Görüş Bildir
Haberler
Meksika Polis Gücünü Reforme Ediyor

Meksika Polis Gücünü Reforme Ediyor

Onedio Medya
28.11.2014 - 04:29 Son Güncelleme: 28.11.2014 - 17:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meksika, 43 öğrencinin kaybolmasının ardından, polis gücünü revize edeceğini açıkladı.

Ülkenin devlet başkanı Enrique Pena Nieto canlı yayında yaptığı bir konuşmada 'Meksika değişmek zorunda' dedi.

Reformun ana çerçevesi, yerel yönetimlere bağlı olan polis gücünün dağıtılarak 31 federal eyaletin ve başkentin kontrolüne girmesi.

Plan ilk olarak aralarında 43 öğrencinin kaybolduğu Guerrero eyaletinin de bulunduğu, şiddet olaylarının en çok görüldüğü dört eyaletten başlayacak.

Hepsi stajyer öğretmen olan 43 öğrenci, Eylül ayında emek hakları ile ilgili bir protestoya katıldıktan sonra kaybolmuşlardı. Protestoda yerel polis tarafından saldırya uğramışlar, öğrencilerin kaybolması ile ilgili olarak Iguala kentinin belediye başkanı tutuklanmıştı.

Öğrencilerin kaybıyla ilgili olarak resmi ağızlardan yapılan açıklama bir uyuşturucu çetesi tarafından öldürüldükleri yönünde.

Belediye Başkanı Jose Luis Abarca'nın çete ile bağlantılı olduğu ve yerel polise kayboldukları gün öğrencilere müdahale etme emri verdiği söyleniyor.

Soruşturmayı yürütenler polislerin öğrencileri alıkoyduğunu ve daha sonra çeteye teslim ettiklerini itiraf ettiklerini söylüyor.

Öğrencilerin kaybolması ülkede kitlesel protestolara neden olmuştu.

Poliste yapılması planlanan reformlar kapsamında Kongre'ye uyuşturucu çeteleri ile işbirliği halinde olan yerel yönetimleri dağıtma yetkisi de verilecek.

Önümüzdeki hafta Kongre'ye sunulması planlanan reform paketine göre, acil durumlar için ülkenin her yerinden ulaşılabilecek ve tek bir telefon numarasına bağlı olan acil servis oluşturulacak, Meksikalılar vatandaşlık numarası alacak.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0