Görüş Bildir
Haberler
Milliyet Ankara Büro'da Üç Gazeteci İşten Çıkarıldı

Milliyet Ankara Büro'da Üç Gazeteci İşten Çıkarıldı

Gazeteci Kemal Göktaş

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milliyet Gazetesi'nin Ankara bürosunda çalışan deneyimli muhabir Kemal Göktaş Twitter hesabından gazeteyle yollarının ayrıldığını duyurdu. Göktaş kendisiyle birlikte muhabirler Evin Demirtaş ve Sertaç Koç'un da işine son verildiğini bildirdi.

Sendika.Org’a konuyla ilgili konuşan Göktaş, “Bu mesele medyanın uzunca bir dönemdir girdiği yolun devamı. Gazeteciler örgütsüz ve güçsüz” dedi ve gazetecileri korumanın halkın haber hakkını korumak olduğunun altını çizdi.

Türkiye basın tarihinin en karanlık çağını yaşadığını belirten Göktaş, mesleğinin halkın haber alma hakkını savunmayı da beraberinde getirdiğini söyleyerek bu duruma sessiz kalınmaması, her gazetecinin sıranın bir gün kendilerine geleceğini bilmesi gerektiğini kaydetti.

Milliyet gazetesinden henüz açıklama gelmezken, Göktaş Abdi İpekçi Ödülü’nü iki kez alan tek gazeteci. Bugüne kadar yaptığı haberler nedeniyle hakkında davalar da açılan Göktaş, hak gaspına uğrayanların haberlerini yapıyor, seslerini duyuruyordu.

Kemal Göktaş

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Göktaş, 1999’da Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’ndan araştırmacı gazetecilik bursu kazandı. Radikal, Sabah ve Vatan gazetelerinde çalışan Göktaş 2014’ten beri Milliyet’te çalışıyordu.

Hrant Dink Cinayeti-Medya, Yargı, Devlet” isimli bir kitabı da bulunan Göktaş aynı zamanda 2001 yılı Musa Anter Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri Jüri Özel Ödülü, 2008 yılı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Özgürlüğü Ödülü, 2009 yılı Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü ve 2009 Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü sahibidir.

Serhat Koç

Milliyet Ankara Büro çalışanı olan Sertaç Koç, 2009 yılında “Gece Denetim Ekibi” haberiyle Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Ankara Şubesi'nin '2008 Yerel Medya' ödülleri haber dalında ödüle layık görülmüştü. Koç, Gezi direnişi sırasında 3 Haziran 2013’te Ankara’da akrep üzerinden atılan biber gazı kapsülünün bacağına isabet etmesi nedeniyle de yaralanmıştı.

Evin Demirtaş

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi mezunu olan Evin Demirtaş 2015 TMMOB Çevre Mühendisleri Odası 2. Geleneksel Çevreye Duyarlı Basın Ödüllerinde ödül kazanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0