Görüş Bildir
Haberler
Manchester United'da Mourinho Dönemi

Manchester United'da Mourinho Dönemi

Enver K.
27.05.2016 - 12:19

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, Portekizli teknik adam Jose Mourinho ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, Portekizli teknik adam Jose Mourinho'yu takımın başına getirdi.

İki yıl önce anlaşmaya vardığı Hollandalı menajer Louis van Gaal ile ligde ve Avrupa kulvarında hedeflediği başarıyı yakalayamayan Manchester ekibi, sezonun bitmesinin ardından adı uzun süredir kulüple anılan 53 yaşındaki Mourinho ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Lig şampiyonluğu yaşadığı iki sezonda, UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi kupalarını da müzesine götüren Porto'da yıldızı parlayan Mourinho, kariyerinde Chelsea, Inter Milan ve Real Madrid ile Avrupa'nın önemli liglerinde çok sayıda zafere imza attı.

İki kez geldiği Chelsea'de Avrupa kulvarında başarılı olamayan ancak Ada'da 7 kupa kaldıran Portekizli çalıştırıcı, İtalya'da ikisi lig ve biri Şampiyonlar Ligi olmak üzere 5, İspanya'da ise 3 kupa şampiyonluğu yaşadı.

Manchester'da Pep-Mourinho rekabeti

İspanyol teknik adam Pep Guardiola ile anlaşan Manchester City'nin ardından ezeli rakibi Manchester United'ın da Mourinho'yu göreve getirmesiyle gelecek sezon iki teknik adam ve takımları arasında büyük bir çekişme yaşanması bekleniyor.

İspanya'da Guardiola'nın Barcelona'yı, Mourinho'nun da Real Madrid'i çalıştırdığı dönemin ardından ikinci kez iki isim aynı ligde mücadele edecek. İki teknik adam daha önce sık sık birbirleri hakkında basına verdikleri demeçlerle gündeme gelmişti.

Mourinho'nun Man Utd için yanlış tercih olacağını gösteren 5 sebep

Mourinho'nun Man Utd için yanlış tercih olacağını gösteren 5 sebep
İçeriğin Devamı Aşağıda

Genç oyuncuları tercih etmiyor

Genç oyuncuları tercih etmiyor

Jose Mourinho'nun genç yıldızları parlattığı çok az görülmüştür. Jesse Lingard, Cameron Borthwick-Jackson, Marcus Rashford veya Timothy Fosu-Mensah gibi kulübün gelecekte büyük şeyler beklediği genç yetenekler Mourinho döneminde süre almakta zorlanabilir.

Geçimsiz

Geçimsiz

Kulübün efsane ismi Bobby Charlton, Alex Ferguson'dan sonra Mourinho'nun takımın başına getirilmesine karşı çıkmıştı. Bir hakemin emekli olmasında direkt olarak rol oynaması, eski takımının kadın takım doktoruyla yaşadığı sorunu göz önüne alırsak Mourinho'nun pek de uyumlu bir yapıya sahip olmadığı ortada. Hatta Charlton, Ferguson'un Mourinho hakkındaki görüşlerini şöyle açıklamıştı: 'Onu pek sevmez.'

Günü kurtarma

Günü kurtarma

Kısa sürede gelen başarılar, Mourinho'nun en büyük özelliklerinden. Manchester United'ın onu tercih etmesindeki sebeplerden birisi de bu. Ancak Manchester United'ın kısa vadeli planlamalardan çok uzun vadeli bir yapılanmaya ihtiyacı var.

Guardiola karşısındaki başarısızlığı

Guardiola karşısındaki başarısızlığı

Manchester United'ın en büyük rakiplerinden olan Manchester City'nin başında gelecek sezon Mourinho'nun en büyük rakiplerinden olan Guardiola olacak. Ama ikili arasındaki rekabette Guardiola'nın gözle görülür bir üstünlüğü söz konusu...

Transfer geçmişi

Transfer geçmişi
e0.365dm.com

Ferguson'un ayrıldığından bu yana Marouane Fellaini, Memphis Depay ve Angel Di Maria gibi isimlere 300 milyon poundun üzerinde harcama yapıldı. Mourinho'nun transfer tercihlerinde de Ricardo Quaresma, Amantino Mancini ve Nuri Şahin gibi başarısızlıkların yanısıra Kevin De Bruyne, Mohamed Salah ve Arjen Robben gibi isimleri göndermesi var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA & Goal

Sizce Mourinho başarılı olabilecek mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

bu adam hicbir seyden anlamayan kendini begenmis kisiliksiz biri Manu'ya hic bir faydasi dokunmaz chelsea'ye yaptigi gibi kume dusmeye oynar