Görüş Bildir
Haberler
Kız Arkadaşınızla Oynayabileceğiniz 10 Oyun

etiket Kız Arkadaşınızla Oynayabileceğiniz 10 Oyun

Utku Can Ökmen
24.01.2015 - 19:41 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 14:54

Kızların hayır diyemeyeceği 10 oyun

Video oyunları denince aklımıza gelen kitle genellikle genç erkeklerden oluşan bir kitledir. Özelikle 10-25 yaş arası erkeklerin çoğunlukta olduğu bu kitlede istisnalar bulunmuyor da değil elbette.

İşte bu istisnalara dahil olan bir grup var ki, tüm oyuncuların hem kalbine hem de aklına hitap eder; Hardcore kız oyucular. Onlar oyuncu dünyasının nadide çiçekleri, çorak topraklardaki vahalar, karanlık gecedeki parlak yıldızlar gibidir. Bir erkek grubunun içine giren oyuncu bir kız, o grubu tamamen değiştirebilir. Grubun tüm doğası bir anda farklılaşır, bünyesi değişir ve grup üyeleri dünyaya daha farklı bakmaya başlar. Kız oyuncular her zaman iyidir.

Diyelim ki bir kız arkadaşınız var ve oyunlarla hiç arası yok. Hatta gelin biraz daha zorlaştıralım, kız arkadaşınız oyunlardan o kadar uzak ki Farmville veya Cityville’in bile adını duymamış. Eğer böyle bir kızla karşılaşırsanız işiniz gerçekten zor. Elbette öncelikle ona oyunları sevdirmeniz için bir iki kez birlikte oynamaya ikna etmeniz gerekir ikna aşamasını aştıktan sonra ise sıra ona hangi oyunları sunacağınız önemli. Nitekim bu dünya hakkında hiçbir bilgisi olmayan bir kıza doğrudan hardcore seviyede bir oyun oynatamazsınız. İşte bu durumda seçmeniz gereken birkaç seçenek mevcut.

İçeriğin Devamı Aşağıda

THE SIMS

THE SIMS

Adını duymayanın kalmadığı bu hayat simülasyonu, bir bayanın oyun dünyasına adım atması için belki de en iyi seçeneklerden bir tanesidir. Özellikle NightLife ve Party gibi eklenti paketleri ile kız arkadaşınızın oyun dünyasına çabucak ısınmasını sağlayabilirsiniz. İkinizin Sim’lerini oluşturup bir ev tutarak birlikte yaşamaya başlamanız ve düzenli olarak bu oyunu takip etmeniz bir süre sonra aranızdaki muhabbetin büyük bir bölümünün Sims ile ilgili olmasına neden olabilir.

LITTLE BIG PLANET

LITTLE BIG PLANET

Her kızın, zamanında bir oyuncak ayısı, tavşanı veya bez bebeği olmuştur. İşte bu oyuncaklarla çocukluğunu geçirmiş kız arkadaşlarımız için en ideal oyundur Little Big Planet. Elinizdeki bez bebeği oradan buraya zıplatarak kıyafet ve aksesuar toplamak, üstüne üstlük topladıklarınızla bez bebeğinizi kılıktan kılığa sokup onu baştan yaratmak, hayatının her anında moda ile ama az ama çok iç içe olan kızlar için hem kolay hem de zevkli olmalıdır. LBP’i kız arkadaşınıza oynatmak kendisini oyun dünyasının kapısından iki adım içeri atmanızı sağlayacaktır.

NINTENDOGS (+CATS)

NINTENDOGS (+CATS)

Kim dünyalar tatlısı, yumuk yumuk, minicik bir yavru köpeğe veya kediciğe karşı çıkabilir ki? Etrafta pıtır pıtır dolaşan, sizin yüzünüzü yalayan, sürekli olarak sizden ilgi bekleyen bu minik hayvanlar daha ilk görüşte kız arkadaşlarınızın kalplerinde kalıcı bir yer edecektir. Evet bunun için ekstradan Nintendo DS veya Nintendo 3DS almanız gerekecektir ancak amacınız doğrultusunda bu oyun en etkili adımınız olacaktır. Elbette bunun derecesini çok iyi ayarlamanız gerekir nitekim kız arkadaşınızın bu tatlı hayvanlara gösterdiği ilginden dolayı siz biraz yalnızlık çekebilirsiniz.

GUITAR HERO

GUITAR HERO

Kızlar müzik grubu üyelerine hayrandırlar. Tamam, belki bu dünyadaki BÜTÜN kızlar için geçerli değildir, ancak kabul edin çoğunluğun dediği doğrudur. Peki, bununla ilgili siz ne yapabilirsiniz? Eğer hali hazırda zaten bir müzik grubunun üyesiyseniz o zaman sorun yok, ama değilseniz… Öncelikle bir enstrüman satın almalısınız, ardından onu çalmayı öğrenmelisiniz, daha sonra başka enstrümanlar çalmayı bilen birkaç kişi daha bulup beraber çalmalı ve bir grup kurup barlarda çıkmaya başlamalısınız. Ondan sonra kız arkadaşınızın size olan hayranlığı bir seviye daha atlayacaktır. Ancak yaptığınız bu hareketin, onun video oyunlarını sevmesine hiçbir katkısı da olmayacaktır. İşte ikisini aynı anda yapmanın tek yolu ise Guitar Hero veya benzeri bir oyundur. Bu şekilde hem kız arkadaşınızı oyunlara alıştırır hem de onula birlikte kendi müzik grubunuzu kurma imkanına sahip olursunuz.

MARIO PARTY

MARIO PARTY

Şu dünyada nefes alan her canlı en azından bir kere de olsa Mario adını duymuştur. Dolayısı ile kız arkadaşınıza birlikte Mario oynamayı teklif ettiğinizde “O da ne ya?” sorusu duyma ihtimaliniz gerçek hayatta uçan fil görmekten daha düşüktür. Klasik Mario oyunlarının aksine Mario Party de birlikte oynama imkanının yanında değişik oyun seçenekleri ve eğlencenin tavana vurma olasılığının yüksekliği, kıza arkadaşınızın teklife sıcak bakmasını arttıracak etkenlerdir. Ondan sonrası size kalmış. Yaşasın Mario, bu sefer de prensi kurtardın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DANCE EVOLUTION

DANCE EVOLUTION

Eğer bir Xbox 360’ınız, Kinect’iniz ve kız arkadaşınız varsa ve onu oyun oynamaya alıştırmaya niyetliyseniz o zaman en yakın oyun mağazasına gidin ve hemen bir Dance Revolution oyunu alın deriz. Her ne kadar genellikle “Ben dans etmeyi beceremem” cümlesini kullansalar da her kızın içinde bir dansçı ruhu yatar. Eğer siz de onunla birlikte dans etmeyi seviyorsanız ve etrafta sizi görecek kimse yoksa o zaman Dance Revolution kesinlikle sizin ihtiyacınızı giderecektir. Yeter ki ayaklarınıza dikkat edin işin sonunda oyunu seven ancak seke seke yürüyen bir kız arkadaş istemezseniz tabii ki.

WORLD OF WARCRAFT

WORLD OF WARCRAFT

Onu şu anda yaklaşık 13 milyon insan aktif olarak oynuyor, hatta belki daha fazla. Peki, sizce bu milyonlarca insandan kaç tanesi kızdır? İnanın bize çok büyük bir çoğunluğu. Hani hepimiz Darnassus’ta başıboş dolaşan dişi bir Night-Elf gördüğümüzde içimizden “Acaba gerçekten bir kız mı bu?” diye düşünmüşüzdür ya en az bir kere, işte o ihtimalin ne kadar büyük olduğunu bilseniz şaşarsınız. Şu anda bile WoW oynayanlarınızın çoğu belki oyun içerisinde böyle bir kızla tanışmışsınızdır. Tamam belki WoW kızlar için giriş seviyesi bir oyun olmayabilir ancak en azından online bir oyun olduğu ve sürekli insanlarla iletişime geçtiğiniz için denemekte bir fayda var deriz. Eğer bir de tutarsa sizden kralı olmaz bu hayatta.

GOD OF WAR

GOD OF WAR

Evet, biliyoruz gerçekten küçük bir ihtimal, çoğu kızın bu oyunu gördüğü andan başından kalması muhtemel, hatta bu oyunun ona bir travma yaşatıp video oyunlarından tamamen soğumasına neden olabilir. Ama bu hayatta risk almadan da büyük şeyler başarmanız imkansızdır öyle değil mi? Üstelik düşünün bir de tutarsa ve kız arkadaşınız Kratos ile yaşadığı maceralara amansızca kapılırsa, işte ondan sonrası çorap söküğü gibi gelir. Hatta o kadar ki bir zaman sonra gecenin üçünde kalkıp salona giderek kız arkadaşınıza biraz uyuması gerektiğini söyleyebilirsiniz. Dolayısı ile seçim size kalmış.

WE DARE

WE DARE

Ubisoft denilince aklımıza doğal olarak ilk başta Assassin’s Creed geliyor. Ancak elbette ki bu ünlü firmanın bir sürü oyunu mevcut. Lakin buna rağmen kız arkadaşınız ile oynayabileceğiniz bir oyunu mevcut değil… Ya da en azından öyleydi.

Reklamları yasaklanan ve esasında Wii amaçlı çıkan PlayStation 3 oyunu We Dare için bunun tersi istikamette yol aldığını söyleyebiliriz. Nitekim We Dare ile kız arkadaşınızın hem eğlenmesini sağlayabilir hem de onu oyun oynamaya bir noktadan başlatmış olursunuz. Oyun esansında birbirinize yakınlaşmanız daha da arttığı için büyük bir olasılıkla, eğer bir süre sonra oyundaki mini oyunlardan sıkılmazsa, en çok sevdiği ve hatta oynamak için size ısrar ettiği oyun bile olabilir.

SILENT HILL

SILENT HILL

Hani Amerikalıların bir lafı vardır ya “Last but not least” diye, işte bu makalede Silent Hill, en sonda ama asla en az öneme sahip olan oyun değil. Listenin sonuncu oyunu olarak geçse de kesinlikle bu konuda hafife alınmaması gereken bir seridir Silent Hill. Özellikle kız arkadaşınız biraz korku filmlerini seviyorsa, hele ki Japon filmlerine de yatkınlığı varsa o zaman Silent Hill’e bayılacaktır. Üstelik bu geniş seriden pek çok oyun çıktığı için doya doya oynama fırsatınız da mevcut. Bir hayal edin, oyunun en gerilimli yerinde kız arkadaşınız gözlerini dikmiş elinde kumanda, karakteri yönlendirirken bir anda karşısına bir yaratık çıkıyor ve çığlık atarak elindeki kumandayı fırlatıp size sarılıyor ve siz de ona güven verici bir şekilde sarılarak “Korkma ben senin yanındayım” diyorsunuz. Böylece size karşı olan hayranlığı bir kat daha artarken oyun dünyasına kendini daha da kaptırmış oluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
255
94
41
27
22
22
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?