Görüş Bildir
Haberler
Köpek Balıklarıyla İlgili 10 Gerçek

Köpek Balıklarıyla İlgili 10 Gerçek

Unimetre
01.09.2014 - 12:07 Son Güncelleme: 01.09.2014 - 18:34

Ürperten Güzellik

Kaplan köpek balığı en büyük ve en tehlikeli türlerden biri. Denizde yüzen ya da sörf yapan insanlara yönelik köpek balığı saldırılarının çoğu bu türe ait. Kaplan köpek balıkları önüne çıkan her şeyi yiyor: Kaplumbağa, kuş, balıklar (buna köpek balıkları da dahil). Hatta bazıları otomobil lastiği, tabela ve her türlü çöpü de mideye indiriyor. O yüzden onlara uzun zamandır “atık yiyici” deniyor.

Kaynak: http://unimetre.com/
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ölümcül Merak

Ölümcül Merak

Kaplan köpek balıkları çok meraklı. Bu yüzden istisna da olsa insan etinin lezzetini test ettiği de oluyor. Ancak beğenmediği için hemen geri tükürüyor. Keskin dişlerini geçirdiği yüzücülerin yaralanmasına, zamanında yardım edilmezse kan kaybından ölmelerine neden olabiliyor.

Düşü Risk

Düşü Risk

İnsanlar normalde köpek balıklarının ilgi alanında değil. Trajik kazalar son derece nadir. Araştırmalara göre her yıl ortalama beş kişi köpek balığı saldırısı sonucu ölüyor. Tüm dünyada bir yılda en fazla 63 saldırı meydana geliyor. Köpek balıklarını koruma organizasyonu “Sharkproject”in başkanı Gerhar Wegner, risk 240 milyonda 1 diyor.

Yavaş Ölüm

Yavaş Ölüm

Köpek balıkları yüzgeçleri için öldürülüyor. Çin ve diğer Asya ülkelerinde köpek balığı yüzgeci çorbası en favori lezzetler arasında. Yakalanan köpek balıklarının yüzgeçleri canlı olarak kesildikten sonra, bedeni yeniden denize atılıyor. Yaralı köpek balığı yavaş yavaş ve acı çekerek ölüyor.

Denizlerin Aslanı

Denizlerin Aslanı

Bilim insanları, büyük beyaz köpek balığı türünün düşünülenden çok daha büyük bir tehdit altında olduğu konusunda uyarıyor. Yüzgecinden para kazanmak isteyenler kadar ganimet avcıları da uzunluğu sekiz metreyi bulan bu canlının peşinde. Büyük beyaz köpek balıklarının doğada insanlardan sonra tek düşmanı katil balina Orca.

Dekorasyon Objesi

Dekorasyon Objesi

Turistler ve av meraklıları büyük beyaz köpek balığının etkileyici dişlerine hatırı sayılır paralar ödüyor. Dişler kolye olarak boyunları ya da oturma odalarının bir köşesini süslüyor. Bir dişin uzunluğu 7,5 santimetreyi buluyor. Köpek balığının kafası da sevilen dekorasyon objeleri arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Biyolojik Çeşitlilik

Biyolojik Çeşitlilik

Köpek balıkları çok uzun zamandır varlığını sürdürüyor. Yaklaşık birkaç milyon yıldır varlar. Evrim süreci geçirerek çeşitli şekil ve büyüklükler aldılar. Hatta kimisi bu çekiç köpek balığı gibi komik görünüyor. Başın aşırı gelişmesinin sebebi tam olarak anlaşılabilmiş değil. Gözleri çekiç şeklinin her iki ucunda olduğu için araştırmacılar, etrafını geniş ölçüde tarayabildiğini düşünüyor.

Dünyanın En Büyük Balığı

Dünyanın En Büyük Balığı

Cüce köpek balığı gibi sadece 20 cm. uzunluğunda olan türleri de var, balina köpek balığı gibi devasa boyutta olanları da. Bu balık, 13 metre uzunluğunda ve 12 ton ağırlığında. Ama birçok büyük balık gibi balina köpek balığı da zararsız. Sadece plankton ve mikroorganizmalarla besleniyor. Hatta sevilebilecek kadar uysal.

Basık ve Zararsız

Basık ve Zararsız

Vatoza benzese de bu da bir köpekbalığı. Melek köpek balıkları zemine çöküp avını bekler. Ancak dalgıçları değil, deniz salyangozlarını, küçük balıkları ve kabukluları…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
53
23
23
21
20
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deniz Uzun

köpek balıkları aslında saldırmıyor yüzeydeki hareket eden cismin ne olduğunu merak edip bir ısırık alıyorlar yani bilinenin aksine onlar balıkları seviyor a... Devamını Gör

Umut Can

yanlış en tehlikelisi deniz gergedanı

TC H Burak Dağlı

o kaplan köpek balığı değil boğa köpek balığı olcak yanlız kaplan 3. sırada tehlike bakımından 1. boğa 2. büyük beyaz 3 kaplan 4. çekiç kafa liste böyle gider