Görüş Bildir
Haberler
Manu Chao: 'Bence Problemin En Büyük Kısmı Erdoğan'

Manu Chao: 'Bence Problemin En Büyük Kısmı Erdoğan'

Ulaş
19.06.2014 - 20:14

Dünyaca ünlü müzisyen Manu Chao, geçen sene destek verdiği Gezi Parkı eylemleri konusunda ” İnsanlar oraya hareketteki ortaklık için geldiler. Ve bu dünyanın her yerinde böyle olmuyor’ ‘ yorumunu yaptı. Cumartesi günü İstanbul’da vereceği konser öncesinde Birgün gazetesinden Barış Akpolat’a konuşan Manu Chao’nun, ” Peki ya Başbakanımız hakkında bir şeyler biliyor musunuz” sorusuna ”Bence problemin en büyük kısmı kendisi” yanıtını vermesi dikkat çekti.

Manu Chao, Gezi eylemlerine en başından beri ilgi gösterdiğini söyleyip şu yorumu yaptı: ” Dışarıdan baktığımızda gördüklerimizden çok etkilendik. İnsanların değişim ve daha iyi bir dünya için kavga etmesinden etkilendik. Çok ciddi bir azim, kararlılık ve cesaret vardı. Bence en önemlisi, hareketin başlangıcında fikir ayrılıklarının birleşiminden doğan bir güç vardı. İnsanlar oraya hareketteki ortaklık için geldiler. Ve bu dünyanın her yerinde böyle olmuyor.

Solculara ‘ bazen kendi içlerinde haklılık savaşına kapıldıklarından esas düşmanı görememe, bu nedenle eylemlerinin sönük ve sonuçsuz kalması ‘ yönünde bir eleştiri getiren Manu Chao, ” Tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki hayatımın çok büyük bir kısmında bu böyle oldu. Daha önce Türkiye’de bu çapta bir şey olmamıştı. Bu eylemin kilit noktası tek vücut olmanızdı’ ‘ dedi.

Manu Chao, ‘ ‘Başbakanımız hakkında bir şeyler biliyor musunuz” sorusuna da şu yanıtı verdi: ”Tabii ki. İki yıl önce gelmiştim. Bence problemin en büyük kısmı kendisi. Tabii ki problemin doğrudan kendisi mi değil mi yeterince bilemiyorum. Bunu en iyi Türkiye halkı bilir. Geldiğimde bunu da öğrenmek istiyorum. Tüm iyi dileklerimi Türkiye’de sosyal ve politik vizyonu değiştirmeye çalışanlara yolluyorum.”

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/manu-c...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0