Görüş Bildir
Haberler
Mısır'da 3 Bin Yaşındaki Mumyada Karmaşık Desenli Dövmeler Bulundu

Mısır'da 3 Bin Yaşındaki Mumyada Karmaşık Desenli Dövmeler Bulundu

Batuhan
30.06.2016 - 10:20

Stanford Üniversitesi’nde görevli araştırmacılar, Antik Mısır’dan günümüze ulaşan 3 bin yaşında, son derece iyi korunmuş bir kadın mumyasında karmaşık desenlerden oluşan dövmeler belirledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniversitede görevli arkeolog Anne Austin, ABC News’e yaptığı açıklamada mumyanın krallar vadisi olarak bilinen Luxor yakınlarındaki Set Maat köyünde ortaya çıkarıldığını ve Mısır’ın yirminci hanedanı dönemine ait olduğunu söyledi. Omuzlarında, boynunda, kollarında ve sırtında tanrıça Hathor’un inekleri ve Wadjet’in koruyucu ilahi gözü tasvirli dövmeler bulunan mumya, geçen yüzyıl yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılmış ancak 2014 yılına kadar dövmeler fark edilememişti.

Sanatçılık olarak bu kadın mumyanın dövmesi tek örnek

Sanatçılık olarak bu kadın mumyanın dövmesi tek örnek

Kızıl ötesi ışın sayesinde dövmeleri görebildiklerini belirten Austin, Mısır mezarlarından şimdiye dek üç dövmeli mumya çıkarıldığını, diğer ikisinin geometrik şekiller içerdiğini, sanatçılık olarak bu kadın mumyanın dövmesinin tek olduğunu ilave etti.

Arkeoloğa göre mumya o dönemde kadınların dine etkin katkılarını ve dini sembollü dövmelerle ileri düzeyde bir role sahip olduklarını gözler önüne seriyor.

Antik Mısır’da dövme yaparken ne gibi aletler ve mürekkep kullanıldığı henüz tam olarak bilinmiyor.

Arkeoloji Haber

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın