Görüş Bildir
Haberler
Mülteciler, Avrupa İçin Suriye'deki Mallarını Satıyor

Mülteciler, Avrupa İçin Suriye'deki Mallarını Satıyor

Ürdün'deki Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönüp, oradaki mallarını sattıkları ve bu parayla Avupa'ya geçmeye çalıştığı belirtiliyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Ağustos'ta Ürdün'deki yaklaşık 4 bin Suriyeli mültecinin ülkelerine geri döndüğünü açıkladı. Bazılarının Suriye'de yaşamak istediği, bazılarının ise Avrupa'ya kaçabilmek için ülkede kalan mallarını sattığı kaydedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bazıları Uçakla İstanbul'a Geçiyor

Bazıları Uçakla İstanbul'a Geçiyor

UNHCR'ın verdiği bu rakamların hesaplanmasında BM'nin yönettiği Zatari mülteci kampından Suriye'ye giden otobüslere binenler esas alındı.

Osborn ülkeye dönen mültecilerden bazılarının yerinden edilen aile üyeleriyle yeniden bir araya gelmeye çalıştığını, bazılarının ise asıl amacının Avrupa'ya gitmek olduğunu belirtiyor: Image copyright AP

'Birçok kişi bize Suriye'ye geri dönüp oradaki malını mülkünü satarak o parayla Avrupa'ya gideceğini söylüyor.'

NRC, Ürdün'den ayrılan birçok mültecinin de uçakla İstanbul'a geçtiğini kaydediyor.

Yardımlar Azalıyor

Yardımlar Azalıyor

Suriyelilerin Ürdün'den ayrılışları, yardım oranlarındaki kesintiyle de aynı zamana denk geliyor.

Geçen ay Dünya Gıda Programı Ürdün'deki 229 bin mülteciye düzenli gıda fişi vermeyi bıraktı. Uygulamanın nedeni ise fonlardaki yetersizlik.

UNHCR'ın Ürdün Direktörü Andrew Harper, 'Eğer koruma ve umut sağlayamazsanız, mülteciler mevzuyu kendileri halletmeye çalışacaktır. Ama şu an yaşanan değişiklik bundan çok daha fazlası. Sorun Suriyeli ve Iraklıların önümüzdeki 5 yılda kendilerini nerede görmek istedikleri ile ilgili' değerlendirmesinde bulunuyor.

Türkiye, Lübnan, Ürdün, Irak ve Mısır'da 4 milyondan fazla Suriyeli mülteci bulunuyor. UNHCR, yardımların arttırılması yönündeki yoğun talebe karşın, şimdiye kadar ihtiyacın yalnızca üçte biri oranında para aldıklarını söylüyor.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0