Görüş Bildir
Haberler
Müslüman Gençler Kalkan Oldu, Neturei Hahamları Yürüdü

Müslüman Gençler Kalkan Oldu, Neturei Hahamları Yürüdü

adem kara
24.07.2014 - 12:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa'nın başkenti Paris'te İsrail'in Gazze saldırılarını protesto için yapılan Filistin'e destek eylemine kortej içinde yürüyen Yahudi topluluğu 'Neturei Karta' (Kentin Muhafızları) damgasını vurdu. Paris'te dün yapılan Filistin'e destek yürüyüşü birçok farklı dinden, dilden, ırktan ve görüşten protestocuları bir araya getirdi. Gösterinin en çok konuşulanları ise siyonizm karşıtı hahamlar oldu.

Şehrin sembol meydanlarından Denfert-Rochereau'da toplanan 15 binden fazla göstericinin yer aldığı kortejin en arkasında ellerinde 'İsrail devleti Yahudi alemini yansıtmıyor', 'Yahudiler İsrail'in Gazze işgalini kınıyor', 'Siyonizmin sonu eşittir barış' yazan pankartlar ve Filistin bayraklarıyla yürüyen hahamlara Arap gençleri eşlik etti.

Gençler hahamları ortalarına alarak kalkan oluştururken protestocular ise yaklaşık üç saat süren gösteride gençlerin kalkanı içinde yürüyen hahamlarla fotoğraf çektirmek, yanlarında yürüyebilmek için çaba sarf etti. Hahamları kordon içine alan gençlerden Cezayir asıllı 24 yaşındaki Tarık Saleh, göstericilerin hahamları dakikalarca alkışladığını, hatta sarılmak için kordonun içine girmeye çalışanların bile olduğunu dile getirerek, bazı aşırı grupların olası provokatif eylemlerine karşı organizatörlerle böyle bir yola başvurduklarını söyledi.

Göstericiler arasında yer alan Pakistan vatandaşı Muhammed Kasi ise hahamları görünce hem çok şaşırdığını hem de sevindiğini belirtti. Kasi, Fransız toplumunun gösterilere olan yoğun katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Paris'te dün çok sayıda sivil toplum örgütü ile Komünist Parti , Yeşiller Partisi, Radikal Sol Parti ve yine sol eğilimli işçi konfederasyonu CGT'nin yanı sıra iktidardaki Sosyalist Parti'nin bazı milletvekillerinin de destek verdiği Filistin'e destek yürüyüşüne 15 binden fazla kişi katıldı. Bir süredir yasaklanıp yasaklanmayacağı tartışılan gösteri için bin 500 polis görev yaptı. 

PARİS/AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0