Görüş Bildir
Haberler
İstisnasız Her Müzik Severin Hayatında En Az Bir Defa Görmesi Gereken 24 Müzik Kenti

İstisnasız Her Müzik Severin Hayatında En Az Bir Defa Görmesi Gereken 24 Müzik Kenti

cakyz
12.02.2016 - 09:31

Her biri farklı tarzlarda başı çeken, dünyanın en önemli 24 müzik şehri sizlerle:

Kaynak: http://www.businessinsider.com/the-be...

1. Austin, Teksas

1. Austin, Teksas

Bu kent South by Southwest, Austin City Limits ve Fun Fun Fun Fest gibi pek çok önemli festivale ev sahipliği yapmanın yanı sıra, her köşe başında canlı müzik çalınan sayısız mekan barındırıyor.

2. Berlin, Almanya

2. Berlin, Almanya

Punk rock, elektronik müzik, klasik müzik gibi pek çok tarzın başkenti olan Berlin, dünyanın en büyük yeteneklerini barındırıyor.

3. Şikago, Illinois

3. Şikago, Illinois

Blues, caz, rock ve hip hop gibi tarzların ön planda olduğu kent, Lollapalooza ve Chicago Caz Festivali gibi festivallere ev sahipliği yapıyor.

4. Kopenhag, Danimarka

4. Kopenhag, Danimarka

Kopenhag'da yılın herhangi bir günü katılacak müzik etkinliği bulamamanız imkansıza yakın. Pop ve rock konserlerinin düzenlendiği VEGA ve caz konserlerinin düzenlendiği Jazzhus Montmartre, kentin en önemli mekanları arasında bulunuyor.

5. Detroit, Michigan

5. Detroit, Michigan

Detroit, Motown isimli meşhur plak şirketinin 1959 yılında kurulduğu kenttir. Şirketin, tarihi boyunca pek çok dünyaca ünlü ismi ağırlayan stüdyoları ise bugün müze haline getirilmiş durumdadır. Ayrıca şehir 'Movement Electronic Music Festival' adındaki dünyaca ünlü elektronik müzik festivaline de ev sahipliği yapmaktadır.

6. Liverpool, İngiltere

6. Liverpool, İngiltere

Eğer bir Beatles hayranıysanız, Liverpool kesinlikle ziyaret etmeniz gereken şehirlerin başında geliyor. Şehirde 'Fab Four Taxi Tour' adı verilen tura katılmanız halinde, grup üyelerinin eski evi dahil Beatles grubu için önemli olan pek çok mekanı görmeniz mümkün. Hatta geleneksel olarak düzenlenen, grubun müziklerinin çalındığı 'International Beatleweek Festival' isimli bir festivale bile ev sahipliği yapıyor.

7. Los Angeles, Kaliforniya

7. Los Angeles, Kaliforniya

The Doors, Tupac Shakur, Guns N' Roses gibi efsanelerin doğduğu kent olan Los Angeles, aynı zamanda oldukça etkileyici konser mekanlarıyla tanınan bir kent.

8. Londra, İngiltere

8. Londra, İngiltere

Onlarca yıldır tüm dünyayı etkisi altına almış müziklerin başkenti olan Londra, özellikle rock ve punk müzik sahnesinin sarsılmaz kalesi olmayı sürdürüyor.

9. Manchester, İngiltere

9. Manchester, İngiltere

Joy Division, The Smiths ve New Order gibi önemli grupların memleketi olan Manchester, eğlenceli konserleri ve çılgın partileriyle müzikseverler için önemli kentlerden biri.

10. Memphis, Tennessee

10. Memphis, Tennessee

Hem blues müziğin, hem de rock 'n roll'un doğduğu kent olarak kabul edilen Memphis, 'Stax Museum of American Soul' isimli bir müzeye ve B.B. King ve Elvis Presley gibi efsanelerin zamanında konser verdiği mekanlara sahip.

11. Miami, Florida

11. Miami, Florida

Hem elektronik hem de latin müziğin başkenti olan Miami, pek çok önemli gece kulübüne ve elektronik müzik festivaline ev sahipliği yapıyor.

12. Montreal, Quebec

12. Montreal, Quebec

Montreal Uluslararası Caz Festivali, her yıl iki milyonu aşkın katılımcı ve düzenlenen yüzlerce konser ile dünyanın en büyük caz müzik festivali olmayı sürdürüyor.

13. Nashville, Tennessee

13. Nashville, Tennessee

Johnny Cash, Dolly Parton ve Taylor Swift gibi önemli isimlerin memleketi olan Nashville, canlı müzik çalınan yüzlerce kulübe ev sahipliği yapıyor.

14. New Orleans, Louisiana

14. New Orleans, Louisiana

Caz müziğin doğduğu yer olarak kabul edilen New Orleans, hala caz müzik için en önemli kentlerden biri olmayı sürdürüyor.

15. New York, New York

15. New York, New York

Beastie Boys, The Velvet Underground, Wu-Tang Clan, The Ramones ve daha pek çok grubun memleketi olan New York, sayısız müzik kulübüne ve açık hava konserine ev sahipliği yapıyor.

16. Paris, Fransa

16. Paris, Fransa

1990'ların sonlarında Daft Punk'ın liderliğinde açılan yolda hala pek çok Fransız elektronik müzik bestecisi ve icracısı yürümekte. Kentte bulunan Rex Club, La Locomotive, Social Club ve Le Rouge gibi mekanlar, Fransız house müziğini dinleyebileceğiniz en önemli yerler arasında.

17. Reykjavík, İzlanda

17. Reykjavík, İzlanda

Farklı tarzda pek çok müziğin dinleyiciyle buluştuğu kentlerden biri olan Reykjavík, aynı zamanda meşhur 'Secret Solstice Festivali'ne ev sahipliği yapıyor.

18. Rio de Janeiro, Brezilya

18. Rio de Janeiro, Brezilya

Son yıllarda canlı müzik çalınan mekan sayısının artması ve underground müzik sahnesinin genişlemesi ile Rio de Janeiro elektronik müziğin oldukça etkin merkezlerinden bir haline gelmeyi başardı. Kent, aynı zamanda dünyanın en büyük festivallerinden biri olan Rock in Rio'ya da ev sahipliği yapıyor.

19. San Francisco, Kaliforniya

19. San Francisco, Kaliforniya

1960'larda ortaya çıkan hippi akımının başkenti olan San Francisco, Grateful Dead, Jefferson Airplane ve Janis Joplin gibi önemli isimlerin sık sık konserler verdiği bir kentti.

20. São Paulo, Brezilya

20. São Paulo, Brezilya

Tomorrowland Brasil, EDC Brasil ve Ultra Brasil gibi fevkalade önemli müzik festivallerinin ana kenti olan São Paulo, aynı zamanda samba ve Brazilya popu gibi yerel tarzların başkenti olma özelliğine de sahip.

21. Seattle, Washington

21. Seattle, Washington

Grunge müziğin doğduğu yer olan Seattle, hala bu mirası devam ettirmekte gibi görünüyor.

22. Viyana, Avusturya

22. Viyana, Avusturya

Viyana elbette klasik müzikseverler için hala dünya çapında en önemli kent. Ve her klasik müzik severin en büyük hayallerinden biri de Viyana Filarmoni Orkestrası'nı bir kez olsun canlı izlemektir.

23. Washington, DC

23. Washington, DC

Washington, dünyaca ünlü sanatçıları samimi kulüplerde izleme imkanı bulabileceğiniz özel bir şehir. En önemli mekanları arasında ise Bohemian Caverns ve 9:30 gibi kulüpler bulunuyor.

24. Umeå, İsveç

24. Umeå, İsveç

Metal, punk ve klasik müziğin önemli merkezlerinden bir diğeri olan Umeå, sayısız kulübe ve Avrupa'nın en büyük gitar müzesine ev sahipliği yapıyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
19
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Salomom

Nashville, Memphis ve New Orleans müzik ile eğlenmeyi öğrendiğim yerler

hipotalamus

Lazer güdümlü terlikle eğlendireceğim şimdi seni merak etme :))

Aaaaa

Sonra dedim ki karıya... Gel Teksasa gidek müzik dinleyek.

Tyler Durden

Umeå 'ya sadece müzik için gitmeyiniz harika bir şehirdir. Gidiniz efendim geziniz oraları