Görüş Bildir
Haberler
MHP'li Muhaliflerden Ortak Bildiri: 'Son Sözü Kurultaylar Söyler'

etiket MHP'li Muhaliflerden Ortak Bildiri: 'Son Sözü Kurultaylar Söyler'

Emre Ordu
15.05.2016 - 10:26 Son Güncelleme: 15.05.2016 - 17:13

MHP'de karşılıklı suçlamalar ve yargı kararları ile adeta yılan hikayesine dönen kurultay için muhalif adaylar bu sabah Büyük Anadolu Oteli önünde toplandı. Partililerden yoğun katılımın olduğu alanda polis otele çıkan yolları TOMA'lar ile kapattı. 4 genel başkan adayı adına açıklama yapan MHP'nin eski Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, 'MHP sahipsiz değildir. Son sözü genel başkanlar değil, kurultaylar söyler. Birlik ve beraberliğimizi sağlayarak kurultayımızı yapacağız' dedi. Delege imzaları sonrası açıklama yapan Sinan Oğan, 'Önemli olan ülkücü iradesin tecellisidir, maksat hasıl oldu' dedi. Meral Akşener ise yaptığı açıklamada Yargıtay'a ve Cumhurbaşkanı'na tepki göstererek 'Bu kaosun ve hukuksuzluğun sorumlusu Yargıtaydır. Artık, Saray rahat uyuyabiliyorsa uyusun' şeklinde konuştu.

Öte yandan MHP Genel Merkezi adına açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal'da kurultay çalışmalarını 'art niyetli ve hukuk dışı' olarak nitelendirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Uğur Telli

MHP genel başkan adaylarının çağrısıyla sabah saatlerinden itibaren toplanan partililer ve delegelerin önü, kurultayın yapılacağı otele yakın bir mesafede polis tarafından kesildi. Muhalif adayların kurultayın yapılacağı otele girmesine izin verilmedi.Partililerin yoğun katılım gösterdiği gözlenirken genel merkez aleyhine sloganlar atıldı.Gerginliğin zaman zaman yükseldiği ve yumruklaşmaya varan kavgaların olduğu da gözlemlen

Kurultay yapılamadı

Polis çemberinin ardından uzun süre bekleyişlerini sürdüren muhalif Ümit Özdağ, Sinan Oğan ve Koray Aydın alandan ayrılırken Meral Akşener de kalabalığa bir konuşma yaparak 'şimdilik' gidiyoruz dedi.

"Yargıtay Bu Kurultay Kaosunun Sorumlusudur, Şimdilik Gidiyoruz"

"Yargıtay Bu Kurultay Kaosunun Sorumlusudur, Şimdilik Gidiyoruz"

MHP'de Genel Başkan Devlet Bahçeli 'ye bayrak açarak aday olan isimlerin başında gelen Meral Akşener, kurultay için gelen delegelerin polis tarafından engellemesine ilişkin, 'Bizim polislere elimiz kalkmaz, Yargıtay bu kurultay kaosunun sorumlusudur, şimdilik gidiyoruz. Bugün Asena'lar dirsek atmayı öğrendi. Artık Saray rahat uyuyabiliyorsa uyusun' diye konuştu.

Muhaliflerden ortak bildiri

Muhaliflerden ortak bildiri

MHP'nin eski Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, genel başkan adaylarının ortak açıklamasını okudu. Yazılı açıklamada 'MHP sahipsiz değildir. Son sözü genel başkanlar değil, kurultaylar söyler. Birlik ve beraberliğimizi sağlayarak kurultayımızı yapacağız' denildi.

Mahkeme kararlarının hatırlatıldığı açıklamada,  'Türkiye'nin hukuki kazanımları siyasi iktidarın amaçları uğruna ayaklar altına alınmıştır' ifadelerine yer verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İmza toplama çalışması yapıldı

Muhalifler Ankara'da yaklaşık 800-900 delegenin kendilerine destek için beklediği iddiasında. Otel çevresinde imza toplama çalışması yürütülüyor.Alanda üst kurul delegelerinin imzaya beklendiği açıklaması yapıldı.Delegelerin geldiklerinde imza atmaları için bir 'hazirun defteri' de hazır tutuldu, delegeler buraya geldiklerinde imza attılar. Kurultayın gerçekleştirilebilmesi için delegelerin salt çoğunluğu olan 621 imza yeterli durumda.Delege sayısı bu nedenle kritik önemde.

Daha sonra noter huzurunda yeterli imzaların toplandığı açıklandı ancak herhangi bir sayı verilmedi. Muhalifler arasından Yargıtay'ın vereceği kararı beklemek görüşü ağırlık kazandı.

Genel merkez aleyhine sloganlar

Alanda toplanan partililer genel merkez aleyhine sloganlar atıyor. Partililer arasında yer yer tartışma ve kavgaların da yaşandığı görüldü.

Havalimani yolu trafiğe kapatıldı

Büyük Anadolu Oteli'nin bulunduğu Ankara Esenboğa Havalimanı yolu yoğunluk nedeniyle trafiğe kapandı. Havalimanı girişinde MHP'li delegeler ve partililerin oluşturduğu kalabalık ve araç yoğunluğu nedeniyle trafik kilitlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkeş'in kızı da adaylarla birlikte geldi

Türkeş'in kızı da adaylarla birlikte geldi

Büyük Anadolu Oteli'ne, MHP Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş de muhalif adaylarla birlikte geldi.

Genel Merkez: 'Art niyetli ve hukuk dışı'

Genel Merkez: 'Art niyetli ve hukuk dışı'

MHP Genen Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, yaşanan kurultay krizyle ilgili açıklama yaptı.Kurultay çalışmalarını art niyetli ve illegal olarak değerlendiren Günal şu şekilde konuştu: “Sanki kongre olacakmış gibi arkadaşlarımıza çağrıda bulunmak hukuk dışıdır. Şu an itibariyle bu kadar mahkeme ve valilik kararını rağmen kongre zorlanıyorsa burada bir art niyet olduğu ortadadır. Ülkücü tabanın tahrik edildiğini görüyoruz, art niyet var. Meşru talep var ama gayrimeşru yollara başvuruluyor.

Samimi Ülkücülerin meşru talepleri kullanılıyor. Üzüntümüz Ülkücü arkadaşlarımızın böyle bir oyuna düşürülmek istenmesidir. Bir şey yapmaya gerek yok, biz genel merkez olarak zaten karar aldık. Mayıs ayından itibaren ilçe kongrelerimiz başlıyor. Orada aday olup bir sonraki kongremizde isteyen herkesin aday olabileceğini genel başkanımız defalarca söyledi. Bu arkadaşlarımız şu anda aday adayı dahi değiller. Bir adaylık süreci yok çünkü bir seçimli kongre yok. Yapılan bütün faaliyet illegaldir.”

Ortak açıklamayla duyurulmuştu

Ortak açıklamayla duyurulmuştu
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP'de dört genel başkan adayı, dün ortak yazılı bir açıklama yaparak, bugün kongrenin yapılacağı salonda olacaklarını 'Bütün bu Anayasa ve yasaların çiğnenmesi ve fiili baskı ve engellemelere rağmen biz aşağıda isim ve imzası bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayları 15 Mayıs 2016 tarihinde saat 10.00'da Kurultayımızın yapılacağı adreste olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz' ifadeleriyle duyurmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
201
47
14
9
7
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

bahçeli denen moloz giderse akp başkanlık hayalleride gideceğini bildikleri için akp ne yapar eder buna engel olur.... gerekirse muhaliflere iftira vs herşey... Devamını Gör

emrah hacıoğlu

%11 oy verilerek seçilen mhp milletvekillerinden Bahçeli'yi destekleyen her kimler ise iktidarın en sadık "köpeği" olan Bahçeli ile birlikte gidip akpye kayı... Devamını Gör

Berçem Keleş

HADİ ASLANLARIM, HADİ YİĞİTLERİM, BOZUN TÜM OYUNLARI.