Görüş Bildir
Haberler
Lenovo'dan Çift Ekranlı Akıllı Saat Geliyor

Lenovo'dan Çift Ekranlı Akıllı Saat Geliyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz yıllarda IBM'i daha sonra da Google'dan Motorola'yı satın almasıyla dikkatleri üzerine çeken Lenovo, bu sefer de çift ekranlı akıllı saati Magic View ile favori akıllı saat olabilir.

Lenovo normalde çok bilinmese de 90lı yılların efsane bilgisayar firması IBM'i 2004'te satın almasıyla özellikle dizüstü bilgisayarlar konusunda ciddi çıkış yakalayarak en iyi fiyat/performans laptoplarını sunmasıyla dikkat çekiyordu.

2000li yıllarla oldukça popülerleşen ve şu anda teknoloji dünyasının en önemli ve en hareketli piyasası haline gelen mobil sektöre çok da iyi telefonlarla giriş yapamayan firma Google'dan Motorola'yı satın alamasıyla iyice dikkatleri üzerine çekti.

Bu satın alma sonrası telefon piyasasına da ciddi girişimler yapması beklenilen Lenovo en ciddi girişimini günümüzün popüler giyilebilir cihazı olan akıllı saati ile yapacak gibi duruyor.

Magic View adını alacak olan saatin bir demo tanıtımı yapıldı ve bir anda gündeme düştü. Çünkü saat hem yuvarlak ekrana sahip iken hem de ikinci bir ekrana sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Görsellere baktığınızda dikkatini çeken detaylardan biri yuvarlak çerçevesinde tam yuvarlak ekran bulunmaması olacaktır. Yani Moto 360'ta gördüğümüz gibi alt kısmı sensörler için ayrılmış bir bölüm nedeniyle ekran tam yuvarlak değil. Buradan hareketle Lenovo'nun satın aldığı Motorola'ya ait Moto 360'ı temel alarak geliştirmeler yapıldığını söyleyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görmüş olduğunuz aşağıdaki ikinci ekran ise Sanal Etkileşimli Görüntüleme yani VID teknolojisini barındıran bir ekran olacak. 

Yazı sonundaki videoda görebileceğiniz yapılan lansmanda Magic View akıllı saatin ikinci ekranında bazı görseller ve video oynatımı yapılabilmesi güzel bir özellik olacak. Ancak şu anda demo versiyonunda olan akıllı saatin ikinci VID ekranında güneş ışığında çok fazla bozulan ve netlik sağlayamayan bir ekran bulunuyor. 

Bu durum demo olması nedeniyle kabul edilebilir. Eğer tamamlanmış haline bu ekran geliştirilirse oldukça dikkat çekecek bir akıllı saat olacaktır.

Demo sunumunda akıllı saatin ikinci ekranının sadece resim ve video görüntüleme için kullanılacağı söyleniyor. 

2016 yılında resmi olarak tanıtım yapılması beklenilen akıllı saat tasarımsal olarak da oldukça güzel duruyor. Ama o ikinci ekran kısmı biraz da rahatsız edici olabilir.

Bakalım ilerleyen zamanlarda Lenovo Megic View hakkında ne gibi detaylar ve gelişmeler ortaya çıkacak ve tam sürümünde ne gibi farklılıklar göreceğiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
0
0