Görüş Bildir
Haberler
Levent Üzümcü: 'Where is Adalet?'

etiket Levent Üzümcü: 'Where is Adalet?'

Ulaş
30.05.2016 - 19:38

Gezi’den bu yana her ortamda ülkede olup bitenleri anlatmaya çalışan tiyatro ve sinema sanatçısı Levent Üzümcü bu seslenişi 'Boyun Eğme' adıyla kitaplaştırdı. 

Üzümcü, “İçinde yaşadığımız düzenbazlığı çok anlatmaya çalışmışım, yazı kalır doğru ama hepsi bir arada olsun, Şehir Tiyatroları’ndan atılma süreci, tiyatrodan atılma davasındaki usûlde ve esasta öylesine büyük hatalar var ki görünüz biliniz istiyorum” diyor. Üzümcü, “İyi insanlar” diye sesleniyor ve “piyon olmayın, güçlü olun, korkmayın, boyun eğmeyin!” diyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Ceren Çıplak'ın Levent Üzümcü ile yaptığı röportajın bir kısmı şöyle:

  • Tüm bu süreci neden bir kitaba dönüştürdünüz?

Tarihe kalsın istedim. Çok fazla şey yazılıyor, gazetelerde, dergilerde yayımlanmış çok fazla demeç var. İstedim ki onlar bir yerde dursunlar ve süreci bir parça anlatabilsinler.

  • Gezi Direnişi 3 yaşında. Direnişin öne çıkan isimlerindensiniz. Sizce Gezi ruhuna ne oldu?

Kimi için hâlâ bir yerde duruyor, kimi için ise üstüne sanki gaz falan atılırsa ortaya çıkacakmış gibi, ama ruhlar görünmez, o bir duygudur ve herkesin çok iyi bildiği gibi -inanışa göre değişir ama- ruhlar ölümsüzdür. Haydi şimdi herkese kolay gelsin.

'Türkiye'de legal mafya durumları yaşanıyor'

'Türkiye'de legal mafya durumları yaşanıyor'
İçeriğin Devamı Aşağıda
  • Siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?

Meclis’te, hayır. Türkiye’de Meclis’te siyaset yaparak bir şeyleri değiştiremezsiniz. Türkiye’de bir şeyleri değiştirmenin yolu Meclis’te siyaset yapmak değil, işini iyi yapmak. “Arkadaşım, adamlar hırsız” dediğinde “Çalıyor ama çalışıyor” diyen 60 yaşında bir kafayı nasıl değiştireceksin siyaset yaparak? Halkın arazilerini, babasının malı gibi ona buna satıp üzerinden yüzde alanlar, ambargo delmeler eşliğinde altın ve silah kaçakçılığı yaparak milyarlarca dolarlık servet yapanların kahraman olarak görüldüğü bir cehennemden bahsediyoruz.

  • Kitapta “Türkiye’nin yönetimi mafyoz bir mantıkla ‘reis’ kültürüne boyun eğmiş durumda” diyorsunuz... En çok bu mantığa mı ‘Boyun Eğme’ diyorsunuz?

Bu çete bir düzen. Mesela bu insanların aklanması için Meclis’e oylamaya gittiklerinde nasıl oy attıklarını hatırlıyoruz, şöyle fırlatıverdiler oylarını... Etrafta 25-30 yaşında çakallar dolaşıyor. Hangi açıklamalarla popüler olurum? Kimi yumruklatırsam daha güzel prim yaparım diye böyle bir legal mafya durumu yaşıyor Türkiye. Bu Türkiye’nin utancı. “En üst düzeydekiler yalan söylüyor her gün. Bu ülkenin tarihinin en büyük yolsuzluğu, ülke tarihinin gördüğü en büyük suç çetesi tarafından çok uzun süreden beri yaşatılıyor. Bunun hesabını Türk adaleti soramadı. Bunun hesabını o beğenmediğimiz ABD soracak. İşi zor ama, “Amerika büyük Türkiye’yi istemiyor” densin de, bak sen o vakit o davalara.”

'Where is adalet?'

'Where is adalet?'

Yoo hayır izlemedim. Kravatını mı sormuş (gülüyor).

  • Sosyal medyada çok konuşuldu, okul müdürü tavrı gibi yorumlandı. Size sorsa siz ne derdiniz, Where is kravat?

Where is adalet?

Röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
295
101
78
28
21
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
RespectMyAuthoritah

Bi de bu vardı dimi..Bu hangi ülkeye kaçmıştı hatırlayamadım..

Pasif Kullanıcı

o memet ali alabora deilmiydi? budami kacmis? vay be..!

yeşilzytn

(“piyon olmayın, güçlü olun, korkmayın, boyun eğmeyin!” diyor.) Keşke kulak verseler....

raheanne

Adalet is not here. You look for wrong side, adalet is not here.