ana kadar yazdığım her madde için bir izahat bulabilirim ama bunun kadar mükemmeli yok. Modern sanatı bulan kişi bu işin ekmeğini yiyemediyse gerçekten çok üzülürüm. Yolda bulduğun gazoz kapaklarını maviye boya, mandalla çamaşır ipine as... Ver bakalım 2 milyon Avro!

13. Politika

13. Politika

En iyisini en sona sakladık. Politikayı bulan kişi kadar akıllısı bu dünya üzerine gelmedi. 'İnsanlar kendi kendini yönetemez, onlara bir çoban lazım, ama bunu onlara diyemeyiz, en iyisi mi bizi onlar seçiyormuş gibi yapalım da sesleri çıkmasın' gibi bir sistemi sen ben bulamayız işte. Politikanın mucidi on numara beş yıldız bir insan.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
11
6
4
4
3
2