Görüş Bildir
Haberler
Konya’da PKK’lı Diye Üsteğmeni Dövdüler...

Konya’da PKK’lı Diye Üsteğmeni Dövdüler...

Onedio Medya
28.08.2015 - 14:24 Son Güncelleme: 28.08.2015 - 16:31

Konya’da bir grubun PKK’lı diye dövdüğü kişi Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görevli pilot üsteğmen çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konya Yeni Meram sitesinden Salih Köprülü'nün haberine göre, olay 20 Ağustos gecesi saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görevli hava pilot üsteğmen, bir yakınını ziyaretten dönerken, adres sorduğu ve sarhoş oldukları öne sürülen 2 kişi tarafından önce sözlü saldırıya uğradı.

Bu kişilerin etrafa üsteğmen için “PKK’lı” diye bağırması üzerine çok sayıda vatandaş toplandı. Ancak üsteğmen kimliğini göstermesine rağmen kalabalığı inandıramadı. Karın ve yüz bölgesinden aldığı darbeler sonucu yere yığılan üsteğmen, polis ekiplerinin gelmesi sonucu linçten kurtulabildi.

Bilincinin kapalı olduğu ve burnunun kırıldığı öğrenilen üsteğmen, 112 ekiplerinin ilk müdahalesi sonrasında hastaneye kaldırıldı.

Polis, olayı çıkaran iki kişiyi gözaltına aldı.

DHA'nın verdiği bilgiye göre, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli hava pilot üsteğmen F.K.'nın polise verdiği ifadesinde, 'Adres sormak için büfenin yanına gittim. Onlar bana kimliğimi sordu. Ben de onların alkollü olduğunu fark ettiğim için kimliğimi göstermedim. Bana saldırdılar. Bunun üzerine ben üsteğmenim deyip, kimliğimi gösterdim. Ama saldırmaya devam ettiler. Sonra çevredekiler de saldırdı. Kimlerin vurduğunu fark edemedim' dediği öğrenildi. 

Gözaltına alınan M.A.'nın da ifadesinde, 'Evlere ve etrafa bakıyordu. Kim olduğunu da bilmiyoruz. Şüphelendik. Benim büfeye daha önce de hırsız girmişti. Biz burada durma diye itekledik. Ardından 'Biji Kürdistan', 'Biji Apo' diye bağırınca çevredekiler ve biz saldırdık' dediği öğrenildi. 

'Kasten adam yaralama ve tehdit' suçundan gözaltına alınan M.A. ve Y.A., polisteki ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla serbest bırakıldı.

Kaynaklar: Yeni Meram ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
2
1
0
0
0