Görüş Bildir
Haberler
Nasa Yeni Uzay Giysisi Z-2 Suit'i Tasarladı

Nasa Yeni Uzay Giysisi Z-2 Suit'i Tasarladı

Pchocasi
27.07.2014 - 00:53 Son Güncelleme: 27.07.2014 - 00:55

Nasa Yeni Uzay Giysisi Z-2 Suit'i Tasarladı

NASA, yeni uzay giysilerini internette yaptığı oylama ile birlikte en fazla oyu alan giysisini seçti.

Geçtiğimiz aylarda NASA, yeni nesil uzay giysisi Z-2′nin dış görünüşü için üç alternatif tasarımı kullanıcıların oylamasına sunmuştu. En fazla oyu alan tasarım kabul edilerek kullanıcılara sunuldu. Oy kullananların % 63′ü klasik bilim kurgu filmi Tron’daki kostümleri çağrıştıran deniz mavisi çizgilere sahip yüksek teknolojili giysiden yana kıldılar.

DÜŞÜK BÜTÇELİ TASARIM

Her üç tasarım da aslından çok kaliteli ve görünüş bakımından güzeldi. Tasarımlarda ayırt edici tek özellik renk şemalarının çeşitliliği bakımından elektrik ışınları düzenlenmiş geometrik göğüs kısmı ve amblemleri yer alıyordu. Söz konusu olarak yarışmanın asıl amacı, NASA’nın azaltılan bütçesine rağmen internetin gücünü kullanarak insanların uzay aktivitelerine daha fazla katılmalarını sağlamaktı.

ŞİMDİLİK BİR PROTOTİP

Seçilen uzay giysisi sonbaharda tanıtılacak ve sonraki aşamaya kadar gerçek uzay ortamında değil de eğitim ve dünyada ki testler dahilinde bir prototip olarak kullanılacak. NASA Z-2 Suit, NASA’nın bir önceki uzay giysisi ile karşılaştırıldığında daha etkileyici olduğunu söylememiz de fayda var. Bakalım ilerleyen dönemlerde NASA yeni tasarlamış olduğu bu teknolojik kıyafeti ilk nerede kullanılarak merakla bekliyoruz.

Kaynak: http://www.pchocasi.com/nasa-yeni-uza...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0