Görüş Bildir
Haberler
MHP'de Kılıçlar Çekildi: Akşener HSYK'ya, Parti Yönetimi Savcılığa Başvurdu

MHP'de Kılıçlar Çekildi: Akşener HSYK'ya, Parti Yönetimi Savcılığa Başvurdu

Deniz Gök
16.05.2016 - 20:55 Son Güncelleme: 17.05.2016 - 09:13

MHP genel başkan adayı Meral Akşener, kurultay için tedbir kararı veren Tosya Asliye Hukuk Hâkimi hakkında soruşturma açılması istemiyle HSYK'ya başvurdu. MHP yönetimi ise mahkeme tarafından atanan ve partiyi kongreye götürme kararı alan çağrı heyeti hakkında suç duyurusunda bulundu. Yönetim ayrıca Antalya İl Başkanlığı'nı da bugün görevden aldı.

Genel Başkan adaylarından Koray Aydın da, Gülen Cemaati'nin Meral Akşener'i desteklediğini, ancak bunun kendisinin bizzat cemaatçi olduğu anlamına gelmediğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akşener'den Gemerek ve Tosya başvurusu

MHP genel başkan adayı Meral Akşener, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İlhan Işık'ın ardından, Tosya Asliye Hukuk Hakimi Yunus Aras'ı da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) şikayet etti.

Partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine ilişkin kararın tedbiren durdurulmasının 'usul ve yasaya aykırı olduğu' savunulan dilekçede, 'Tosya ve Gemerek mahkemelerinin hukuka aykırı verdiği bu kararlar sebebiyle, 25 bin kişi toplanmasına rağmen kurultayın hukuksuz bir şekilde engellendiği' öne sürüldü.

Dilekçede, tedbir kararı verme yetkisinin sadece Yargıtay'da bulunduğu, Tosya Asliye Hukuk Mahkemesinin, böyle bir karar alamayacağı savunuldu.

Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk Mahkemeleri, MHP'ye aranan çağrı heyetinin 15 Mayıs'ta yapılacağını duyurduğu olağanüstü kurultaya ilişkin tedbir kararı vermişlerdi.

Parti yönetimi de çağrı heyeti hakkında suç duyurusunda bulundu

Parti yönetimi de çağrı heyeti hakkında suç duyurusunda bulundu

MHP Genel Merkezi'nce, olağanüstü kurultayı toplamakla görevlendirilen 'çağrı heyeti' üyeleri hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Genel Merkez Avukatı Yücel Bulut, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği 2016/11529 no'lu şikayet dilekçesinde, 'Çağrı Heyeti' üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 217. maddesi uyarınca, soruşturma açılmasını istedi.

Başvuruda, Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından olağanüstü kurultay çağrısı yapmak üzere, Çağrı Heyeti oluşturulmasına ilişkin kararın MHP Genel Merkezi tarafından temyiz edildiği, bu başvurunun sonucu beklenmeden, üst kurul delegelerinin 'korsan kongre'ye davet edildiği belirtildi.

Suç duyurusu dilekçesinde, bazı üst kurul delegelerinin Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk mahkemelerine başvurmaları üzerine olağanüstü kurultay kararının infazının tedbiren durdurulduğu hatırlatıldı. Bu kararlara rağmen, Çağrı Heyeti'nin mahkeme kararlarını, 'yok hükmünde saydığı ve tanımayacağını' açıkladığı vurgulandı.

Ankara Valiliğinin 'Kongrenin toplanmayacağı' yönündeki açıklamasına rağmen, Çağrı Heyeti'nce delegelerin ve kamuoyunun, kongrenin yapılacağı alana 'Kaos çıkartmak' için davet edildiği, 'Vatandaşların yasaya aykırı davranmak konusunda teşvik ve tahrik edildiği' ileri sürüldü.

Antalya İl Başkanlığı görevden alındı

Antalya İl Başkanlığı görevden alındı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Parti yönetimi ve muhalifler arasında tüm bunlar olurken genel merkezin Antalya İl Başkanlığını görevden aldığı öğrenildi. MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya,yaptığı açıklamada, il başkanlığı yönetiminin görevden alınma yazısının Genel Merkez tarafından Antalya Valiliğine gönderildiğini belirtti.

Kaya, MHP Genel Merkezi tarafından yeni bir görevlendirme yapılacağını ifade ederek, yakında devir teslimin olmasını beklediklerini kaydetti.

Koray Aydın: Cemaat, Meral Akşener'i destekliyor

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan genel başkan adaylarından Koray Aydın, MHP'li muhaliflerin cemaat tarafından desteklendiği iddialarına şu yanıtı verdi:

'Ben bu sözü üzerime almıyorum. Bu işin muhatabı olarak bir arkadaşımız ortaya çıkıyor. Bu manada bütün illerde, o illerde yaşayan cemaat mesubu insanların bu tek adayın üzerinde birleşmesi ve bütün mitinglerine ve toplantılarına yoğun organizasyonlar yapması ve bu tür algının Meral Hanım üzerinde yoğunlaşması ortadadır.'

'Meral Akşener'e destek verdikleri kesin'

 Aydın sözlerine şöyle devam etti;

'Bir destek verme organizasyonuna dönüştüğünü biz de görüyoruz. MHP'ye oy veren taban da görüyor. Bu kendisinin bizzat cemaatçi olduğu anlamına gelmiyor. Olup olmadığı konusunda bir fikir sahibi değilim. O sorunun muhatabı da değilim ama bir destek olduğu kesindir. Denebilir ki siyasiler bu tür destekler alabilir. O zaman bu sorunu cevabını sorumlu tutulan arkadaşımız gerekli izahları yapacaktır.'

AA ve NTV

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
21
18
14
9
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alican

yahu şu bahçeliyi savunanları anlamıyorum. ulan mhp istanbulda hdpden az oy aldı. tbmmde 4. parti oldu. çare akşener.

Sertaç Gönültaş

MHP'de lucescu sesleri

Pasif Kullanıcı

Bakıyorum da akp yalakaları bu kadına karşı çıkıyor demekki bu kadında bir hikmet var hemde büyük !