Görüş Bildir
Haberler
Kurtulmuş: 'Rusya'nın Türkiye'yi Gözden Çıkaracağını Düşünmüyoruz'

Kurtulmuş: 'Rusya'nın Türkiye'yi Gözden Çıkaracağını Düşünmüyoruz'

Deniz Gök
27.11.2015 - 19:24 Son Güncelleme: 27.11.2015 - 19:31

64. hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında Başbakan Yardımcılarının görev alanlarını açıklayan Numan KurtulmuşRusya kriz konusunda da 'Rusya'nın Türkiye ile ilişkililerini hepten gözden çıkaracağını asla tahmin etmiyoruz. Aynı şekilde bu olay dolayısıyla Rusya'yı gözden çıkarmamızın mümkün olmadığını da açıkca ifade ediyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcılarının görev alanlarını açıkladı. 

Buna göre: 

  • Numan Kurutulmuş kamu diplomasisi ile ilgili kurumların koordinasyonundan,

  • Mehmet Şimşek ekonomiyle ilgili kurum ve kuruluşların koordinasyonundan,

  • Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan TİKA ve Yurt Dışı Türkler gibi yurt dışıyla ilgili kuruluşların koordinasyonundan,

  • Tuğrul Türkeş, kamu kurumları ile hükümet arasındaki ilişkilerden,

  • Lütfi Elvan ise Türkiye Büyük Millet Meclisi ile ilişkiler ve reform ve yatırımların koordinasyonundan sorumlu olacak.

'Rusya Türkiye'yi gözden çıkarmaz'

'Rusya Türkiye'yi gözden çıkarmaz'

Düşürülen Rus uçağıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, 'Öncelikli olarak bu uçak düşürüldüğü anda milliyeti bilinmeyen sonradan milliyeti açıklanan, öğrenilen bu uçak, Türkiye hava sahasına yaklaşmaya başladığı andan itibaren defaatle ikaz edilmiştir. 

Bu hava aracı, bu uçak, Türkiye kara sınırları içerisinde vurulmuştur. Nitekim Türkiye kara sınırları içerisinde vurulduktan sonra, uçağın bazı parçaları da Türkiye sınırları içerisine düşmüş, uçağın bazı parçaları da daha sonra Suriye sınırları içerisine düşmüştür. Yine defaatle ilan edildiği gibi uçak vurulduğu anda uçağın milliyeti belli değildi, bilinmeyen bir uçaktı' dedi.

Kurtulmuş, 'Böylesine bir olay dolayısıyla Rusya'nın Türkiye ile ilişkililerini hepten gözden çıkaracağını asla tahmin etmiyoruz. Aynı şekilde Türkiye tarafı için de, bizim için de bu olay dolayısıyla Rusya'yı gözden çıkarmamızın mümkün olmadığını çok açıklığı, çıplaklığı ile ifade ediyoruz' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dündar ve Gül'ün tutuklanması

Dündar ve Gül'ün tutuklanması

Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Gazetesi'nin yöneticilerinin tutuklanmasıyla ilgili olarak ise, 'Biz Türkiye'de hiç bir basın mensubunun tutuklanarak, yargılanmasını istemeyiz, aslolan bu anlamda basın mensuplarının ya da kamuya malolmuş kişilerin tutuksuz yargılanması süreçleridir. Ancak biz yürütme tarafıyız, yargı tarafı ise tamamen yürütmeden bağımsız olarak işlerini sürdürüyorlar, devam etmekte olan bir süreç var. Aslolan bu süreçlerde tutuksuz yargılanma olmasıdır.

Konunun iddia edildiği kadarıyla, elimizde metinler var, savcılığın iddiasındaki esas şey, gazetecilik faaliyetleri dolayısıyla bu arkadaşlarımız itham edilmiyor, bu arkadaşlarımız gizli kalması gereken devletin bilgilerini ve sırlarını bir türlü ifşa etmek ya da casusluk sayılabilecek bir takım faaliyetlerde bulunmak konusundan itham ediliyor. Dolayısıyla bu ithamın mahkemede görüleceği bir süreç var. Ümit ederiz ki, mahkeme bu iddia edilen hususlarda objektif ve adil davranır.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
16
5
1
1
1
0