Görüş Bildir
Haberler
Kuzey Kore Hakkında Gerçekliğini Sorgulayacağınız 10 İlginç Gerçek

Kuzey Kore Hakkında Gerçekliğini Sorgulayacağınız 10 İlginç Gerçek

Rockapheller
30.05.2016 - 12:41

1. Yaşam Tarzı

1. Yaşam Tarzı

Kuzey Kore'de İncil okumak ve porno izlemek yasal olarak suç. 2013 yılında bu ikisini yaptıkları için 80 kişi idam edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Zaman Kavramı

2. Zaman Kavramı

Dünya'nın aksine, Kuzey Kore 2016 yılında değil. Kim Jong-un'un dedesi olan Kim Il-Sung'un doğum gününü milat olarak alan ülke şu anda 104 yılında. Ayrıca Kim Il-Sung, ülkesinde bir kurucudan ziyade, Tanrı olarak kabul görüyor.

3. Araç Sahiplenme

3. Araç Sahiplenme

Yalnızca devlet ve ordu araç sahibi olabilir. Halkın toplu taşımalardan başka bir alternatifi yok. Bu cezanın birincil nedeni vatandaşların Çin'e ya da Güney Kore'ye kaçmasını önlemek. Ancak ekonomik faktörün de etkisi olduğu iddialar arasında.

4. Kıyafet

4. Kıyafet

Levi's marka, kot pantolon ya da sıradan kıyafetlerle sokağa çıkmak da yasal olarak suç kabul ediliyor. Çünkü özensiz bir şekilde insanların arasına çıkmak halk arasında saygısızlık olarak algılanıyor.

5. Sosyal Sınıflar

5. Sosyal Sınıflar

Sosyal sınıflar yasal olarak tanınmış bir statü. Bu sınıflar kişinin soyundan geliyor, alacağı eğitimden sahip olacağı işe, hatta yemek imkanından sağlanacağı sağlık şartlarına, evlenebileceği kişilere kadar söz sahibi oluyor. Üstelik bu statülerin daha sonradan değiştirilmesi gibi bir durum söz konusu bile değil.

6. Saçlar

6. Saçlar

Tabii ki saç konusunda da kısıtlamalardan geri kalınmamış. Erkeklerin saçlarını uzatması tamamen yasaklanmışken kısa saçlarının stilleri de belli başlı kısıtlamalardan geçiyor. Kadınlar içinse durum biraz daha yorumlamaya dayalı. Bekar kadınlar saçlarını hiçbir şekilde uzatamıyor ancak evli kadınlar belli başlı şartlar sağlandığı sürece saçlarını uzatabiliyor. Saç boyası bütün ülkede yasak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Sınırlar

7. Sınırlar

Kuzey Kore'nin Güney Kore'yle olan sınırı Dünya'nın en askerileştirilmiş sınırı olarak biliniyor.

8. Basın

8. Basın

Çoğu Kuzey Koreli bir televizyon satın alabilecek kadar kazanmıyor. 2014 Dünya Kupası ülkede 24 saat gecikmeli olarak yayınlandı. Gecikmenin nedeni ise küçük bir düzenbazlık.

2014 Dünya Kupası'nı Almanya kazanmış olabilir, ancak Kuzey Kore halkı kendi ülkelerinin kazandığını sanıyor.

9. Gerçekler

9. Gerçekler

Ülkenin ithalat ve ihracata oldukça katı kurallarla kapalı politikası dolayısıyla ülkenin her yerinde yoksulluk yaşanıyor. Üstelik bu yoksulluk her geçen yıl artmaya devam ediyor. Ancak bu yoksulluğa dair fotoğraflar çekmek, bunları bir yerlerde yayınlamak ya da ülke genelindeki halkın yoksulluğunun herkesin öğrenmesini sağlamak kesin çizgilerle yasak.

10. Hava Kuvvetleri

10. Hava Kuvvetleri

Kuzey Kore'nin Hava Kuvvetleri oldukça gelişmemiş bir düzeyde. Çin'in ve Sovyetler'in modası geçmiş hava kuvvetlerinden ve teknolojisinden faydalanan Kuzey Kore, bunu sorun olarak görmüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
32
22
10
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
GeceGündüz

Güney Kore bunların tam tersi hayat onlarda valla bir de şu karıştırmalar olmasa iyi olucak ama neyse