Görüş Bildir
Haberler
Maden Şirketinden Açıklama: 'Doğal Bir Afet'

Maden Şirketinden Açıklama: 'Doğal Bir Afet'

Batuhan
30.10.2014 - 14:02 Son Güncelleme: 30.10.2014 - 16:08

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ermenek’te 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağını işleten Has Şekerler Madencilik, 'Doğal bir afetten bahsetidlmektedir' dedi. Gerekli tedbirlerin alındığı, tüm denetimlerin yapıldığı, madenin hukukun emrettiği şekilde işletildiği iddia edildi.

Açıklamada, “Kazanın oluş nedeninin şu an itibarıyla tespit edilebilmesi imkansız olmakla birlikte, içeriden kurtulan kardeşlerimizin bize verdiği bilgiye göre doğal bir afetten bahsedilmektedir” ifadesi kullanıldı.

Maden ocağında ‘tüm iş güvenliği tedbirlerinin alındığını’ söyleyen firma, “Maden ocağı, hukukun emrettiği şekilde işletilmiştir” dedi.

Soma faciasından sonra düzenlenen ‘Torba yasa’ ile gelen değişikliklerin 2015’ten itibaren geçerli olacağını hatırlatan açıklamada, olayın öğle yemeği esnasında işçiler madendeyken yaşanmasıyla ilgili olarak da, “Türkiye’nin tüm maden ocaklarında yemek saatleri içeride kullanılmaktadır, buna devlet ocakları da dahildir” denildi.

Şu anki öncelikli amacın işçilerin bir an önce güvenle ocaktan çıkarılması olduğunu söyleyen firma, sonraki aşamada olayın titizlikle inceleneceğini ve firma yetkililerinin ilk andan itibaren fiilen tüm çalışmalara katıldığını söyledi.

Kurtarma çalışmalarına destek veren bakanlıklara ve STK’lara teşekkür eden firma, çalışmaların bir an evvel sonuçlandırılması için gereken tüm işlemleri yaptıklarını ifade etti.

Kaynak: Has Şekerler Madencilik | Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/erm...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0