Görüş Bildir
Haberler
Maaşını Alamayan Tiyatrocu Mert Asutay, Ceketini Çıkararak Sahneye Veda Etti

etiket Maaşını Alamayan Tiyatrocu Mert Asutay, Ceketini Çıkararak Sahneye Veda Etti

Batuhan
03.05.2016 - 16:59 Son Güncelleme: 03.05.2016 - 17:38

Tiyatrocuların güvencesiz çalıştırıldığı ve toplu işten çıkarıldığı haberleriyle gündeme gelen Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda 20 yıldır sahneye çıkan oyuncu Mert Asutay, tiyatroya anlamlı bir vedada bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oyun sonunda seyirciyi selamlama sırasında söz alan Asutay, “Efendim ben veda ediyorum size. Birçoğunuzu çok ilgilendirmiyor ama beni çok ilgilendiriyor. Ben 20 yıldır buradaydım ve bugün son oyunumu oynadım…Çok politik bir şeyler de söyleyebilirim herkes gerçeği biliyor” diyerek ceketini çıkardı. Konuşmalarına devam eden Asutay, 'Bu tiyatroya sahip çıkın. Bu tiyatroda neler olup bittiğine de sahip çıkın. Ne olur… Kamuoyuna çok ihtiyacımız var Türkiye’de. Burada da ihtiyacımız var. Genç arkadaşlarımızın yanında olun. İyi şeyleri destekleyin.' diyerek sahneye veda etti.

Kültür sanat gazetesi Müstehak, Asutay’ın eylemini Twitter’dan paylaşarak, “Mert Asutay 20 yıl emek verdiği BBT’de son oyununu oynadı. Altı aydır maaşı ödenmemesine ve sigortasız çalıştırılmasına rağmen 20 yıldır her oyun gecesi yaptığı gibi tüm varlığını sahnenin tozuna kattı!” ifadelerini kullandı.

Mert Asutay'ın eşi Şirin Asutay eşinin sahneye vedasını Twitter hesabından böyle duyurdu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tabii ki sosyal medya bu olaya kayıtsız kalmadı

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
203
61
28
7
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mümtaz Nazif

Üzüldüm laf olsun diye demiyorum gerçekten üzüldüm ama yapacak bir şey yok maalesef.Toplumca bayağılaşıyoruz, koşar adım bayağılaşıyoruz

M

Bakırköy bld. chpli olunca, eleştiri bile yapmamışlar, bu kadar olur :)

Kaan Toler

AKP si CHP si kaldığını sanmıyorum. Hiç biri bir boka yaramaz.

KOVALA NEJDET

Geçen gün de dada'ya çıkan "5 dakkada değişir bütün işler" filminin oyuncuları tiyatroların kan ağladığı falan yok bizce gayet iyi diyorlardı, hayır yani bun... Devamını Gör