Görüş Bildir
Haberler
Kremlin: Putin ve Erdoğan Paris'te Görüşmeyecek

Kremlin: Putin ve Erdoğan Paris'te Görüşmeyecek

FreiGeist
30.11.2015 - 12:50 Son Güncelleme: 30.11.2015 - 14:33

Kremlin, Paris’te bugün başlayan Dünya İklim Zirvesi’nde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir görüşme gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilerin Rus lider Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Paris’te görüşme yapıp yapmayacağı sorusuna şu yanıtı verdi: “Erdoğan ile görüşme yapılması planlanmıyor. Böyle bir görüşme söz konusu değil. Görüşme olmayacak. (Putin’in) takviminde (Erdoğan ile) herhangi bir temas yer almıyor.”

'Obama ile görüşebilir'

'Obama ile görüşebilir'

Öte yandan Peskov, Putin’in Paris’te ABD Başkanı Barack Obama ile planlanmamış formatta görüşme yapması ihtimalini yok saymadıklarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov da Putin’in Paris’te planlanmamış görüşmeler yapabileceğini söyledi. Uşakov’un açıklamalarına göre, Putin’in Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapacağı görüşmeye AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker de katılabilir.

Erdoğan 'konuşalım ve çözüme kavuşturalım' demişti

Erdoğan 'konuşalım ve çözüme kavuşturalım' demişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Su-24 uçağının düşürülmesi sonrası Türk-Rus ilişkilerinin onarılması amacıyla Paris’te Rusya lideri Putin ile görüşmek istediğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü Balıkesir’de yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı: “Yaşanan hadiseden üzgünüz ama temenni ederiz bundan sonra böyle bir şey olmaz. İhlallerin devam etmesinin dostlukla misafirlikle, iyi niyetle bir ilgisi yoktur. Mücadelemizi diplomatik kanallarla sürdürmekte kararlıyız. Rusya ile aramızda baş gösteren meselenin büyümesi, bizleri geleceğe yönelik üzücü sonuçlar doğurmasın istiyoruz, tarafların özenli bir yaklaşım sürdürmesini istiyoruz. Rusya'ya diyoruz ki, gelin bu meseleyi de aramızda kendi sınırları içinde konuşalım ve çözüme kavuşturalım. Konuyu tüm ilişkilerimizin zarar göreceği bir boyuta vardırıp, kimseyi de sevindirmeyelim. Pazartesi günü Paris’te yapılacak BM İklim Değişikliği Zirvesi, ilişkilerimizin tamiri için bana göre bir fırsat olabilir. Bunu fırsata dönüştürmek suretiyle orada bu görüşmeleri yapma imkanımız da olabilir.”

Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
23
16
8
4
1
0