Görüş Bildir
Haberler
Massive Attack'tan Gazze'ye Selam

Massive Attack'tan Gazze'ye Selam

Onedio Medya
24.07.2014 - 13:14 Son Güncelleme: 24.07.2014 - 14:38

Sayısız ödül sahibi 11 milyonluk albüm satışlı beş stüdyo albüm sahibi İngiliz trip-hop grubu Massive Attack, Dublin, Longitude Festivali’ndeki konserlerinde Gazze için bir mesaj yayınladı.

Sayısız ödül sahibi 11 milyonluk albüm satışlı beş stüdyo albüm sahibi İngiliz trip-hop grubu Massive Attack, Dublin, Longitude Festivali’ndeki konserlerinde Gazze için bir mesaj yayınladı. Her konserinde bulundukları ülkelerin sosyo-politik gündemine ait mesajları sahnelerinin arkasına kurdukları led ekranlardan veren politik eylemci Massive Attack, festivalde İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliama seyirci kalmadı.

Uzun süredir İsrail’in Filistin politikalarına karşı olup özgür Filistin’i savunan Massive Attack, konserlerinde led ekranlardan “Gazze, 1948’den beri işgal ve ambargo altında” yazısıyla tepkisini gösterdi. Aynı konserde ‘Unfinished Sympathy’ şarkısı sırasında ekranda Gazze’de ölenlerin sayısını da veren Massive Attack, izleyicisinden büyük alkış aldı. Konser sırasında İsrail’i boykot etmenin bir gereklilik olduğunu söyleyen Massive Attack’ın kurucusu ve solisti Robert Del Naja, boykotun İsralli halka yapılan agresif bir eylem olmadığını da konser sonrasında verdiği bi röportajda belirtirken “Boykot, devlet ve politikalarını hedef alır. Herkesin bu fikirlerin Yahudi düşmanlığı olmadığını bilmesi gerek. Burada konu Yahudiler değil İsrail devletidir” dedi.

İstanbul’daki Gezi vurgusu

Massive Attack, İstanbul’da geçen aylarda verdiği konserinde de Gezi Direnişi’ne de büyük bir yer ayırmıştı. Ekip, Gezi hakkında da konuşmuş ve eylemlerde öldürülen kayıplarımızın isimleri ekranına yansıtmıştı. “Berkin Elvan’ı Unutma” mesajıyla birlikte Soma’yı da unutmayan ekip Soma faciası için de mesaj yayınlamıştı.

Birgün

Kaynak: http://birgun.net/news/view/massive-a...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0