Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Yoğun Kar Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Yoğun Kar Uyarısı

Onedio Medya
30.11.2015 - 08:43

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin aralıklı yağışı geçmesi bekleniyor. 

Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Bursa-Uludağ, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Çankırı, Bolu, Kastamonu'nun yüksekleri ile zamanla Yozgat, Sivas ve Kayseri'nin yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Batman, Siirt ile Diyarbakır ve Mardin'in doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, yarın(salı) sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Erzurum'un batı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere ülkemiz genelinde 2 ila 8 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Batman, Siirt ile Diyarbakır ve Mardin'in doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Yerel su baskını, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • YOĞUN KAR UYARISI: Yağışların yarın (salı) sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Erzurum'un batı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı, doğusu çok bulutlu; Yalova, Bursa, Bilecik, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinin sabah saatlerinde yağmur ve sağanak, Bursa-Uludağ ve Bilecik'in yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BALIKESİR Parçalı ve çok bulutlu 14

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 11

ÇANAKKALE Parçalı bulutlu 13

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu 13

EGE 

Parçalı, iç kesimleri çok bulutlu; İç Ege'nin sabah saatlerinde yağmur ve sağanak, Kütahya ve Afyonkarahisar'ın yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 Km/Saat) olarak esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 9

AYDIN Parçalı ve az bulutlu 17

İZMİR Parçalı ve az bulutlu 15

MUĞLA Parçalı ve az bulutlu 12

AKDENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde kıyı kesimlerinde, akşam saatlerinde il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 19

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

BURDUR Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 12

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu; bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Çankırı, Sivas, Yozgat ve Kayseri'nin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

KARAMAN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

KAYSERİ Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 11

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu; bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, Bolu ve Kastamonu'nun yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/saat) esmesi bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 8

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağmur ve sağanak, yarın (Salı) sabah saatlerinde Bayburt, Artvin ve Gümüşhane'nin doğu kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ORDU Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 15

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; bu gece saatlerinde Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli yağmur, yarın (Salı) sabah saatlerinde Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Erzurum'un batı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde güneyinde yer yer sis görülecek.

ARDAHAN Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinde kar yağışlı 2

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu 6

IĞDIR Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; yarın (Salı) sabah saatlerinde batı ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 10

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu gece saatlerinde Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde, yarın (Salı) sabah saatlerinde Batman, Siirt ile Mardin ve Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda yer yer sis görülecek.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; yarın (Salı) sabah saatlerinde doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 12

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bu gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 13

MARDİN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; yarın (Salı) sabah saatlerinde doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 12

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege'nin güneyi, gece saatlerinde Orta Karadeniz ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, sabah ilk saatlerde kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), akşam saatlerinden itibaren doğusu güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, sabah ilk saatlerde doğusu kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), akşam saatlerinden itibaren batısı batıdan 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, sabah ilk saatlerde kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-20km/s), akşam saatlerinden itibaren 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), sabah ilk saatler geneli kuzeydoğudan ve öğle saatlerinden itibaren güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), güneyi 7 (60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m güneyi 1,5 ila 2,5m yer yer 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), akşam saatlerinden itibaren 7 (60 km/s), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), akşam saatlerinde kuzeybatıdan, kuzeyi kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan, doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10 ila 30 km/s), gece saatlerinde 5 (40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, gece saatlerinde 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0