Görüş Bildir
Haberler
Kozmetikte Hayvanların Test Amaçlı Kullanımı Yasaklandı

Kozmetikte Hayvanların Test Amaçlı Kullanımı Yasaklandı

Ulaş
25.07.2015 - 12:50 Son Güncelleme: 26.07.2015 - 18:31
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun Kozmetik Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklik sayesinde artık piyasadaki kozmetik ürünler hayvanlar üzerinde test edilemeyecek.

Yönetmeliğe göre bundan sonra hiçbir kozmetik ürün için hayvanlar üzerinde deney yapılmayacak. Ayrıca kararla birlikte tüm kozmetik ürünlerinin üzerinde Türkçe etiket bulundurulacak.

Kozmetik ürün, “İnsan vücudunun dış kısımlarına, epiderma, tırnaklar, kıllar, saçlar, dudaklar ve dış genital organlarına veya dişler ile ağız mukozasına uygulanmak üzere hazırlanmış, tek veya temel amacı bu kısımları temizlemek, koku vermek, görünümünü değiştirmek, bunları korumak, iyi bir durumda tutmak veya vücut kokularını düzeltmek olan bütün madde veya karışımları” şeklinde tanımlanırken, yönetmeliğe ilk defa nanomateryal kavramı eklendi. “ Boyutları bir ila 100 nanomalzeme arasında olan bir veya daha fazla dış boyut veya iç yapıya sahip olan ve çözünmeyen veya biyopersistan yapıda olacak şekilde imal edilmiş olan bir materyal” anlamına gelen nanomateryal, bundan sonra ürün bileşenleri içinde açıkça belirtilecek.

Kozmetik ürünleri kullanırken üretim ve deneylerde hayvanlara işkence yapılmadığını bilmek çok gönül rahatlatıcı. Sıradaki beklentimiz ise ürünlerin içinde hayvansal herhangi bir şey kullanılmaması. Kazanımlar sevindirici, devamının mücadelesi için azim verici

  • Gamzegül Kızılcık / Gaia
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
59
17
10
10
6
2