Görüş Bildir
Haberler
Mersin'de Polise Operasyon: 23 Gözaltı

Mersin'de Polise Operasyon: 23 Gözaltı

Onedio Medya
28.10.2014 - 08:31 Son Güncelleme: 28.10.2014 - 11:15

Mersin'de yasa dışı dinleme yaptıkları iddiasıyla emniyet mensuplarına yönelik operasyon düzenlendi. 23 polis gözaltına alındı.

Mersin'de, vali, işadamı ve emniyet personelinin de aralarında bulunduğu 123 kişinin yasa dışı yöntemle dinledikleri iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında 23 polis gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında 27 kişi hakkında gözaltı kararının olduğu öğrenildi. Aralarında Mersin Emniyet Müdürlüğü eski istihbarat şube müdürlerinin de bulunduğu 4 kişinin aranmasına başlandı.

Fethullah Gülen Cemaati'ne yakın olduğu iddia edilen polislere yönelik operasyonlar temmuz ayında başlamıştı. Aralıklarla yapılan operasyonlarda, İstanbul Emniyeti İstihbarat Şubesi'nin eski müdürü Ali Fuat Yılmazer ve İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 51 polis tutuklanmıştı. Bu polislerden 4'ü geçen hafta tutukluluklarına yaptıkları itirazın kabul edilmesi üzerine serbest kalmıştı.

Bir kısmı görevde, bir kısmı ise açığa alınmış durumdayken gözaltına alınan polislere yasa dışı dinleme, casusluk, özel hayatının gizliliğini ihlal ve hükümete yıkmaya teşebbüs gibi suçlamalar yöneltiliyor.

Kaynak: DHA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/mer...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0