Görüş Bildir
Haberler
Moskova: Herhangi Bir Görüşme Planlanmıyor

Moskova: Herhangi Bir Görüşme Planlanmıyor

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmediğini ve herhangi bir görüşme planlamadığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konuya ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Peskov, 'Herhangi bir temas olmadı. Bende herhangi bir görüşme planlanmasına ilişkin bilgi yok' ifadelerini kullandı.               

Dışişleri, Rusya'ya ait bir SU-34 savaş uçağının 29 Ocak 2016 tarihinde Türk hava sahasını ihlal ettiğini açıklamış, Rus uçağının Türk hava radar unsurlarınca defalarca Rusça ve İngilizce ikaz edildiğini belirtmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı da ihlali yalanlayarak iddiaların ‘temelsiz bir propaganda' olduğunu açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyla ilgili olarak 'Rusya, Türkiye'nin egemenlik haklarına yönelik bu ihlallerine devam etmesi halinde sonuçlarına katlanmak mecburiyetinde kalacaktır' ifadelerini kullanmış ve Putin ile görüşmek istediğini ancak kendisine geri dönüş yapılmadığını söylemişti.

"Rus tarafının görüşmekten kaçması düşündürücü"

"Rus tarafının görüşmekten kaçması düşündürücü"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bugün yaptığı açıklamada Erdoğan'ın görüşme talebine olumlu yanıt vermeyen Rus tarafının, sorunu diplomatik kanallar yoluyla çözmek yerine gerilimi tırmandırma stratejisi izlediğini söyledi.

Kalın'ın açıklamaları şöyle:'Son olarak 29 Ocak 2016 günü meydana gelen yeni hava sahası ihlalinin ardından da Sayın Cumhurbaşkanımız Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Putin ile telefon görüşmesi talep etmiş ancak Rus tarafı yine olumlu bir tavır sergilememiştir. Daha önce 'Türkiye bizi aramadan önce neden hemen NATO'yu ve NATO müttefiklerini arıyor, bizimle neden temas kurmuyor' diyen Rus tarafının Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmekten kaçması oldukça düşündürücüdür. Bu, ister istemez 'Sayın Putin, Cumhurbaşkanımızın telefonundan neden kaçıyor' sorusunu akla getirmektedir. Hem 'Aranmadık' diye tepki göstermek hem de aranınca telefonlara çıkmamak izahı zor bir durum. Biz bu konudaki iyi niyetimizi ve yapıcı yaklaşımımızı muhafaza ediyoruz.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
9
4
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

İbrahim Kalın her gördüğümde habere bir daha bakıyorum Türkiye'den mi bahsediyor diye.Adam Arap veya İranlı gibi duruyor :D

Ahmet Ziya Boz

Eee nolacak Arap veya İranlıysa.Şu ırkçı kafadan bir türlü vazgeçmediniz.

Ahmet Ziya Boz

Bu Ruslar'da ergen çıktılar.Adamlar Türkiye'ye trip atıyor.