Görüş Bildir
Haberler
Kuzgunlarla İlgili Sizi Oldukça Şaşırtacak 10 Enteresan Gerçek

Kuzgunlarla İlgili Sizi Oldukça Şaşırtacak 10 Enteresan Gerçek

ilmissha
22.05.2015 - 14:38 Son Güncelleme: 22.05.2015 - 15:12

Edgar Allan Poe ünlü şiiri ''Nevermore'' da herhangi bir kuş yerine kuzgunu kullandığında, ne yaptığını çok iyi biliyordu. Genellikle ölüm ve karanlık alametlerle ilişkilendirilen kuzgun, bazı yönleriyle gerçekte de gizemli bir kuş. Küçük akrabası karganın aksine, hakkında pek fazla dikkate değer bir şey anlatılmamış olan kuzgun, hakkında bilmediğiniz 10 inanılmaz gerçekle karşınızda.

Kaynak: http://mentalfloss.com/article/53295/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuzgunlar, en zeki hayvanlardan bir tanesidir.

1. Kuzgunlar, en zeki hayvanlardan bir tanesidir.

Zekadan bahsedecek olursak, işte bu kuş şempanzeler ve yunuslarla yarışır. Yapılan bir testte, yukarıda asılı duran bir yemeğe ulaşmaya çalışan kuzgun, yemeği pençeleyerek düşürene kadar üzerinde asılı kalmıştır. Çoğu kuzgun, yemeğine genellikle ilk hamlesinde ulaşır, bu da 30 saniye kadardır. Vahşi doğadaki bazı kuzgunların yuvalarına tırmanmasın diye insanlara taş attığı, balık tutan balıkçıdan balık çaldığı ya da lezzetli bir yiyecekten uzak durması için, onları korkutan bir kunduzun yanında ölü taklidi yaptığı gözlenmiştir. Yemeğini almak isteyen başka bir kuzgun gördüğünde, yemeğini saklayarak sanki yere bırakmış gibi yaptığı da görülmüştür. Diğer kuzgunlar da en az onun kadar akıllı olduğu için bu her zaman işe yaramaz tabi.

2. İnsan konuşmasını taklit edebilirler.

3. Avrupalılar, kuzgunların kılık değiştirmiş şeytani varlıklar olduklarına inanırlar.

3. Avrupalılar, kuzgunların kılık değiştirmiş şeytani varlıklar olduklarına inanırlar.

Pek çok Avrupa kültüründe, bu siyah kuşlar şeytani varlıklar olarak görülür. Fransa'da, kargaların büyülenmiş rahibelerin ruhları oldukları  düşünülürken, kuzgunların da rahip ruhları olduğu düşünülmüştür. Almanya' da lanetlenmiş ruhların vücut bulmuş hali  veya direk şeytanın kendisi olduğuna inanılmış; İsveç' te ise gece öten kuzgunların, düzgün bir şekilde yakılmamış Hrisyan bedenlerin ruhları olduklarına. Diğer Avrupa ülkesi Danimarka' da bu kuşlar şeytan tarafından ele geçirilmiş varlıklar olarak nitelendirilmiş ve kanatlarındaki oyuğa bakıldığında, bir kuzguna dönüşüleceğine inanılmıştır.

4. Kuzgunlar birçok efsanaye konu olmuştur.

4. Kuzgunlar birçok efsanaye konu olmuştur.

Yunanistan' dan Tibet' e kadar birçok kültürde, bu kuşların tanrının habercisi olarak gönderildiğine inanılmıştır. Kelt savaş tanrıçaları, savaşırken kuzgun şekline bürünmüştür. Viking tanrısı Odin' in, hergün dünyayı dolaşıp ona haber getiren Hugin ve Munin adında iki kuzgunu vardır. Çinliler, tanrının geldiği haber vermek için,kötü havayı kuzgunların getirdiğine inanmışlardır. Bazı Kızılderililer, dünyayı yarattığına inandıkları kuzguna bir ilah olarak tapmışlardır.

5. Oyun oynamayı çok severler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Karıncalara garip şeyler yaparlar.

6. Karıncalara garip şeyler yaparlar.

Yerde yuvarlanıp karıncaların üstüne yapışmasını sağlar, sonra da onlarla tüylerini ovalarlar. Kargalar ve bazı diğer kuşların da yaptığı bu hareketin bilimsel bir adı var; o da ''anting'. Bu hareket tam olarak anlaşılmasa da; karıncaların mantar ve böcek öldürücü bir yapıya sahip olduğunu ve kuşların tüylerini yumuşattığını söyleyen teoriler mevcut. Bu ilginç alışkanlık, bir kuş için oldukça mükemmel görünüyor.

7. İnsanlar gibi el kol hareketleri kullanırlar.

7. İnsanlar gibi el kol hareketleri kullanırlar.

Araştırmalara göre kuzgunların birbirine sessiz sinyaller vererek iletişim kurduğu ortaya çıktı; diğer bir deyişle birbirlerine jest yaptıkları. Avusturya' da yapılan bir çalışmada, gagalarıyla birbirlerine bir nesneyi işaret ettikleri, bir kuşun dikkatini çekmek için de gagasıyla bir nesneyi tuttukları görüldü. Bu jestler, primatlar dışındaki diğer hayvanlarda doğal bir şekilde gözle görülen ilk hareketlerdi.

8. Oldukça uyumlu hayvanlar

8. Oldukça uyumlu hayvanlar

Evrimsel olarak karlı ortamdan çöllere, dağlardan ormanlara kadar pek çok dağal yaşam türüne uygunlar. Balık, et, meyve, tohum, leş ve çöp gibi pek çok farklı maddeyi anında silip süpürüyorlar. Birbirleriyle de uyum içindeler; biri diğer hayvanların dikkatini dağıtırken diğerleri yiyeceklerini çalabiliyor. Doğada 17 yıl, kapalı bir kafeste de 40 yıla kadar yaşayabiliyorlar.

9. Birbirleriyle empati kurabiliyorlar.

9. Birbirleriyle empati kurabiliyorlar.

Muzip yapılarına karşın birbirleriyle empati kurma becerisine sahip oldukları görülüyor. İçlerinden birisi bir kavgayı kaybederse, onu teselli ediyorlar. Beğendikleri kuşları unutmuyor aradan yıllar geçse de ona karşı arkadaş canlısı davranıyorlar; düşmanlarına ise sert bir şekilde yanıt veriyorlar.

10. Genç gruplar halinde takılıyorlar.

10. Genç gruplar halinde takılıyorlar.

Kuzgunlar hayatta kalmak için çiftleşir ve bazı bölgelerde çift olarak hayatlarını sürdürürler. Her annenin korkulu rüyası gibi yavruları yetişkinliğe geçtiğinde, yuvadan ayrılıp genç gruplara katılır. Bu genç kuş sürüsü kendine bir eş bulup çiftleşene kadar birlikte yaşar. İlginçtir ki, bilim adamları bu genç kuşların çift olanlara göre daha çok stres hormonu salgıladığını fark etmiş. Asi bir genç olmak hiçbir zaman kolay olmadı ne de olsa.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
269
186
63
26
26
17
13