Görüş Bildir
Haberler
Lanetli Evlerdeki Huzursuz Ruhların İnsanlara Musallat Olduğu Tüyler Ürperten 40 Film

Lanetli Evlerdeki Huzursuz Ruhların İnsanlara Musallat Olduğu Tüyler Ürperten 40 Film

EC was here.
05.08.2017 - 02:14 Son Güncelleme: 19.10.2022 - 18:19

Filmlerden, dizilerden, çevremizden hakim olduğumuz ve her zaman gerçekliğini sorguladığımız büyülü evleri bilirsiniz. Acaba böyle şeyler gerçekten yaşanıyor mu ihtimalini içten içe düşünerek izleyeceğiniz tüy ürpertici 40 filmi sizler için derledik. Bu filmleri izleyip gece yatağa girdiğinizde duvarda beliren gölgeler, nereden geldiği anlaşılamayan çıtırtılar inatla rahatsız etmeye başlayacaktır. E istediğiniz de bu olduğuna göre buyurun hayaletli, ruhlu, şeytanlı filmleri izlemeye koyulmaya...

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Lanetli Tepe / House on Haunted Hill (1999)

40. Lanetli Tepe / House on Haunted Hill (1999)

IMDb 5.6

Steven Price oldukça zengin bir eğlence sektörü patronudur. Bir gün karısının isteğiyle, onun doğum gününü düzenlemek üzere önceleri akıl hastalarının tutulduğu Vannacutt Enstitüsünü organize eder. Bilmedikleri odur ki vakt-i zamanında enstitünün başında bulunan Dr. Vannacutt, hastaları iyileştirmek yerine onların üzerinde akla hayale gelmeye korkunçlukta deneyler uygulamıştır. Partinin vakti gelip çattığında gelen konuklar, Steven Price ve karısının beklediği kişiler olmayacaklardır.

39. 13 Hayalet / 13 Ghost (1960)

39. 13 Hayalet / 13 Ghost (1960)

IMDb 6.0

Arthur Kriticos ailesiyle birlikte oldukça sıradan bir hayat yaşamaktadır. Bir gün evlerine amcasının öldüğü haberi ulaşır. Kendilerine onun ölümünden geriye oldukça güzel bir ev mirak kalır. Arthur ve ailesi bu eve taşınırlar. Bir süre sonra bu evde oldukça tuhaf olayların yaşandığını fark ederler. Artık bu evde geçirdikleri her dakika, hayatta kalmak için bir çabaya dönüşecektir.

38. Dehşet Sokağı / The Amityville Horror (2005)

IMDb: 6.0

George ve Kathy Lutz, üç çocukları ile birlikte, korkunç bir cinayetin vuku bulduğu bir eve taşınırlar. O evde yaşanmış olan felaketleri öğrendiklerinde evden vazgeçmek yerine yaşanan dehşeti geçmişte bırakmayı seçerler. Ta ki George tuhaf davranışlar sergilemeye ve kızları Chelsea da tuhaf insanlar gördüğünü söylemeye başlayıncaya dek. Şimdi ailenin önünde 28 gün boyunca sürecek olan katıksız dehşet ile dolu günler vardır.

37. Ölüm Sessizliği / Dead Silence (2007)

IMDb: 6.2

Mary Shaw'ın faili meçhul bir cinayete kurban gitmesinin ardından Ravens Fair'in bu küçük kasabası korkunç, bilinmeyen bir takım ölümlerle sarsılmaya başlar. Derken Mary Shaw'ın korkunç efsanesinin ardındaki gerçekleri ve neden onu gördüğünde asla çığlık atmaman gerektiğini çözmek üzere vahşice katledilen bir kadının kocası kasabaya gelir.

36. Stigmata (1999)

IMDb: 6.2

Bir genç kadın görünmeyen bir saldırganın vahşi saldırılarının boy hedefi haline gelince Vatikanlı bir din adamı harekete geçer ve olayı araştırması için bir rahip gönderir. Kadının ızdırabını gözlemleme fırsatını bulan rahip, onun iddialarıyla uğraşmak yerine öncelikle hayatını kurtarmaya karar verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. 39. Dosya / Case 39 (2009)

IMDb: 6.2

Emily pek çok şey görmüş geçirmiş olduğunu düşündüğü sırada, 10 yaşındaki Lilith Sullivan onun en yeni ve en gizemli vakası haline gelir. 

Anne-babası Lilith'i öldürmeye çalıştığında, Emily'nin en çok korktuğu şey doğrulanmış olur. Emily, Lilith'i kurtarır ve uygun bir bakıcı aile denk gelene kadar onu yanına almaya karar verir.

Esas dehşet de o zaman başlar...

34. Işıklar Sönünce / Lights Out (2016)

IMDb: 6.4

Rebecca evi terk ettiğinde çocukluk korkularını da arkasında bıraktığını düşünüyordu, büyüyene kadar ışıklar kapandığında nelerin gerçek, nelerin gerçek olmadığından hiçbir zaman emin olamadı. Fakat şimdi de küçük kardeşi Martin, Rebecca’nın daha önce yaşayıp akıl sağlığını ve güvenliğini tehdit eden, bu açıklanamayan ve dehşete düşüren olayları deneyimlemeye başlar. Bu korkutucu varlık, anneleri Sophie ile olan gizemli bağından dolayı tekrar ortaya çıkmaktadır. Ama bu sefer Rebecca gerçeği ortaya çıkarmaya daha da yaklaşır, artık hayatlarının tehlikede olduğunu inkar edemez.

33. Siyahlı Kadın / The Woman in Black (2012)

IMDb: 6.4

Genç avukat Arthur Kipps, uzak bir kasabada yeni ölen bir müvekkilinin miras işlemlerini halletmek için yola çıkar. Fakat bu kasabada yolunda gitmeyen, bariz bir şekilde ters bir şeyler vardır. Kasaba, hayattayken hor görülen bir kadının hayaleti ile lanetlenmiştir...

32. Öbür Dünyadan / The Awakening (2011)

IMDb: 6.5

İngiltere, 1921... I. Dünya Savaşı'nın yaşattığı acılar ve kayıplarla oldukça çok yara almış bir ülke. Travmatik acıların ortasında herkes doğaüstü güçlere inanma eğilimindeyken, Florence Cathcart adında sahtekarlıkları, asparagasları çözme ve 'hayaletleri yakalama' konusunda uzman bir kadın, bir şikayet üzerine taşrada yatılı bir okula gelir. Kendisine iletilen bilgilere göre okulda birden çok hayalet gezmekte, öğrencilere ve hademelere görünmektedir. 

Florence başta bunun rastladığı diğer vakalar gibi bir oyunu olduğuna ve kendi yöntemleriyle gerçeği ortaya çıkartacağına inanır. Fakat bildiği ve inandığı her şey, görünmeyen varlıkların kendilerini hissettirmesiyle alt üst olacaktır...

31. İskelet Anahtar / The Skeleton Key (2005)

IMDb: 6.5

Caroline(Kate Hudson) New Orleans 'ın dışındaki köhne bir malikanede yaşayan yaşlı bir kadının(Gena Rowlands) hasta kocasına bakıcılık yapan genç bir hemşiredir. Boş zamanların birinde Caroline bir gün tüm kapıları kilitli olan bu malikanenin tavan arasında ölümcül ve korkunç bir sırla karşılaşır. Aslında her şey o zaman başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Kızıl Tepe / Crimson Peak (2015)

30. Kızıl Tepe / Crimson Peak (2015)

IMDb 6.5

Bir aile trajedisinin ardından, hevesli bir yazar çocukluk arkadaşına duyduğu aşk ile gizemli bir yabancının cazibesi arasında kalır. Geçmişinin hayaletlerinden kaçmaya çalışırken büyülü bir eve sürüklenir.

29. Gecenin Nefesi / The Mothman Prophecies (2002)

IMDb: 6.5

Saygın bir gazeteci olan John Klein eşi Mary ile birlikte yeni bir ev aldıktan sonra dönüş yolundadır. Arabayı kullanan eşi önünde anlam veremediği bir varlık görür ve kontrolü kaybeder. Ciddi şekilde yaralanan Mary birkaç gün sonra hastanede hayata veda eder. Ölmeden önce gördüğü şeyin resimlerini yapmıştır. Aradan iki yıl geçer. Eşinin ölüm acısını hala üzerinden atamayan John bir iş için şehir dışına çıkar ama kendini olması gerektiği yerden 600 km uzakta bir kasabada bulur. Burada bayan polis memuru Connie Parker ile tanışan John, çevrede bazı insanların garip sesler duyduğunu ve anlam veremedikleri şeyler gördüğünü öğrenir. Böylece bu olayların eşinin ölümü ile ilgisi olduğunu düşünerek araştırmaya başlar.

28. Karabasan / The Entity (1982)

IMDb: 6.6

Carla Moran görünmeyen bir varlık tarafından önce dövülüp, sonra tecavüz edilmiş bir şekilde bir gece uyanır. Arkadaşları ve ailesi önce onun aklını yitirdiğini düşünür, ama daha sonra ona parapsikoloji yöntemiyle yardım etmek isterler. Bir müddet sonra araştırmacılar, kötü bir ruhsal gücün ona musallat olduğunu anlayacaklardır. Şimdi tek yapmak istedikleri şey, bu görünmeyen iblisi nasıl durduracaklarıdır...

27. Gizli Gerçek / What Lies Beneath (2000)

IMDb: 6.6

Dr. Norman Spencer ve karısı Claire yeni taşındıkları evlerinde mutlu bir hayat sürmektedirler. Genetik uzmanı olan Norman, yeni bir araştırma nedeniyle çok yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Kızları da üniversite için evden ayrıldığı için çok sıkılan Claire, tüm zamanını bahçe ile uğraşarak ve bilgisayar başında geçirmeye başlar. Mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürdükleri evlerinde açıklanması zor olan olaylar meydana gelmeye başlar. Kapılar kendiliğinden açılmaya başlar ve yeni komşuları ortadan kaybolur. Claire banyoda bazı hayaller görmekte ve bunların gerçek olduğuna inanmaktadır. Norman ise bunların hepsinin sadece sinirsel bir çöküntüden ibaret olduğunu düşünmektedir. Ve Claire kendini bilinmeyen bir varlıkla savaş halinde bulur. Olayın sonucunda kendini büyük bir tehlike beklemektedir.

26. Kara Büyü / Drag Me to Hell (2009)

IMDb: 6.6

Kara Büyü'de sıradan bir banka memuru olan Christine Brown'ın dehşet dolu serüvenleri anlatılıyor. Bankada her zaman gördüğü işleri yapıp mesaisini doldurmaya çalışan kahramanımız, iblis ruhlu bir müşteriye rastlayacaktır. Bu şeytanın elçisi müşterisi tarafından doğaüstü güçler kullanılarak lanetlenince Christine adeta kendini bir cehennem çukurunda bulur. Christine, ruhunu kurtarmak için çabalarken şeytani güçler onu kırılma noktasına doğru itecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Şeker Adamın Laneti / Candyman (1992)

IMDb: 6.6

Öğrenci Helen Lyle Şeker Adam'la ilgili korkunç bir efsane olduğunu öğrenir. O, aynaya bakarak adını 5 kere tekrar ettiğin takdirde ortaya çıkan kancalı bir seri katildir. Merakına yenik düşerek küçük bir araştırmaya başlayan Helen kısa bir süre sonra inanılmaz bir av oyununu başlatmış olur. Yerel güçlerin hiçbir uyarısını dikkate almaz, bu arada tüyler ürpertici seri cinayetler işlenmeye başlar.

24. Garez / Ju-On The Grudge (2002)

24. Garez / Ju-On The Grudge (2002)

IMDb 6.7

Ju-on, intikam peşinde olan bir ruhun bulunduğu evi ziyaret eden bir kadının yaşadıklarını konu ediyor. Sosyal hizmetlerde gönüllü olarak çalışan Rika Nishina, Japonya’da bir aileyi ziyaret etmeye gider. Fakat onun yardım etmek amacıyla gittiği ev lanetlenmiştir. Evdeki yaşlı kadın kocası ve oğlu tarafından acımasızca öldürülmüştür ve artık ruhu intikam peşindedir.

23. The Legend Of Hell House (1973)

23. The Legend Of Hell House (1973)

IMDb 6.7

Bir fizikçi, eşi ve iki medyum, 1927 senesinde 27 misafirin esrarengiz şekilde hayatını kaybettiği 'Belasco Evi'ni araştırmaya koyulurlar. Eve gönderilen diğer araştırmacılar da ya delirmiş ya da ölmüşlerdir. Evin esrarengiz geçmişini araştıran ekibin tüm sırları çözebilmek için bir haftalık vakitleri vardır.

22. Şeytan Çarpması / The Exorcism of Emily Rose (2005)

IMDb: 6.7

Emily adında genç bir kız öldüğünde herkes, ölümden önce Peder Moore tarafından yapılan şeytan çıkartma ritüelini suçlar. Genç kız, içine şeytan girdiği düşüncesi ile kiliseden yardım talep etmiştir. Peder cinayet zanlısı olarak tutuklanır. Peder Moore’u temsil eden avukat Erin Bruner ile başlayan yolculuk pek de kolay gelişecek gibi görünmemektedir. Hiç kimse Peder Moore’un söylediklerine inanma eğiliminde değildir. Avukat bu mücadele esnasında kendi mantığı ile dini inanç kavramı arasında sıkışıp kalırken bir çıkış yolu aramayı sürdürecektir.

21. Göz / Gin gwai (2002)

IMDb: 6.7

Hong Kong’da, Mun isimli doğuştan kör bir genç kızın yeniden görebilmesi için kornea nakli yapılır. Ameliyat sonrası ışığa yeni alışan gözleri hala flu görse bile, anlam veremediği başka şekilleri de seçebilmeye başlar. Bunlar, birçoğu pek de fazla dost canlısı olmayan ölülerin ruhları ya da hayaletlerdir.

Yaşadığı dehşetin esrarını çözmeye çalışan genç kız, kendisine inanan ve duygusal olarak da etkilenen Doktor Wah’la birlikte korneanın asıl sahibinin izini sürer. Görme yetisini ödünç aldığı kişi elbette ölüdür ama öğrenilmesi gereken dehşet verici detaylar vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Ruhlar Bölgesi / Insidious (2010)

IMDb: 6.8

Astral yolculuk olarak bilinen fenomeni, ürkütücü biçimde gözler önüne seren film, genç çift Josh ve Renai'nin, üç çocuklarıyla birlikte yeni bir eve taşınmasıyla başlıyor.

Evde yaşanan tuhaf olaylar, Renai’ye evin hayaletli olduğunu düşündürür ve genç kadın kocasını taşınmaya zorlar. Bu sırada oğulları Dalton doktorların anlam veremediği bir komaya girer; tüm vücut fonksiyonları yerinde olmasına rağmen uyanamamaktadır. 

Aile yeni evlerine taşınmasına rağmen olaylar devam etmektedir; gece gündüz eşyalar yer değiştirmekte, kapılar açılıp kapanmakta ve etrafta tuhaf sesler duyulmaktadır. Josh, bu olanlara inanmasa da karısının ve annesinin eve medyum çağırmasına izin verir. O andan sonra olanlar ise en çok kendisini şaşırtacaktır.

19. 1408 (2007)

IMDb: 6.8

Bir yazarın hayal gücü bazen gerçekleri yaratmasına sebep olabilir ya da hayal gücü ile çıktığı yolculuk onu gerçek hayata paralel imgelerle karşılaştırabilir. Mike Enslin başarılı bir yazardır. Genelde yazdığı alan doğaüstü güçlerle ilgilidir. Üzerinde çalıştığı kitap için araştırma yaptığı sırada Doplhin Oteli’nin 1408 numaralı odasında gizemli olaylar yaşandığını anlar. 1408 önemli bir mittir. Çok geçmeden otel yöneticisinin tuhaf olaylara dahil olması ile beraber ürkütücü şeyler yaşanmaya başlar. 1408’in gizemi pek de huzur verici değildir. Stephen King’in kısa öyküsünden uyarlanmıştır.

18. Lanet / Sinister (2012)

IMDb: 6.8

Ellison Oswalt isimli bir suç yazarı, romanına malzeme toplamak için işlenen korkunç cinayetleri araştırmak üzere, eşi Tracy ve iki çocuğuyla birlikte ülkenin bir ucundan diğerine seyahat eder. Kiraladıkları dairede daha önce yaşayan tüm hane halkı öldürülmüştür. Ellison evin tavan arasında gizemli bir kutu bulur. Bulduğu bu kutunun içinden bir adet projektör ve onlarca video kaseti çıkar. Kasetleri izlemeye karar verir ve karşılaştığı sonuç tüyler ürperticidir. Karşısına çıkan şey daha önce burada yaşayan ailelerinin işkence ve ölümlerini kayda alındığı snuff filmlerdir.

17. Dehşetin Yankıları / Stir of Echoes (1999)

IMDb: 7.0

Tom teknisyenlik yapan evli ve bir oğlan çocuğu babası olan sıradan bir adamdır; karısı hamiledir ve Tom boş zamanlarını Chicago'daki eski arkadaşlarıyla geçirir. Bir partide kız kardeşinin kocası onu hipnotize eder. Uyandırmadan önce de zihnini açık tutmasını söyler. Aynı gece Tom şiddetli bir kabus görür ve genç bir kadının hayaleti rüyasında karşısına çıkar. Küçük oğlu da ruhlarla konuşabilmektedir. Fakat oğlu bir ruh ile konuştuğunda oldukça sakinken, Tom yaşadıklarından dolayı gergindir. Günler geçtikçe gördüğü kadın hayaletin istekleri artmaz ve ailesin tehlikeye sürükleyecekler talepleri Tom yerine getirmeye başlar...

16. Resimdeki Hayalet / Shutter (2004)

IMDb: 7.1

Yeni evli bir çift olan Ben ve Jane, gelecek vaat eden bir iş için Japonya’ya taşınırlar; hayalleri Tokyo’da moda çekimleri yapmaktır. Mt. Fuji dağı yakınlarında arabayla ormanın içinden geçen karanlık bir yolda ilerlerken trajik bir araba kazası sonucunda genç bir kıza çarpıp ölümüne sebep olurlar. Bilinçleri yerine geldiğinde kızın cesedini bulamazlar. Kafaları karışık bir halde yeni hayatlarını yaşamak üzere Tokyo’ya varırlar. Bu sırada Ben, çektiği moda fotoğraflarında esrarengiz bazı beyaz lekeler görmeye başlar. Jane bu lekelerin yolda çarptıkları kızın ruhuna ait olduğunu ve kızın intikam peşinde olduğunu düşünmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Halka / The Ring (2002)

IMDb: 7.1

Şehirde bir efsane dolaşmaktadır. Rivayete göre, insanların seyrettiği bir kaset, bu insanların yedi gün sonra ölümüne sebebiyet vermektedir. Denilen odur ki, dört genç, sırf bu kasetleri izledikleri için şüpheli bir biçimde ölmüşlerdir. Rachel yaşanan bu tuhaf olayları bir şekilde aydınlığa kavuşturmaya kararlıdır. Ancak araştırmaları esnasında küçük oğluyla birlikte kaseti izlemek durumunda kalmıştır. Rachel'ın artık bu olayları çözmek için sadece yedi günü vardır.

14. Dehşet / The Changeling (1980)

IMDb: 7.3

Müzik profesörü John Russell, eşi ve kızını bir trafik kazası sonucu kaybeder. Aylarca bu kazanın etkisinden kurtulamayan Russell, acısını unutabilmek için bir üniversitede dersler vermeye başlar. Kısa süre sonra da sessiz ve sakin bir çalışma ortamı için yeni bir ev arayan Russell, yıllardır boş duran ve kimsenin yaşamak istemediği büyük bir malikaneye taşınır. 

Kendisini müzik derslerine ve piyanoda yeni besteler yapmaya veren John Russell, çok geçmeden evin içinde yalnız olmadığını anlar. Kendisiyle iletişim kurmaya çalışan ve tüm eve hakim olan ruh, Russell'ı evin tarihiyle ilgili gizli kalmış gerçeklere ulaştıracaktır.

13. Perili Ev / The Haunting (1963)

13. Perili Ev / The Haunting (1963)

IMDb 7.4

Hill House yaklaşık 90 yıldık bir ev ve perili olduğu düşünülüyor. Bu evin sakinleri her zaman garip, trajik sonlarla karşılaştı. Filmde ise Dr. John Markway'in evin perili olup olmadığını kanıtlayacağını düşündüğü bir grup insan toplaması ve bu süreçte yaşananlar anlatılıyor.

12. Kötü Ruh / Poltergeist (1982)

IMDb: 7.4

Freeling ailesi oturdukları evin eski bir mezarlığın üzerine inşa edildiğinin hiç de farkında değillerdir. Bu bir süreliğine sorun değildir; ancak ne zaman ki hayaletler bu evin sakinlerini rahatsız etmeye başlar, işte o zaman bu mezarlık meselesi büyük bir sorun haline gelir. İşin kötüsü küçük kızları Annie de hayaletler tarafından başka bir boyuta kaçırılmıştır. Anne ve baba kızlarını kurtarmak için elinden geleni yapacaklardır. Bunun için de metafiziksel kimi yöntemlere başvuracaklardır. Hayaletlerin küçük kızı kaçırmaları ise amaçsız bir hareketin tezahürü değildir.

11. Elm Sokağında Kabus / A Nightmare on Elm Street (1984)

IMDb: 7.5

Los Angeles’taki bir mahallede gençler tuhaf bir şekilde ölmeye başlarlar. Parmaklarında jilet keskinliğinde bıçaklar olan korkunç bir adamın bulunduğu kabuslar uyurken canlarını almaktadır. Rüyalardaki bu hayalet, yıllar önce çocuklarını öldürdüğü aileler tarafından linç edilen sapık Fred Krueger’dan başkası değildir. Freddy her nasılsa şimdi geri dönmüş, yeni yetmeleri bir bir rüyalarında öldürerek intikam almaktadır. Eğer Freddy peşinizdeyse tek çare uykuya direnmekte midir? Yoksa onunla kendi kabusunda yüzleşmekte mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Yetimhane / El orfanato (2007)

IMDb: 7.5

Laura, çocukluğuna dair en mutlu günlerini deniz kenarındaki bir yetimhanede geçirmiştir. Yetimhanenin çalışanları ve Laura'nın birlikte büyüdüğü arkadaşları ona her zaman ilgi ve sevgi göstermişlerdir. 

Şimdi, 30 yıl sonra, Laura, kocası Carlos ve 7 yaşındaki oğlu Simon'la çok güzel yıllar geçirdiği yetimhaneye geri dönmüştür. Hayali, uzun süredir kapalı olan yetimhaneyi restore ettikten sonra engelli ve hasta çocuklar için bir yaşam alanı haline getirmektir.

9. Beterböcek / Beetlejuice (1988)

9. Beterböcek / Beetlejuice (1988)

IMDb 7.5

Barbara ve Adam yeni evlenmişlerdir ve birbirlerine deliler gibi aşıklardır. Bir gün bir araba kazasında hayatlarını kaybederler. Bir anda kendilerini New England'daki evlerinde hayalet olarak bulurlar. Ölümleri üzerine ev satılır ve bu eve sahip olan yeni aile oldukça sinir bozucu şahsiyetlerden oluşmaktadır. Özellikle bunalımlı bir kişi olan küçük kızları Lydia, hayalet ikilinin sinirlerini epeyce zorlayacaktır. Barbara ve Adam evlerine gelen aileyi korkutup kaçırmaya karar verirler ancak yeterince korkutucu değillerdir. Yardım istedikleri Beetlejuice kendilerine yardımcı olacaktır; ancak ikili yardım istediklerine isteyeceklerine pişman olacaktır.

8. Korku Seansı 2 / The Conjuring 2 (2016)

IMDb: 7.5

Paranormal olayları incelemeye devam eden Lorraine (Vera Farmiga) ve Ed (Patrick Wilson) çifti, bu sefer Londra'nın kuzeyindeki Enfield bölgesine araştırmaya gidiyor. Eşinden boşanmış Peggy Hodgson (Frances O'Connor) yaşları 7 ile 13 arasında değişen 4 çocuğuyla birlikte büyük bir eve taşınır. Bir süre sonra çocuklar geceleri hareket eden eşyalardan şikayet etmeye başlarlar. Anne önce durumu ciddiye almasa da çocuklarından özellikle Janet'a (Madison Wolfe) musallat olan gözle görünmez güçler, görmezden gelinemeyecek ölçüde hayatlarına kabus gibi çökecektir.

7. Şeytanın Belkemiği / El espinazo del diablo (2001)

IMDb: 7.5

1939 yılında, İspanya İç Savaşı’nın sona erdiği sıralardayız. General Franco’nun milliyetçi partisi Cumhuriyetçi sol partiyi yenmek üzeredir.

Franco’ya karşı savaşta direnişçi olarak mücadele eden Cumhuriyetçi babası tarafından yetimhaneye bırakılan 10 yaşındaki Carlos, babasının kendisini gelip alacağı günü beklemektedir. Yetimhanede zor günler geçiren Carlos, gelmesinden kısa süre sonra, daha önce aynı yetimhanede yaşamış olan Jacinto adındaki hayalet tarafından rahatsız edilmeye başlar.

6. Korku Seansı / The Conjuring (2013)

IMDb: 7.5

Konusunu gerçek bir hikayeden alan Korku Seansı, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren'ın karşılaştıkları ürkütücü bir vakayı ele alır. Ed ve Lorraine Warren bir gün Perron ailesinden bir telefon aldıklarında hayatlarının en korkutucu görevine atıldıklarının farkında değildir. Perron ailesinin gözlerden uzak çiftlik evi nedeni bilinmeyen karanlık bir varlık tarafından kuşatılmıştır ve bu nedenle de hayatları tam bir kabusa dönüşmüştür. Bu vakayı çözebileceklerine inanan deneyimli Warren çifti, ne kadar şeytani bir varlıkla karşı karşıya olduklarını çok geç fark edeceklerdir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Şeytanın Ölüsü / The Evil Dead (1981)

IMDb: 7.6

Bazı yolculuklar, her ne kadar nereye gidildiği ve beklentinin ne olduğu belli olsa da umulmadık kapılara açılabilir. Ormanda bir kulübeye doğru yola çıkan beş arkadaşın esas amaçları sadece bir hafta sonunu keyifle geçirmektir. Gittikleri yerde bir teyp kaydı bulurlar. Bunu bir profesör bırakmıştır. Ardından Ölüler Kitabı’nı bulurlar. Kayıtta profesörün kendi çevirisini yaptığı, ölüleri canlandırma pasajlarını dinlerler ve dehşetli dolu bir kötülük ormanda açığa çıkar.

Önce ormanın kendisi sonra da insanlar kötücül yaratıklara dönüşmeye başlar. Kızlardan biri ormana kaçtığında ağaçların tecavüzüne uğrar. Diğerleri de paylarına düşen dehşetle yüzleşeceklerdir.

4. Diğerleri / The Others (2001)

IMDb: 7.6

Amerika, İkinci Dünya Savaşı'nın yaralarını sarmaya çalışmaktadır. New Jersey'de hayatını devam ettirmekte olan Grave ise savaşta eşini kaybetmiştir. Çocuklarının Güneş ışığına karşı alerjisi olduğundan oldukça karanlık bir evde yaşamaktadırlar. Grace, onlardan yardım almak üzere malikanelerine gelen insanlara yardım edip onlara iş vermektedir. Grace'in kızı olan Anne ise, Victor isimli bir hayali arkadaşa sahiptir. Bir gün oluşan sis yüzünden evin dünyanın geriye kalanıyla olan irtibatı tamamen kesilir. Grace ve çocukları, bir türlü güvenemedikleri çalışanlarıyla beraber yalnız kalmışlardır.

3. Şeytan / The Exorcist (1973)

IMDb: 8.0

Yeni filminin çekimleri sırasında 12 yaşındaki kızı Regan'ın tuhaf eylemler sergilemeye başladığını fark eden aktris Chris MacNeil, kızını doktora götürür. Doktorlar beyninde geçici bir hasar olabileceğini söyleseler de bu vaka daha önce rastlanmamış türdendir. Bir seri tıbbi testten sonra küçük kızın hiçbir sorunu olmadığı ortaya çıkar. Ancak Regan'ın tuhaf halleri sona erecek gibi değildir. Küçük kız son derece şiddetli bir şekilde titremekte, garip sesler çıkarıp hiçbir anlamı olmayan hareketlerde bulunmaktadır. Bu ürkütücü durum karşısında çaresiz kalan Chris, kızını aynı zamanda psikiyatr olan Peder Merrin'e götürür. Peder, Regan'ın içine şeytan girdiğini tespit edecek, aile çaresizce bu durumdan kurtulmaya çalışacaktır.

2. Altıncı His / The Sixth Sense (1999)

IMDb: 8.1

Uzun yıllardır mesleğinden uzakta yaşayan psikiyatr Crowe geçmişinde yaşadığı korkunç bir tecrübenin canlı anılarını halen daha taşımaktadır. Crowe yıllar önce ağır bir saldırıyı uğramış ve ölüm tehlikesi atlatmıştır. Şimdilerde küçük bir çocuğun, Cole'un doktorluğunu yapan bu adam zamanla Cole ile yakınlaşacak, küçük çocuğun daha önce kimseyle paylaşamadığı bir sırra tanık olacaktır. Küçük çocuğun sahip olduğu bu sır hem kendisinin hem de doktor Crowe'un hayatında fırtınalar koparacak bir kırılma noktasını doğuracaktır.

1. Cinnet / The Shining (1980)

IMDb: 8.4

Stephen King’in aynı isimli romanından usta yönetmen Stanley Kubrick tarafından beyaz perdeye uyarlanan film; yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Aile bir kar fırtınası sebebiyle dağda konuşlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar.

Daha fazla korku film için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
55
24
14
7
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın