Görüş Bildir
Haberler
Mutlu Olabilmek İçin Her Şeyden Önce Kendinizle Çözmeniz Gereken 17 Şey

etiket Mutlu Olabilmek İçin Her Şeyden Önce Kendinizle Çözmeniz Gereken 17 Şey

zeynowski
03.07.2017 - 20:30

Mutsuzluğu seçmek işin en kolay yolu gibi gelir her zaman, oysa mutluluğu seçmenin o kadar basit anahtarları var ki...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. En değerli şey sizsiniz. Kendinize değer vermediğiniz zaman kimseden değer bekleyemezsiniz.

Burada bahsettiğimiz bencillik değil. Önce kendinizi mutlu etmeyi beceremez, kendinize saygı duymazsanız, ne saygı duymayı öğrenebilir ne de görebilirsiniz.

2. Kendinize haksızlık etmeyi bırakın. Hatalarınız, yaptığınız en kusursuz hatalar ve sizi büyütmek için varlar.

Hata yaptığınızda kendinize kızmanız hiçbir şeyi çözmez. Hatanızı görüp, kabullenirseniz çözümü kendiliğinden bulabilirsiniz.

3. Başarısızlıklardan korkmayın. Bu sizi her konuda cesaretsiz yapar.

Belki de denediğiniz ama yapamadığınız bir şey size bambaşka bir şey öğretecek ve asıl başarınızı yakalamanıza yardımcı olacak. Başarınızı sahiplendiğiniz gibi başarısızlıklarınızı da sevin, size ait olan en gerçek şeyler onlar.

4. Kendinizi ve yaptıklarınızı yargılamayın.

Hatalarınız, kusurlarınız, almış olduğunuz kararlar hepsi size ait. Yanlış olabilir, her şeyin en doğrusunu doğduğunuz gibi biliyor olmanız mümkün mü?

5. Kendinizi ve duygularınızı kabul edin. Kabul etmek en büyük erdem olduğu kadar, hayatınızı en çok kolaylaştıracak duygu.

Yapmak istediğiniz her şey, aldığınız her karar o an için verilen en mükemmel karar. Bunu unutmayın ve kendinize şans tanıyın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ağlamaktan çekinmeyin. Bu vücudunuzun size sağladığı en kolay arınma yöntemi.

Ağlamak bir güçsüzlük göstergesi değildir, vücudunuzun sizi yoğun duygular yaşadığınızda rahatlatmaya çalışması kadar doğal ne olabilir? Ona engel olmayın.

7. Kendinizi sevmekten vazgeçmeyin. Önce kendinizi sevin ve önce kendinizin en iyi arkadaşı olmayı başarın.

Sevdiğiniz bir arkadaşınıza ya da çok sevdiğiniz herhangi birine bile isteye kötülük yapar mısınız? Ya da mutsuz olmasını ister misiniz? O halde kendinizi de sevin ve kendinize de zarar vermeyin. Çünkü en iyi arkadaşınız kendinizsiniz.

8. Kendinizle yüzleşmekten çekinmeyin. Ve kendinize asla yalan söylemeyin.

Sevmediğiniz, utandığınız, istemediğiniz ya da kimseye söyleyemediğiniz şeyleri kendinizden de saklamayın. Siz kabul etmezseniz, kimse sizi kabul edemez.

9. İçinizdeki çocuğa kötü davranmayın. Onun da her çocuk kadar savunmasız olduğunu unutmayın.

Kendinizi üzdüğünüz her an, kendi çocukluğunuzu hayal edin. Odanızın bir köşesinde sinmiş o savunmasız çocuk ağlatılmayı hak etmiş olabilir mi? Yapmayın bunu kendinize.

10. Kendinize acımayı acilen bırakın.

Kendinize yapacağınız en büyük kötülük bu. Zafiyetleriniz ya da zor anlarınız olabilir, acımaktansa kendinize çözüm olmayı, kendi kendinizin yanında olmayı deneyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kendinizi keşfetmekten korkmayın.

Bir piyanonun tuşuna dokunmadan onu çalabileceğinizi öğrenemezsiniz, bir futbol topuna vurmadan yeteneklerinizi keşfedemezsiniz. Kendinizin elinden tutun.

12. Kendinizi asla ertelemeyin.

Belki bir film izlemek, belki yağmurda bir yürüyüş, belki de görmediğiniz bir yeri görmek. Yapın gitsin, istediklerinizi ve kendinizi asla ertelemeyin.

13. Kendinizi aşağılamayın ve yetersiz görmeyin.

Her konuda yetersiz, başarısız olmanız mümkün değil, doğanın kurallarına aykırı. Yapamadıklarınız ya da elinizin el vermediği şeyler yetersizliğinizi göstermez. Başarılı olduğunuz yanları keşfedip övünün, kendinizle gurur duyun.

14. Kendi heveslerinizi kırmayın.

Bırakın hayallerinizin ucu bucağı olmasın. Onlara ket vurmayın, hayallerinizi ve heveslerinizi kırmak yerine onların size hissettirdiği mutluluğu deneyimleyin.

15. Geçmişinizi silmeye çalışmayın.

Geçmişiniz, sizi üzen ya da mutsuz eden her şey size ait. Onları silmek, unutmaya çalışmak ya da kabul etmemek size bir şey kazandırmaz. Siz onlarla var oldunuz, geçmişinizi sevin ve kabul edin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bedeninizde kusur aramayın ve kendinizden utanmayın.

Kendinizde bulduğunuz kusurlar çevrenizin değil sizin dikkatinizi çekiyor. İnsanlar sizi saçlarınız ya da gözleriniz için değil, siz olduğunuz için seviyor. Sizin de yapmanız gereken sadece bu.

17. Kendinizi başkalarıyla asla kıyaslamayın.

Bu zaten içinden çıkılır bir şey değil, kendinizden daha iyi durumda olduğunu düşündüğünüz birileri olabilir, emin olun siz de bir başkasına kıyasla daha iyi durumda olabilirsiniz. Bu kısır döngü sadece sizi mutsuz eder.

Bonus: Siz özelsiniz, kusursuzsunuz. Olabileceğinizin en iyisisiniz.

Tüm sorunlar kendimizi sevmemekten başlıyor. Öncelikle varlığımızın gerçekleşebilecek en kusursuz şey olduğunu bilmemiz gerekiyor. Sahip olduğunuz ve size ait olan her şeyle ne kadar özel ve değerli olduğunuzu unutmayın. İyi ki varsınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
524
190
42
25
21
18
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Silahşor

Çok iyi niyetli bi çalışma ama yemez. Bize işlemez bunlar.

Larissa larissaa

siz kendinizle barışık olsanız bile arkadaşlarınız ,çevreniz buna izin vermez ..'kilo mu aldın sen ', bu elbise sana uymamış ' , 'sen bu sınavı gecemezsın ' ... Devamını Gör

karayel2009

bizim kendimize bakışımız o kadar önemli değil. önemli olan diğer insanların bize nasıl baktığı ve bakış açılarıyla bizi ne kadar etkilediği.

karayel2009

doğru...