Görüş Bildir
Haberler
Meclis İlk Kez Pazar Ayini İçin Çalışmalarına Ara Verecek

etiket Meclis İlk Kez Pazar Ayini İçin Çalışmalarına Ara Verecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na bugün Cuma namazı için verilen aranın ardından Pazar günü de kilise ayini için ara verileceği öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun pazar günü yapacağı çalışmalar sırasında dini görevini yerine getirmek için 2 saatlik izin istedi. 

Müslümanlar için kutsal sayılan günün cuma günü olduğunu belirten Paylan, “Sayın başkan bugün cuma namazı için ve öğle yemeği için 2 saatlik bir ara verdi. Allah kabul etsin. Bende dini görevimi yerine getirmek için pazar günü kiliseye gidip dini görevimi yapmak için 2 saatlik ara verilmesini talep ediyorum.” diye konuştu.

Komisyon Başkanı kabul etti

Komisyon Başkanı Süreyya Bilgiç ise “Peki öyle yapalım” diyerek Paylan’ın isteğini kabul etti. Böylece komisyon pazar günü, ayin arası verecek.

'Olması gereken buydu'

'Olması gereken buydu'

Teklifin kabul edilmesi sonrasında Hürriyet'e açıklamalarda bulunan Paylan; “Bu Meclis’te bir ilk. Olması gereken buydu. Gerçi bugüne kadar Hristiyan kimlikli kimse yoktu. Başkan ya komisyonu başlatıp ara verecek ya da komisyonu geç başlatacak. Ben de o saatlerde Ankara’daki bir Ortodoks kilisesine gidip ibadetimi yapacağım” dedi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
216
39
34
7
6
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vladimir Katrinova

Diyebileceğimiz pek bir şey yok. Özgür bir ülkedeyiz. İnsanlar istediğini düşünebilir, istediğine tapabilir. Herkese eşit şekilde hak tanınması gerek.

görüncek adam

İnşallah böyle özgürlük adına nice adımlar görürüz.Bu toplumdaki hoşgörüyü pratiğe dökmenin sadece bir yolu.

Pasif Kullanıcı

Güzel uygulama. Herkes kendi inancını rahatlıkla uygulayabilmeli.