Görüş Bildir
Haberler
Kubrick'in 'Napolyon' Hayali Sonunda Gerçekleşiyor

Kubrick'in 'Napolyon' Hayali Sonunda Gerçekleşiyor

Emre Ordu
20.05.2016 - 22:37 Son Güncelleme: 23.05.2016 - 12:38

Usta yönetmen Stanley Kubrick'ın hayatındaki en önemi tutkularından biri olan fakat bir türlü hayata geçiremediği Napolyon filmini, True Dedective'nin yönetmeni Cary Fukunaga ekranlara taşımaya hazırlanıyor. Uzun süre 'Çekilmemiş En İyi Film' olarak anılan proje 6 saatlik bir mini dizi olarak HBO ekranlarında yayınlanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sinema dünyasının gerçekleşmeyen projesi olan Fransız asker ve devlet adamı Napolyon'un hayatı sonunda ekranlara taşınıyor.

Stanley Kubrıck en büyük hayallerinden biri olan Napolyon filmi için uzun yıllar çeşitli ülkelerde araştırmalar yürütüp binlerce döküman biriktirmesine karşın bu filmi hayata geçirememişti. Kubrick, senaryosunu da yazığı filmin başrolünde Jack Nicholson'u oynatmayı düşünmüştü.

Yarım kalan bu projeyi 'True Dedective' filminin yönetmeni Cary Fukunaga'nın hayata geçireceği söylendi. Söylentinin kaynağı ise Kubrick'in üvey kardeşi ve aynı zamanda yapımcısı olan Jan Harlan.

6 saatlik mini dizi halinde yayınlanacak

6 saatlik mini dizi halinde yayınlanacak

Fransız asker ve devlet adamı Napolyon Bonapart

İçeriğin Devamı Aşağıda

6 saatlik mini dizi halinde HBO ekranlarında yayınlanması beklenen filmin senaryosunu David Leland tamamlayacak. Filmin ne zaman yayınlanacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Kubrick’in çalışmaları yıllar sonra yazar Alison Castle tarafından “Napoleon: The Gratest Movie Never Made” (Napolyon: Yapılamamış En Büyük Film) adıyla yayınlanmıştı.

The Independent

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
20
6
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vertenyan

Bu habere bi süt içilir.

görüncek adam

Bu habere bi bira açarım(Evde bu var ).

Libra Bradley

bizim ecdadin filmini kim yapcak mk hep mal mal yonetmenler cekiyor bi boka benzemiyor.