Görüş Bildir
Haberler
Kremlin: 'Erdoğan’ın Tepkileri Putin’e İletildi'

Kremlin: 'Erdoğan’ın Tepkileri Putin’e İletildi'

Deniz Gök
27.04.2015 - 23:38 Son Güncelleme: 28.04.2015 - 09:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ermeni soykırımı' açıklamalarına tepkisi hakkında bilgilendirildiğini açıkladı. Peskov, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmeye devam etmesi umudunu dile getirdi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Peskov, Erdoğan'ın tepkisinin Putin'e ulaştırılıp ulaştırılmadığı sorusuna, 'Elbette Devlet Başkanı bu konuda da bilgilendirildi' yanıtını verdi.

'Yapacak çok işimiz var'

Söz konusu açıklamaların Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkileri etkileyip etkilemeyeceği sorusunu da yanıtlayan Kremlin Sözcüsü, iki ülke arasındaki ortaklığın gelişmeye devam edeceğinden emin olduğunu söyledi.

Peskov, 'Hiç şüphesiz çok yönlü işbirliğimizin gelişiminin bizim için öncelikli olduğunu defalarca söyledik. İlişkilerimizin eskisi gibi kademeli olarak gelişmesini umuyoruz. Çok sayıda ortak projemiz var, yani yapacak çok işimiz var' dedi.

Putin ne demişti?

Putin ne demişti?

Putin, 'Soykırımların olmadığı dünya' programının katılımcılarına gönderdiği mesajında, 1915 Olayları için 'soykırım' nitelendirmesinde bulunmuştu. Rusya lideri, 100 yıl önce yaşanan trajik olaylarla ilgili anma törenine katılmak için Ermenistan'ı da ziyaret etmişti.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması da, geçtiğimiz Cuma günü kabul ettiği kararda, 'Ermeni soykırımının 100. yıldönümü vesilesiyle kardeş Ermenistan'a ve Birinci Dünya Savaşı'nın trajik olaylarından muzdarip diğer halklara derin başsağlığı' dilemişti.

'Rusya kendi tarihine baksın'

'Rusya kendi tarihine baksın'

Bugün Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan Putin'in 'soykırım' ifadesiyle ilgili olarak; 'Ben şahsen Putin’in böyle bir adımı atmasına üzgünüm, kırgınım. Bunu da söyledim. Şunu da çok açık, net söyledim. Yani eğer bu tür soykırımlar noktasında bazı adımlar atılıyorsa o zaman Rusya kendi tarihini bir defa masaya yatırması lazım. Fazla gerilere gitmeye gerek yok şu anda Ukrayna’da olanlar ortada, Kırım, Donesk, Loans ortada, bütün bu yapılanlar ortada. Bunların da hesabını versinler' demişti.  

İHA ve Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0