Görüş Bildir
Haberler
Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

ATKN
21.06.2016 - 16:41 Son Güncelleme: 21.06.2016 - 16:50

Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partilerinin Meclis'teki grup toplantısında her salı olduğu gibi bugün de gündemi değerlendirdi. 

Açıklamalardan öne çıkanları özetledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahçeli'den muhaliflere: 'Vay zavallılar vay, bu kadar mı küçüldünüz?'

MHP lideri Bahçeli, pazar günü muhaliflerin topladığı fakat Genel Merkez'in 'hukuksuz' bulduğu tüzük kurultayını eleştirdi.

'Güya 15 Mayıs’ta MHP’yi denetim altına alacaklarını zannediyorlardı çünkü aldıkları paralel talimat buydu' şeklinde konuşan ve muhaliflerin pazar günü ‘kendileri çalıp kendileri oynadıklarını’ söyleyen Bahçeli, “Sözüm ona parti tüzüğümüzde 13 maddelik değişiklik yaptılar. Vay zavallılar vay, bu kadar mı küçüldünüz? Bu kadar mı şuur kaybına uğradınız? Hadi kurultay yaptınız, kabul ettik sayalım. Peki yargı kararına göre, tek maddelik tüzük değişikliğine göre toplanması gereken bir kurultayda kimsenin haberi olmadan 13 maddeyi hangi ara değiştirdiniz?” dedi.

Noterin kurultaydan bir gün sonra salondaki delegelerle ilgili açıklamasını anımsatan Bahçeli, “Salt çoğunlukla tüzük değiştirilmeyeceğini tescil eden emsal yargı kararlarını hatırlayan kimse olmamıştır” dedi ve ekledi:

“Toplam delege sayımızın 3’te 2 çoğunluğu 809’dur. Noter 650 delegenin salonda hazır bulunduğunu açıklamıştır. İyi niyetli delege kardeşlerimizi hariç tutarak soruyorum: Bu şartlar altında tüzüğün değiştiğini hangi şuursuz öne sürebilecektir?“

‘Türk siyasetinde böyle bir kepazeliğin görülmediğini’ söyleyen Bahçeli, “19 Haziran oyunu tam olarak deşifre etmiştir. Bize düşen hem oyunu bozmak hem de oyuncuları rezil rüsva etmektir” dedi ve şöyle devam etti: “Temiz duygularla Ankara’ya gelen delege kardeşlerim, oyunu görün, kahpeliğini anlayın. Ne meselemiz varsa, neyi ümit ediyorsanız kendi içimizde çözeriz. Persilvanya’nın oyunlarına kanmayınız.'

Bahçeli, konuşması sonrası gazetecilerin kendisine yönelttiği, 'Parti hukukçuları bundan sonra dava açılmayacağını açıklamıştı. Tüzük değişiklikleriyle ilgili Yargıtay'dan bir iptal kararı mı bekleyeceksiniz?' sorusunu ise, 'Sürprizlerimiz olur, bekleyin biraz' diyerek yanıtladı.

Binali Yıldırım: 'Kaynakları millet için kullanmayan yerel yöneticilerin burunlarından fitil fitil getireceğiz'

Başbakan Binali Yıldırım, bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada da Doğu illerindeki HDP'li belediyelere eleştirilerini sürdürdü.

Yıldırım, 'Devletten yol yapmak için, park yapmak için, kanalizasyon yapmak için, sosyal destekler yapmak için parayı alacaksınız; bu kaynakları çeşitli yollarla, hile ile düzenbazlıkla, terör örgütüne aktaracaksınız. Yemezler. En kısa sürede, devletin verdiği kaynakları millet için kullanmayan bu yerel yöneticilerden bunun hesabını soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz. Bu konuda düzenleme de Meclis'e gelecek' dedi ve ekledi: 'Yağma yok.'

'İnsanlar dişinden tırnağından artırarak vrgi verecek, siz dağa lojistik destek yapacak ondan sonra demokrasi diyecek, yurt dışında şikayetlerde bulunacaksınız' diyen Yıldırım şöyle devam etti: 

'Bunun yerine gelin pişman olduk, siz doğrunun yaptık deyin. Milletimizin bağrına dönün. Marifet Yüksekova'ya yapılan havalimanı şantiyesini 99 defa yakmak değildir. Marifet vatandaşın önündeki engelleri kaldırmaktır, önüne çukurlar hendekler kazmak değildir.'

Yıldırım, konuşmasında Türkiye'nin 'bütün olumsuzluklar içerisinde ilk 4 ayda dünyanın en fazla büyüyen 5 ülkesi arasına girmeyi başardığını' ve bu gelişmelerin arkasındaki sırın 'güven ve istikrar' olduğunu söyledi.

Demirtaş'tan Yıldırım'a '400 trilyon' yanıtı: 'Saray’ın 2 yıllık elektrik-su parası'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde HDP'li Van Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'Belediye'ye 400 trilyon para geliyor. Nereye gitti bu 400 trilyon? Nereye gittiğini biliyorsunuz. Burunlarından fitil fitil getireceğiz' sözlerini eleştiren Demirtaş, HDP'li belediyelerden bir yıldır müfettişlerin çıkmadığını söyledi ve 'Bir tek delil bulamadılar. Çünkü yok' şeklinde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yıldırım'ın sorusuna 'Bu para Saray’ın iki yıllık elektrik, doğalgaz, su, temizlik parası' diye yanıt verdi. 

Demirtaş, belediyelere kayyum atanmasının tartışıldığını anımsattı ve şöyle konuştu: 'Bir yere hırsızlık, yolsuzluk var diye teröre yardım var diye kayyum atanacaksa Saray'a atanmalı.'

Dış politika Demirtaş'ın da gündemindeydi. 'İnsan dış politikada, iç politikada bu kadar ilkesiz olur mu?' diye soran Demirtaş, 'Mavi Marmara’da katledilen 9 kişinin anısı ne oldu? Sattılar. Biz Moskova’ya gittik, arayı bulmaya çalıştık. Hain diye manşet attılar. Şimdi Putin’e ağlamaklı, çiçekli mektup gönderiyorlar' ifadelerini kullandı.

Demirtaş, Özgür Gündem'in 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliğini yapan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi ve şöyle konuştu:

'Anlaşılıyor ki beyefendinin elinde kara liste var. Bu bir öç alma, tehdit, korku salma operasyonudur. Yoksa hâkimlerin hepsi bu dosyadan tutuklama çıkmayacağını bilir.'

Kılıçdaroğlu'ndan yargı paketine eleştiri ve Yargıtay Başkanı'na sert çıkış: 'Bir liseli kadar yüreğin yok senin'

Turizm sektöründeki krize değinen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet tarihinde ilk defa esnafın yağmur duasından sonra 'turist' duasına çıktığını söyledi. İlişkilerin düzelmesi adına İsrail ile yapılan görüşmeler, Kılıçdaroğlu'nun bu haftaki gündem maddelerinden birisiydi. '78 milyon vatandaşıma sesleniyorum. Türkiye ne oldu da bir anda İsrail'e muhtaç hale geldi?' diyen Kılıçdaroğlu, 'Asarız, keseriz diyorlardı. Ne oldu da bu hale geldik?' ifadelerini kullandı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen bazı gazetelerin 'ülkeyi güllük gülistanlık' yansıttığını ifade eden ve '239 milyar lira faizi kim ödedi?' diye soran Kılıçdaroğlu, 'Bir gazete '14 ile silah gömüldü', 287 terörist keşif için Türkiye'ye gönderildi' diyor' dedi ve ekledi: '14 ile silah gömülürken bu ülkede yönetici, vali, kaymakam, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı kimdi? 200 ton bombayı şehirlere yerleştirdiler. Kimin iktidarında?'

Başkanlık sistemini eleştiren ve 'Kardeşim seni başkan yaptırmayacağız' diyen Kılıçdaroğlu, yüksek yargıya değişiklikler getiren düzenlemeye de değindi. Kılıçdaroğlu, Danıştay'ın, Yargıtay'ın ve Yüksek Seçim Kurulu'nun 'sıfırlandığını' söyledi, düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: 'Ancak ve ancak darbe döneminde yapılan bir operasyondur bu.'

Yargıtay Başkanı Cirit'in bir süre önce yapmış olduğu 'adalete güven oranı yüzde 30'a indi' açıklamasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, 'Öyleyse sen neden çay toplamaya gittin?  Niye isyan etmiyorsun? Bir liseli öğrenci kadar yüreğin yok senin' dedi.

Kılıçdaroğlu, Özgür Gündem'in 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliğini yapan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu'nun 'terör örgütüne yardım ve yataklık' suçlamasıyla tutuklanmasına ilişkin ise, 'O savcıya soruyorum, terör örgütüne yardım ve yataklık yapan arıyorsan hepsi Ankara'da oturuyor. Bu aydınlar, ellerine bomba alıp eylem yaptılarsa hapse atın, valilere telafon açıp bunlar dokunmayın dedilerse alın içeriye' dedi.

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
The Devil Within

tamam hdp pkk falan ama şu Demirtaş tam troll adam amk kjdgfkjhsfh

Emilio

Bahçeli de diline doladı paraleli. Sıkışan Pensilvanya diyor canını yediğimin memleketinde. Günlerin sayılı Sayın Bahçeli.

Pasif Kullanıcı

A: "Başkanlık da başkanlık" B: "Seni başkan yaptırmayacağız" C: "Belki yaptırırız ama dur iki dakka ortalık zaten karışık, şu kurultay bi geçsin hele" D: ... Devamını Gör