Görüş Bildir
Haberler
MHP, Meclisteki Terör Araştırmasına Neden Hayır Dedi?

MHP, Meclisteki Terör Araştırmasına Neden Hayır Dedi?

Deniz Gök
31.07.2015 - 21:35 Son Güncelleme: 01.08.2015 - 01:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

29 Temmuz Çarşamba günü CHP'nin terör olaylarının araştırılması amacıyla mecliste verdiği önerge, Ak Parti ve MHP oylarıyla reddedilmişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP grubunun önergeye neden 'hayır' dediğini açıkladı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak 'MHP'nin AKP'ye destek verdiği' yönündeki ifade ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Mevlüt Karakaya; 'Bu tür suçlamaları yapanlar varlık sebebi sadece ve ancak Türk milleti olan Milliyetçi Hareketi ya tanımamakta, ya da bunu kasıtlı olarak değişik amaçlarla yapmaktadırlar' dedi.

'Amaç işi sulandırmak'

MHP ile Ak Parti'nin işbirliği içinde olduğunu söyleyenlerin iyi niyetli olmadıklarını belirten Karakaya; 'CHP'nin araştırılmasını istediği, HDP'nin de destek verdiği konunun amacının işi sulandırmak olduğu açıktır. Terörün kaynağı ve sebebi çok açık iken neyi araştıracaksınız?' dedi.

Bu ülkede Kürt sorunu değil terör sorununun bulunduğunu söyleyen Karakaya şunları kaydetti: 'Araştırma önergesiyle gündemi saptırmaya, işi sulandırmaya ve şer odaklarına zaman kazandırmaya kimsenin hakkı yoktur. MHP, Meclis'teki duruşu ile buna fırsat vermemiştir. 

Bu yüzden MHP'yi suçluyorlar ama boşuna. Türk milleti gerçekleri çok iyi bilmekte, kimin hangi niyetle ne yapmak istediğini net olarak görmektedir.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0