Görüş Bildir
Haberler
Koza-İpek Grubu'na Ait Medya Şirketlerine Kayyumun Girişi Dünya Basınında

Koza-İpek Grubu'na Ait Medya Şirketlerine Kayyumun Girişi Dünya Basınında

Onedio Medya
28.10.2015 - 13:46

Uluslararası ajanslar, bugün sabah saatlerinde kayyumun polis zoruyla Koza-İpek Grubu'na ait Kanaltürk TV, Bugün, Bugün TV ve Millet gazetesinin bulunduğu binaya girmesini 'son dakika' gelişmesi olarak duyurdu. Dünya basınında kayyum protestoları ve sonrasındaki polis müdahalesine tepkiler var. Avrupa basını da genel olarak bu adımın seçim öncesinde gelmiş olduğuna dikkat çekiliyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiliz Reuters Haber Ajansı haberi, 'Polis seçimden günler önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika'da yaşayan düşmanı Fethullah Gülen ile bağlantılı medya şirketlerine ait binaları bastı' ifadesiyle verdi.

Haberde Ak Parti milletvekili Aydın Ünal'ın 'Bunların hesabını seçimden sonra soracağız. Sözcü gazetesi her gün hakaret ediyor' sözlerine de atıfta bulunuldu.

Fransız haber kanalı 24, 'Bu adım ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'e yakın bir holdinge el konulmasıyla ilgili tartışmalı yargı kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın intikamı olarak kabul ediliyor' yorumunda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Le Monde gazetesi, 'Polis canlı yayında muhalif iki televizyon kanalının kontrolünü ele aldı' başlığıyla duyurdu haberi.

Alman Der Spiegel dergisi de haberi, 'Türk polisi biber gazı kullanarak muhalif televizyon kanallarının haber merkezine girdi. Operasyon seçimlere bir kaç gün kala gerçeklesti' diye verdi.

Financial Times 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümeti eleştiren televizyon ve gazetelerin bağlı olduğu Koza-İpek Holding'in Ankara'daki merkezi önünde toplanan kalabalığa karşı polisin biber gazı kullanmasıyla, Türk medyası üzerindeki baskısını artırdı.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransız AFP haber ajansı gelişmeleri, 'Gözyaşartıcı gaz ve su sıkan Türk çevik kuvvet polisi, çarşamba günü, hafta sonu yapılacak seçimden sadece günler önce, hükümeti eleştiren bir medya grubunun İstanbul merkezine girdi' ifadesiyle aktardı. 

AFP, 'eylemin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın can düşmanı olarak görülen ve ABD'de sürgünde yaşayan din adamı Fethullah Gülen'le bağlantılı holding ile ilgili tartışmalı mahkeme kararının ardından geldiğini' de ekledi.

Kaynaklar: Hürriyet, CNN Türk ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
6
5
4
3
2
0