Görüş Bildir
Haberler
Binlerce Sığınmacı Almanya'ya Ulaştı

Binlerce Sığınmacı Almanya'ya Ulaştı

Deniz Gök
04.09.2015 - 17:41 Son Güncelleme: 05.09.2015 - 17:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Macaristan'dan yürüyerek Avusturya'ya giden binlerce sığınmacının çoğu Almanya'ya doğru ilerlemeye başladı. Almanya'ya 10 bine yakın sığınmacının gelmesi bekleniyor.

Mültecilerin yürüyüşünden görüntüler

Almanya ve Avusturya'nın sığınmacıları kabul edeceğini taahhüt etmesinin ardından Macaristan'daki binlerce insan yürüyerek yollara düştü.

Sığınmacılar otobüslerle Macaristan-Avusturya sınırına getirildi, oradan yürüyerek yola devam ettiler. Avusturya tarafında sığınmacıları karşılayan yardımseverler su ve gıda maddeleri dağıttı.

Şu ana dek Avusturya'ya 6 bin 500 sığınmacının ulaştığı, bunların 2 bin 200'ünün ise Almanya'ya doğru yola çıktığı açıklandı.

450 sığınmacıyı taşıyan tren ise öğleden sonra Münih Tren İstasyonu'na vardı. 24 saat içinde kente çok sayıda sığınmacının daha ulaşması bekleniyor. Almanya'ya toplamda 5 bin ile 10 bin arasında sığınmacının geleceği tahmin ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, sığınmacıların şu anki kabulünün bir istisna olduğunu ve bunun sürekli hale gelmeyeceğini kaydetti.

Macaristan'dan tepki

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, kayıtsız sığınmacıların Macaristan'dan Avusturya sınırına nakledilmesinin AB'nin göç politikasının başarısızlığını gösterdiğini söyledi.

Szijjarto, “Olan şey, AB'nin başarısız göç politikası ve Avrupalı politikacıların sorumsuz açıklamalarının sonucudur” dedi.

Sığınmacı krizi Avrupa'nın gündeminde

Sığınmacı krizi Avrupa'nın gündeminde

Sığınmacı krizi Avrupa'nın gündeminde ilk sırada yer almaya devam ediyor. İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere'nin ilerleyen aylarda binlerce Suriyeli sığınmacıyı kabul etmeye hazırlandığını söyledi. Cameron, ülkeye daha çok Suriye sınırı yakınlarındaki kamplarda yaşayanların kabul edileceğini belirtti. Ayrıntıların gelecek hafta kamuoyuna açıklanması bekleniyor. 

AB dışişleri bakanları Lüksemburg'da bir araya geldiler. Toplantı gündemindeki en önemli başlık mültecilerin son dönemlerde yaşadıkları trajedi. İki gün sürecek görüşmelerde güvenli ve transit ülkeler konusu ele alınacak. Almanya ve Fransa görüşmeler başlamadan önce AB içinde bağlayıcı bir mülteci kotası konusunda inisiyatif başlattı.

Sputnik ve Deutsche Welle Türkçe | Fotoğraflar: AFP ve Epa

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0