Görüş Bildir
Haberler
Kuzey Ormanları'na Yeni Tehdit: Yeni Havalimanı Yakınına Fuar Alanı

etiket Kuzey Ormanları'na Yeni Tehdit: Yeni Havalimanı Yakınına Fuar Alanı

ATKN
27.05.2016 - 12:11 Son Güncelleme: 27.05.2016 - 20:51

Çevreye vereceği zarar ile Kuzey Ormanları'nın geri dönülemez şekilde yok olmasına yol açacağı gerekçesiyle başından bu yana tepki çeken 3. Havalimanı'nın yakınına dev bir fuar alanı yapılması gündemde. İstanbul Ticaret Odası, yeni havalimanının yakınlarında 'dev' bir fuar alanı kurmak için harekete geçti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuzey Ormanları - Fotoğraf: Bünyad Dinç, Magma Dergisi

Sabah'tan İbrahim Acar'ın haberine göre İstanbul Ticaret Odası (İTO), 76 milyon metrekarelik alana kurulacak olan havalimanının yanına dev bir fuar alanı kurmak için harekete geçti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile temasa geçen oda, 500 bin metrekarenin üzerinde bir fuar inşa etmeyi planlıyor.

'İGA ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşüyoruz'

'İGA ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşüyoruz'

İTO Başkanı İbrahim Çağlar

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, 'Bu yatırımı yapmak için yeni havalimanı projesini hayata geçiren İGA ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşüyoruz. Ama tüm bunlar biraz zaman alacak' diye konuştu. 

Yeni havalimanının yaratacağı potansiyeli kullanmak için yapılacak fuar merkeziyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de bir projesi olduğunu söyleyen Çağlar, 'Yatırım alanında gerekli tüm sosyal tesislerin bulunmasında fayda var' dedi.

Çağlar, 'İstanbul'a bu tür yatırımları bizim gibi kâr amacı gütmeyen kurumların yapması lazım. Çünkü yeni gelişen sektörlerden bize başvurular olabiliyor. Bunların fuar ihtiyacını çok ekonomik şartlarla karşılama imkânı bulacağız' dedi.

İTO, Bakırköy'deki İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nin (İDTM) mevcut fuar alanını da genişletmeyi planlıyor. 135 bin metrekare olan fuar alanının 700 bin metrekareye çıkarılması için temel bu yaz aylarında atılacak.

3. Köprü ve 3. Havalimanı çalışmaları Kuzey Ormanları'nın yok olacağı gerekçesiyle eleştirilerin hedefinde

3. Köprü ve 3. Havalimanı çalışmaları Kuzey Ormanları'nın yok olacağı gerekçesiyle eleştirilerin hedefinde

Kuzey Ormanları - Fotoğraf: Bünyad Dinç, Magma Dergisi

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Köprü ve 3. Havalimanı ile ilgili çalışmalar, Kuzey Ormanları'nın yok olmasına sebep olacağı gerekçesiyle başından bu yana eleştiri ve protestoların hedefinde.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
351
180
70
31
14
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
koray kuzey

Hava alanı var yanına fuar alanı iyi olur. Bu fuara katılanlar nerede kalacak? Otel de yapalım. Bütün gün otelde kalamazlar, alışveriş merkezi eğlence alanı ... Devamını Gör

the_war

Ülkede orman ve doğa namına bir şey bırakmayacak şerefsizler.

Umut Şarman

Kesilen her ağaç ... girsin.