Görüş Bildir
Haberler
Marmaris'teki Orman Yangını Kontrol Altında

Marmaris'teki Orman Yangını Kontrol Altında

Fatih UZUN
19.10.2014 - 22:01 Son Güncelleme: 20.10.2014 - 11:03

Marmaris ilçesi Beldibi Mahallesi'nde akşam saatlerinde başlayan orman yangını gece saatlerinde de devam etti. Saatler süren çalışmanın ardından yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Öte yandan, Muğla'nın Gökova Körfezi'nde ve Seydikemer ilçesinde de yangın çıktı.

Muğla’nın Marmaris ilçesi Beldibi Mahallesi’nde akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Büyük çoğunluğu çam ağaçlarından oluşan ormanda çıkan yangın rüzgarın hızıyla giderek büyüdü. Marmaris’teki ekipler büyüyen yangın karşısında yetersiz kalınca Aydın ve Denizli’den de ekip takviyesi yapıldı.

Gece saatlerinde hava müdahalesi kesilince yerden ekipler alevlerin önüne kesebilmek için çalıştı. Sürekli olarak arazöz ve itfaiye ekipleri yangına su taşırken, yangın alanına dazer ve iş makineleri sevk edildi. Beldibi Mahallesi Çamlık Sitesi'ne alevlerin 50 metre yaklaşması üzerine AFAD ekipleri site sakinlerinden evlerden uzaklaşmalarını istedi. Site sakinleri ile AFAD ekipleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşanırken, site içerisine park eden araçlar nedeniyle arazözler içeri girmekte zorlandı.

ALEVLER SİTELERE YAKLAŞTI, EVLER TAHLİYE EDİLDİ

Çamlık Sitesi'nde anons araçları ile çağrı yapan görevliler, vatandaşların evlerini boşaltmalarını istedi. Birçok vatandaş kıymetli eşyalarını alıp evlerini terk etmeye başladı.

PİKNİK TÜPÜ PATLADI İDDİASI

Yangının, Beldibi Mahallesi Seki mevkiindeki bir evde piknik tüpünün patlaması sonrası ormanlık alana alevlerin sıçraması ile başladığı ileri sürüldü. Henüz doğrulanmayan iddia, Marmaris Kaymakamlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından araştırılıyor.

YANAN ALAN YAKLAŞIK 700 HEKTARA ULAŞTI

Yanan alanın yaklaşık 700 hektara ulaştığı öğrenildi. Saat 22.00 sıralarında bir ara kontrol altına alınan alevlerin yeniden patlak vermesiyle yangın kontrolden çıktı. Bölgede kriz masası oluşturuldu.

'KENDİ HALİNE BIRAKILDI'

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, yangınla ilgili NTV'ye açıklama yaptı.

Kesin bir rakam bilmemekle birlikte yangının geniş bir alanda devam ettiğini söyleyen Acar, 'Çok geniş bir alanda olan ve havanın rüzgarlı olması sebebiyle ilk çıkış anından itibaren çok hızlı bir şekilde yayıldı. Başlangıçta tabii ki yangın helikopterlerinin ulaşmasıyla birlikte belirli bir süre müdahale edildi. Ancak havanın kararmasıyla doğal olarak helikopterlerin müdahil olma durumu ortadan kalkınca yangın maalesef kendi seyrine, haline bırakıldı' diye konuçtu.

MUĞLA'DA BİR ŞOK DAHA

Muğla'nın Marmaris ilçesinde akşam saatlerinde başlayıp yerleşim birimlerine yaklaşan orman yangınının ardından, bir yangın da Gökova Körfezi'nde çıktı.

Saat 20.30 gibi başlayan bu yangın da kısa sürede büyüyerek tüm bölgeyi sardı. Akyaka Mahallesi ile deniz arasında kalan bölgedeki ağaçlar ve sazlık alanlar yanıyor. Buradaki yangına da itfaiye ekiplerinin yanı sıra orman ekipleri ve gönüllüler müdahale etti. Ancak Marmaris’teki yangın gibi buradaki yangın da hızla yayıldı.

SEYDİKEMER'DE DE YANGIN ÇIKTI

Kentte bir diğer yangın Seydikemer Kumluova Mahallesi’nin Çayağzı mevkiinde çıktı. Rüzgarın etkisi ile hızla ilerleyen yangını söndürmek için ekipler çalışmalara başladı. Muğla’da yangın sezonunun en sıkıntılı günü de dün gece yaşanmış oldu. Üç ayrı yerde meydana gelen yangını söndürmek için adeta seferberlik ilan edildi.

18-40 YAŞ ARASI ERKEKLER GÖREVE ÇAĞRILDI

Ekiplerin diğer yangınlarda olduğu sırada Seydikemer’de meydana gelen yangın nedeniyle ciddi sıkıntı yaşandı. Belediye hoparlöründen yapılan anons ile 18-40 yaş arası sağlıklı erkekler yangın söndürme çalışmalarına katılmak üzere göreve çağrıldı. Marmaris ve Gökova yangınlarında olduğu gibi Seydikemer ilçesinde çıkan yangını söndürmek için de çalışma başlatıldı.

Hava ve doğa şartlarının olumsuz olduğu bölgede havanın karanlık olması nedeniyle ekiplerin yangına havadan müdahale edememesi söndürme çalışmalarını daha da zorlaştırdı.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla’nın Marmaris İlçesi’ndeki orman yangını sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte iki helikopter de çalışmalara katıldı. Söndürme çalışmaları sürerken, yangında ne kadar alanın zarar gördüğünün daha sonra belirleneceği bildirildi.

Milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/marmaris-t...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0