Görüş Bildir
Haberler
İşte Bir Garip Uçak Kaçırma Vakası ve Gün Boyu Yaşananlar...

etiket İşte Bir Garip Uçak Kaçırma Vakası ve Gün Boyu Yaşananlar...

FreiGeist
29.03.2016 - 09:23 Son Güncelleme: 29.03.2016 - 17:02

Bugün sabah saatlerinde Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağı 55 yolcu ve 7 mürettebatıyla birlikte kaçırıldı ve Güney Kıbrıs'ın Larnaka Havaalanı'na indirildi. Polisin uçağı kaçıran kişi ile yaptığı pazarlık sonucu önce kadınlar ve çocuklar, ardından 'yabancı yolcu' ve mürettebat dışındaki tüm yolcular serbest bırakıldı. Hava korsanının ilk talebi Kıbrıs Rum kesiminde yaşayan eşine Arapça bir mektup yazmak oldu. Kıbrıs devlet radyosu uçağı kaçıran kişinin sığınma talebinde bulunduğunu duyurdu. 

Uçağı kaçıran kişinin kimliği hakkında çelişkili bilgiler aktarıldı. Hava korsanı basına önce 'aşık ve romantik talepleri olan bir profesör' ardından 'rejim karşıtı ve siyasi talepleri olan eski bir asker' olarak yansıdı. Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Anastasiedes, olayın 'terör bağlantısı' bulunmadığını söyledi. Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise 'Terörist değil, gerizekalı' değerlendirmesinde bulundu. 

Uçak krizi kimsenin burnu kanamadan çözüldü. Uçağı kaçıran şahıs ellerini havaya kaldırarak uçaktan indi ve polise teslim oldu. CNN Türk Kıbrıs muhabiri hava korsanının elinden rehineleri kaçırdığını ve teslim olmak zorunda kaldığını aktardı... 

İşte sıra dışı bir uçak kaçırma vakası ve gün boyu basına, sosyal medyaya yansıyanlar... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sivil havacılık kaynakları ve polisin verdiği bilgiye göre Egypt Air havayoluna ait İskenderiye-Kahire seferini yapan Airbus 320 tipi bir yolcu uçağı kaçırıldı ve Kıbrıs'a yönlendirildi.

Dışişleri Bakanlığı, Mısır Havayolları'na ait bir yolcu uçağının kaçırıldığını doğruladı

Dışişleri Bakanlığı, Mısır Havayolları'na ait bir yolcu uçağının kaçırıldığını doğruladı

Reuters'ın verdiği bilgiye göre uçakta 55 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu ve gelen ilk bilgiler uçağın en az bir silahlı hava korsanı tarafından kaçırıldığı yönündeydi.  

AFP'nin haberine göre  uçağı kaçıran kişi kontrol kulesiyle TSİ 8.30 civarı temasa geçti ve uçağa iniş izni verildi. Havaalanı, tüm uçuşlara kapatıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uçaktaki korsan/korsanlar ile pazarlık

Kıbrıslı siyasetçi Androulla Vassiliou, uçak korsanlarının kadın ve çocukların serbest bırakılması için tüm polislerin uçağın çevresini terk etmesini istediğini aktardı.

Korsanlarla ile başlayan pazarlığın ardından kadın ve çocuklardan oluşan ve yaklaşık 20 kişiden oluşan bir grup tahliye edildi.

Yolcuların çoğu serbest

Yolcular böyle tahliye edildi

Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu İstanbul temsilcisi uçakta tutulan yolcuların üç İngiliz, bir İtalyan ve bir İrlandalı olduğunu yazdı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters da pazarlıklar sonucunda uçaktaki 5 yabancı ile mürettebat dışındaki yolcuların serbest bırakıldığını duyurdu. 

Mısır Havacılık Bakanlığı ise 10 yabancı yolcu ve mürettebat dışındaki uçaktaki serbest bırakıldığını kaydetti.

Airlive, korsanının bir kadına dört sayfalık Arapça bir mektup yazdığı bilgisini aktardı

Bu kişinin eşi olduğu öğrenildi...

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades, uçak kaçırma olayı için "Bir terör eylemi değil" açıklamasını yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Durumun bir kadınla alakalı olup olmadığı sorulan Anastasiades, 'Her zaman bir kadınla alakalıdır' ifadelerini kullandı.

Mısır Dışişleri: 'Teröristler de manyak oluyor ama bu kadar aptal olmuyor'

Mısır Dışişleri: 'Teröristler de manyak oluyor ama bu kadar aptal olmuyor'

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise “Terörist değil, gerizekalı. Teröristler de manyak oluyor ama bu kadar aptal olmuyorlar. Bu adam öyle' açıklamasını yaptı.

'İltica ve çevirmen talep etti'

'İltica ve çevirmen talep etti'

Kıbrıs devlet radyosunun haberine göre, Mısır Havayolları'na ait uçağı kaçıran korsan, Kıbrıs'a iltica talebinde bulundu. Korsanın ayrıca, çevirmen istediği de kaydedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uçağı kaçıran korsan kim?

Mısır resmi haber ajansı uçağı kaçıran kişinini Mısır vatandaşı İbrahim Semaha olduğu bilgisini geçti ve görüntülerini yayınladı.

BBC Arapça servisi bu bilgiyi yalanladı: 'Uçağı İbrahim Samaha değil, Seyfeddin Mustafa kaçırdı'

BBC Arapça servisi, daha önce uçak korsanının adının İbrahim Samaha olduğu yönündeki haberleri yalanladı. Samaha'nın uçaktaki yolculardan biri olduğunu ve uçaktan indiğini belirten BBC, korsanın adının Seyfeddin Mustafa olduğunu belirtti.

Mısır: 'Sayın İbrahim Samaha'dan özür dileriz'

Mısır: 'Sayın İbrahim Samaha'dan özür dileriz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mısır Başbakanlık Basın Ofisi, uçağı kaçıran kişinin kimliğinin Atlanta Üniversitesi öğretim üyesi veteriner İbrahim Samaha olduğu yönündeki haberlerin yalanlanmasının ardından, Samaha'dan özür diledi.

ON-TV'de yer alan habere göre, açıklamada 'Sayın İbrahim Samaha'dan, adının yanlışlıkla uçakta yaşanan olayla bağlantılandırılması nedeniyle özür dileriz' denildi.

Mektuptan siyasi talepler çıktı: 'Mısır'daki tutukluların serbest bırakılması'

Mektuptan siyasi talepler çıktı: 'Mısır'daki tutukluların serbest bırakılması'

Kıbrıs devlet televizyonu ise korsanın müzakereleri yürüten güvenlik güçlerine 'Mısır'daki tutukluların serbest bırakılması' talebini ilettiğini aktarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Guardian muhabiri Helena Smith, Kıbrıs basınının uçak korsanının Mısır ordusunun eski bir mensubu olduğu yönünde haberler yaptığını aktardı.

Uçağın rehin alınan pilotu, kokpitteki pencereden atlayarak kaçtı

Hava korsanı saatler süren pazarlıklar ardından teslim oldu. CNN Türk muhabiri Ömer Bilge hava korsanının tüm rehineleri elinden kaçırdığı için teslim olmak zorunda kaldığını aktardı. Olayda can kaybı yaşanmadı.

Sputnik, BBC, AFP ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
224
49
33
17
15
12
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Azazil

bir gerizekali sizin ucaginizi kacirabiliyosa ve siz onlem alamiyorsaniz siz daha gerizekalisiniz

arkadasim

Yani diyorsun ki bir gerizekalı bile mısırda uçak kaçırabilir ? Ahaha

Ahmetcan Oral

Mısır Dışişlerinin olaya bakış açısı beni bitirdi.