Görüş Bildir
Haberler
Miyop Olduğu Halde Gözlük Takmayan Kişilerin Yakından Bildiği 15 Durum

etiket Miyop Olduğu Halde Gözlük Takmayan Kişilerin Yakından Bildiği 15 Durum

27.04.2016 - 15:51

Uzağı görememek yani miyopluk çok sık rastlanan, gözlük veya lens hatta kısa bir operasyonla halledilebilecek bir görme durumu. İşte göz doktoruna gitmeyi reddedip miyop gezenlerin yakından tanıdığı 15 durum. (Zaten anca yakından tanırsın, uzaktan tanıyamazsın.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gözleri kısmak

1. Gözleri kısmak

Uzağı göremiyorsan göz kısma opsiyonu bir nevi dürbün görevi görür. Bir yazıyı okuyamayınca böyle göründüğünüzü hayal edebilirsin.

Aslında böyle görünürsün.

2. Ulaşımda zorluklar çekersin

www.funnyjunk.com

Diyelim uzaktan bir otobüs geliyor ama hat numarasını okuyamadın. Sen odaklanıp el işareti edene kadar otobüs çoktan gitmiş olur. Taksiye binmek istersen dolu taksiye dur işareti yaparak taksici ve yolcuya eğlenceli anlar yaşatabilirsin.

3. Uzaktan gelen arkadaşlarını tanıyamazsın.

Miyop olmak sosyal hayatı, arkadaşlık ilişkilerini zora sokar. Arkadaşın burnunun dibine girene kadar tanıyamazsın veya gereksiz bir özgüvenle arkadaşınmış gibi selam verdiğin biri aslında arkadaşın hatta tanıdığın bile değildir.

4. Bedavaya ilüzyon keyfi yaşarsın.

Köşede duran siyah poşeti bir kedi olarak görüp sevmeye gitmek, duvardaki karıncaları desen sanmak gibi anca yakınına gidince farkına varabileceğin gerçekleri görür, farklı bir boyutta yaşarsın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Işıkların içinde hayali bir dünya yaşarsın.

5. Işıkların içinde hayali bir dünya yaşarsın.

Ay, yıldızlar, şehir ışıkları normalde görseldeki gibi yuvarlak değil sevgili miyop birey. Hepsi keskin bir ışık saçıyor.

6. Hayat 144p kalitesinde akar.

6. Hayat 144p kalitesinde akar.

Full HD'nin bile az geldiği şu çözünürlüğe dayalı dijital dünyada hayatı sanki internet kotası bitmiş gibi izlersin.

7. Arada bir gözlük denersin.

Aslında görüntü 720p'dir ama gözlük yakışmamıştır.

8. İnkar edersin.

Sanki suçmuş gibi uzağı net göremediğini kabul etmek istemezsin. 'Şurayı oku o zaman.' dediklerinde ise suç yazının karman çorman olmasındadır.

Fotoğrafta Gary Oldman Bülent Arınç'a benziyor.

9. Konsol oyunları kabusa döner.

Detayları seçebilmen için ekrana yapışman gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Sinema aşkın ölür.

Hele film altyazılıysa sen gözünü kısıp yazıyı okuyana kadar sahne geçer. Sevdiği diziyi kaçırdığını fark edince 'Nolmuş? Nolmuş?' diye mutfaktan salona depar atarak giren ev hanımı gibi gözünün önündeki şeye merak duyarsın.

11. Bahaneler üretmeye başlarsın.

Aslında sen iyi görüyorsun da hep yazılar çok ufak, ışıklar parlak değil, hava sisli, yolcusunun olduğunu göremediğin taksici cama film çekmiştir. Herkes yanlış bir sen doğrusundur.

12. Eğitimden soğursun.

Tahtayı okumak sıkıntı yaratır. Sen zaten dersi derste dinleyenlerden olursun ama arada not almak da gerekebilir. Ya yanındaki salça olur ya da yazan birinden alırsın.

13. Kibirli biri olduğun düşünülür.

Çünkü uzaktan gelen eşi, dostu, tanıdığı tanıyamazsın. Artist artist yürürsün. 'iki günde götü kalkmış.' diye söylenti çıkar.

14. Kopya çekemezsin.

7. sorunun cevabını asla göremeyeceksin sevgili miyop. Aslında bunun bilincinde olursan çok çalışıp sınavda kopya çekmeye yeltenmezsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. İlk görüşte aşık olamazsın.

Çünkü aşık olacağın kişiyi yakından görmen gerekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1165
780
226
74
65
51
44
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın