Görüş Bildir
Haberler
Metal İşçilerinin Grevine 60 Gün Erteleme

Metal İşçilerinin Grevine 60 Gün Erteleme

ATKN
30.01.2015 - 15:09 Son Güncelleme: 30.01.2015 - 19:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Birleşik Metal-İş Sendikası'na bağlı 15 bin metal işçisinin grevi, Bakanlar Kurulu kararıyla 60 gün ertelendi.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan karara göre, Birleşik Metal-İş Sendikası'na bağlı işçilerin grevi, 'milli güvenliği bozucu nitelikte olduğu görüldüğünden' 60 gün süreyle ertelendi.

BİRLEŞİK METAL-İŞ'TEN İLK TEPKİ

BİRLEŞİK METAL-İŞ'TEN İLK TEPKİ

Birleşik Metal-İş Genel Sekreteri Selçuk Göktaş, Hayat TV canlı yayınında yaptığı açıklamada 'İşçilerin hak arama mücadelesi engelleniyor. Mutsuz olan metal işçisi fabrikada gereken üretimi yapmayacaktır. Siyasal iktidara düşen görev emekçinin yanında olmak, işçiyi mutlu etmektir. Hükümet hem demokrasiden dem vuruyor hem grevi yasaklıyor!' dedi.

Birleşik Metal-İş Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci de yasak kararının MESS'le birlikte alındığını belirtti. Ekinci, 'Grev yasağına daha güçlü şekilde hak arayarak cevap verebiliriz. Metal iş kolunda bundan sonra rahat yok, daha fazla mücadele edeceğiz' dedi.

Bursa'dan Prysmian işçileri ise tepkisini 'Hükümetin işverenle bir olarak bu kararı almasına tepkiliyiz. Metal işçilerinin mücadele ateşini söndürmeye güçleri yetmeyecek. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Yasağın sonuçları genel seçimlere yansıyacak, bunu da bilsinler. Ne olursa olsun sendikamızın arkasındayız, ekmeğimizin peşindeyiz. Biz insanca yaşamak istiyoruz, taleplerimizi kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız' sözleriyle gösterdi.

Gebze'de grevci Kroman işçileri de 'Biz bu yasağa uymayacağız' dedi.

TÜZEL: HÜKÜMET-PATRON DAYANIŞMASINA EMEKÇİ DAYANIŞMASIYLA YANIT VERELİM

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de 'Hükümet metal işçilerinin grevini yasaklayarak sermaye sınıfının hükümetiyiz dedi. İşçiler de bunun karşısında sınıfının tutumunu göstermeli. Türkiye işçi sınıfı, hükümet ve patronların dayanışmasına emekçi dayanışması ve direnişiyle yanıt vermeli. Metal grevi sınıfın grevi deyip sahiplendiysek şimdi hepimizin metal grevcisi olması, yasakları tanımama zamanı. millet iradesi diyen iktidar işçi iradesi grev deyince patron iradesinin yanında oldu. Demek ki neymiş millet dediklerinin içinde işçi yok!' sözleriyle grev yasağına tepki gösterdi.

PAKSAN İŞÇİSİ: GEREKİRSE FABRİKAYI İŞGAL EDERİZ

AKP'nin grev yasağına metal işçisinin tepkisi gecikmedi. İşçiler 'Gemileri yaktık geri dönüş yok' diyor.

Paksan İşyeri temsilcisi Rıfat Codura, 'Ailelerimiz ve çocuklarımızla gerekirse fabrikayı işgal edeceğiz' derken fabrika önünde öfke hakim. İşçiler 'Bekliyorduk, işgale ve direnişe hazırız', 'MESS MESS şaşırdı, sabrımızı taşırdı' diyor.

Paksan işçisi Adem Çiçek arkadaşlarına sesleniyor: 'Bunu biz değil MESS istedi. Fabrikayı işgale hazırız...'

AKP daha önce Hava-İş ve Kristal-İş'in grevlerini de aynı gerekçeyle yasaklamıştı.

İşte Bakanlar Kurulu tarafından 29 Ocak'ta alınan o karar

İşte Bakanlar Kurulu tarafından 29 Ocak'ta alınan o karar

Evrensel ve ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0