Görüş Bildir
Haberler
Kurtulmuş'tan Firuzağa Yorumu: 'Tam Bir IŞİD Kafası'

Kurtulmuş'tan Firuzağa Yorumu: 'Tam Bir IŞİD Kafası'

Deniz Gök
21.06.2016 - 18:13 Son Güncelleme: 21.06.2016 - 18:14

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Firuzağa'da 'içki içildiği' gerekçesiyle ‘Velvet Indieground Records’ isimli plakçıya yapılan saldırıyla ilgili, 'Son derece çirkin bir saldırıdır. Oruç tahammüldür. Bu maalesef tam bir IŞİD kafasıdır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NTV canlı yayınına katılarak soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, 'İstanbul Firuzağa'da ramazanda alkol tükettikleri gerekçesiyle bir iş yerine baskın yapılması, içeridekilerin dövülmesi olayı tartışılıyor. Ne diyeceksiniz bu olayla ilgili?' sorusuna;

'Son derece çirkin bir saldırıdır. Oruç tahammüldür. Bu maalesef tam bir IŞİD kafasıdır, Türkiye'ye yakışmayan bir görüntüdür' yanıtını verdi.

17 Haziran akşamı Firuzağa'daki ‘Velvet Indieground Records’ isimli plakçıda düzenlenen bir müzik etkinliğini basan sopalı bir grup, küfürler ederek 'Ramazan'da burada içki içemezsiniz diyerek' içeridekileri darp etmişti.

Saldırganlar gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşmasında saldırıya ilişkin olarak şunları söylemişti:

'Ramazan günü sokaklara taşan bu tarz bir etkinliğe kalkışmak ne kadar yanlışsa buna kaba güç kullanarak müdahale etmek de o kadar yanlıştır. Burada iki taraf da hatalıdır.'

Sabah ve Star: Saldırının nedeni alkol değil, hakaret ve taciz

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırı anına ait görüntülerde saldırganların açık şekilde içki içildiği için saldırdığı, insanları darp ettiği görülürken saldırganlar ifadelerinde olayın içkiyle alakası olmadığını, kimseyi dövmediklerini ve hakaret etmediklerini iddia etmişlerdi.

Saldırganlardan D.B. savcılık ifadesinde, plak dükkanında içki içen kişilerin, eşi bebek arabasıyla dükkan önünden geçerken eşine hakaret ettiklerini, bunun üstüne dükkana konuşmaya gittiğini iddia etmişti.

İktidara yakın Sabah ve Star gibi gazeteler de bu ifadelerden hareketle olayın nedeninin içki değil hakaret ve taciz olduğunu yazdı.

Plakçının sahibi Seogu Lee iddiaları reddetmişti

Plakçının sahibi Seogu Lee iddiaları reddetmişti

Öte yandan plakçının sahibi Seogu Lee hakaret ve laf atma iddialarını reddederek Facebook hesabı üzerinden şunları yazmıştı: 

'Bu haydutların bahanelerini duyduğumda çılgına döndüm. Ben içerideyken, dışarıda gerçekten ne olduğu hakkında bir bilgim yok. Fakat müziksever insanları yakından tanıyorum, hayal edebileceğinizden daha barışçıl insanlar. Bu insanların farklı düşündükleri için başka insanlara hakaret edebileceğini sanmıyorum. Bundan daha da önemlisi dışarıda bir tanığım var, istenildiği takdirde şahitlik yapabilir. İnanması güç ama eğer doğru söylüyorlarsa, neden içeriye gelip beni tartaklamadılar ya da iddia ettikleri hakaret sonrasında beni dışarı çıkarmadılar? Neden beni şikayet edip polis çağırmadılar? Bu daha uygar bir yol değil mi?'

Neler yaşanmıştı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
172
18
11
10
9
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
vOLCano

kısacası sizin zihniyetiniz işte..

Ahmet Ziya Boz

Burada yaptığınız gerici söylemlerin hiç kimseye faydası olmaz.Sadece ülkeyi daha fazla kutuplaştırır.

Donnie Darko

İŞİD kafası diyorsunuz, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıyorsunuz peki bu neyin kafası -.-

Freya

Bizce de IŞİD kafası peki o adamlar niye dışarıda geziyor?