Görüş Bildir
Haberler
MET 101: Yeni Başlayanların İhtiyaç Duyacağı 12 Tanım İle Metal Müziğe Giriş

etiket MET 101: Yeni Başlayanların İhtiyaç Duyacağı 12 Tanım İle Metal Müziğe Giriş

Fulin
26.06.2016 - 22:56

Metal müzik şu anda olmasa da, dönem dönem dünyanın en popüler müziği oldu. Bu müziğin en önemli özelliği, dinleyicilerinin bu müziğe tutku ile bağlanması. Bu tutku ile dinlenen müziğin de başka hiçbir müzik türüne benzemeyen terimleri ve özellikleri mevcut. Bu müziğe yeni yeni gönül vermeye başlayanlar için metal ile ilgili en çok kullanılan terimleri bir arada.

1. Headbang

1. Headbang

Headbang diye tabir edlen şey, müziğe eşlik edenlerin yahut icra edenlerin özellikle davulun verdiği ritme ayak uydurarak kafasını salladığı harekettir. Özellikle uzun saçlıların daha az çaba sarf ederek daha güzel sonuçlar aldığı kafa boyun ve tüm vücut ile yaptığı bu hareket metal müziğin olmazsa olmazları arasında.

2. Mosh Pit

2. Mosh Pit

Metal konserlerinde pogo, violent dancing ya da buna benzer hareketlerin seyirciler tarafından yapılabilmesi için boş bırakılan alana denir.

3. Circle Pit

4. Devil Horn

4. Devil Horn

Ronnie James Dio'nun metal müziğe hediye ettiği el işaretidir. Aslen şeytanın boynuzları sembolize ettiği düşünülür. Ancak Dio, bu hareketin büyük annesi tarafından çocukken ona kötü şansı uzak tutmak için öğretildiğini ve sahnede bu hareketi kullandığını söylemiştir.

5. Wall of Death

6. Crowd Surfing

6. Crowd Surfing

Seyircilerin müziğin temposuna kendini kaptırarak kalabalık tarafından el üstünde taşınması durumudur.

7. Pogo

7. Pogo

Konserde seyiricilerin birbirine fiziksel olarak temasta bulunarak müziğin temposu ile birlikte yaptığı bir çeşit danstır.

8. Stage Diving

9. Violent Dancing

10. Air Guitar

10. Air Guitar

Bu müziği takip eden herkes kendince hayali gitar çalmıştır. İşte air guitar bu hayali gitarı anlatıyor.

11. Air Drum

11. Air Drum

Gitarın elbette bir de davul versiyonu var. Bunu daha fazla efor sarf ederek yapmanız gerekiyor. Ama bir de ağzınız ile davul sesini senkronize ederseniz sizden keyiflisi olmayabilir.

12. Metalhead

12. Metalhead

Bizim Türkçe'de metalci olarak tanımladığımız bu terim, bu müziği hayatının merkezine koyan bireyleri tanımlıyor. Siz de metali damarlarınızda hissediyorsanız kendinizi bu sıfat ile tanımlayabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
259
143
43
22
9
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İnitium Novum

metal müziğe giriş diyince bende gruplardan,metalin tarihinden filan bahsedecek sandım. meğerse yine önemli olana değil önemsiz olana dikkat edilmiş. metal d... Devamını Gör

Osman Özayhan

ilk önce o sololar damarlarda gezmeli bence

Pasif Kullanıcı

Kimler Metal Till Death'e üye? \m/