Görüş Bildir
Haberler
Kudüs'te Onur Yürüyüşüne Bıçaklı Saldırı: 6 Yaralı

Kudüs'te Onur Yürüyüşüne Bıçaklı Saldırı: 6 Yaralı

Onedio Medya
30.07.2015 - 23:38 Son Güncelleme: 30.07.2015 - 23:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kudüs'te onur yürüyüşüne katılanlara bıçakla saldırıp altı kişiyi yaralayan bir kişi gözaltına alındı.

BBC Türkçe'de yer alan haberde, zanlının 2005'te de benzer yürüyüşte üç kişiyi yaralayan aşırı dinci bir Yahudi olduğunu belirtildi.

Yishai Schlissel isimli saldırganın 2005 saldırısından sonra 12 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve cezaevinden üç hafta önce tahliye edildiği bildirildi.

Yetkililer, son saldırıda yaralananlardan ikisinin durumunun ağır olduğunu söylüyor.

Haaretz gazetesine konuşan bir görgü tanığı, saldırganın yürüyüş kortejinin arkasında ortaya çıkıp bir anda çığlık atarak katılımcıları bıçaklamaya başladığını anlattı.

Yaralıların hastaneye kaldırılmasından sonra yürüyüşe devam eden katılımcılar 'şiddete son' sloganları attılar.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, saldırının ülkenin temel değerleriyle çeliştiğini belirterek, ''İsrail devletinde bireylerin tercih hakkı en temel değerlerden biridir. İsrail'de yaşayan kadın ve erkeklerin tercih ettikleri şekilde yaşamalarını sağlamalıyız'' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırının yaşandığı yürüyüş için yüzlerce polisin görevlendirildiğini belirten Kudüs polis sözcüsü Asi Ahroni, ''Ancak maalesef bir kişi bıçağını çıkarıp bu saldırıyı düzenleyebildi'' dedi.

Onur yürüyüşünün, uzun zamandır kentteki seküler gruplarla aşırı dinci Yahudi toplumu arasında gerilim nedeni olduğu belirtiliyor.

BBC Türkçe | Fotoğraflar: Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0