Görüş Bildir
Haberler
Kızlar Yıllardır Kandırılıyorsunuz: Mühendis Erkeklerin İyi Bir Sevgili Olduğunun 12 Kanıtı

etiket Kızlar Yıllardır Kandırılıyorsunuz: Mühendis Erkeklerin İyi Bir Sevgili Olduğunun 12 Kanıtı

Melissa
05.08.2015 - 14:32

Mühendis erkek denince akla gelen resimler aşağı yukarı belli. Hayatında hiç kadın görmemiş, ömrü erkekler içinde geçmiş, kadının karşısında ne yapacağını bilmeyen, eli ayağına dolanan bir tip gibi lanse edildi size hep.

Peki gerçekten böyle mi? Mühendis erkekler tabiri caiz ise tam 1 abazan mı? Sizi yıllardır kandırdılar, belki de tüm mühendisleri kendileri için saklamak isteyen bir güruhun kurbanı oldunuz. Artık buna bir dur demenin zamanı geldi. Kızlar mühendisler iyidir, nedenleri gayet açık…

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gayet organize bir hayata başlamak üzeresiniz.

Size endişelenecek pek bir şey bırakmazlar. Planlı programlı yaşamlarıyla size kötü sürprizler barındırmayan güvenli bir alan oluşturmada son derece başarılıdırlar. Size sadece sevdiğiniz insanla bu güzel hayatın keyfini çıkarmak kalıyor.

2. Stresli, sıkıntılı, zorlu durumlarla baş etmede on numara bir sevgiliniz var artık.

Mühendisler işleri gereği sürekli stres altında çalışmaya alışkın olurlar. Bunun sizin hayatınıza olumlu yansımalarının olması da kaçınılmaz. Haliyle sıkıntı verici, bunaltıcı anlarda hayatınızın emniyet subabı olacak bir sevgiliniz var. Merak etmeyin soğukkanlılığı ve işini bilen yaklaşımıyla sorunları giderecektir.

3. “Beni anlamıyorsun” lafını unutun.

Mühendisler bilgileri, tecrübeleri hap gibi yutar. Ona bir şeyi bir defa söylemeniz yeterli, hafızaya kaydedecek ve gerektiğinde bu bilgiyi kullanacaktır. Beni anlamıyorsun lafını unutun, anlattıysanız emin olun anlayacaktır.

4. Bir özet geçme üstadı ile birliktesiniz.

Mühendislerde birçok bilgiyi alma, onları en az kelime ile anlatabilme becerisi yüksektir. Bunun ilişkinize yansımaları da harika olacaktır, laf kalabalığından uzak, kendini çok net bir şekilde ifade edebilen biriyle birlikte olacaksınız.

5. Bağlanamama, kendini verememe, vb. sorunları unutun.

Mükemmel olması için bir proje üzerinde günlerce çalışabilecek kapasiteye sahip birinin size bağlanamaması gibi bir şey söz konusu olamaz. Bağlanma konusunda bir mühendisten daha iyisi başka bir mühendistir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yaratıcılık mı dediniz?

Mühendisler hakkında söylenen yalanlara inanmayın, onların birer inek olduğu, sadece söyleneni yapabildileri gibi saçma şeyler sadece sizin aklınızı bulandırmaya yönelik. Her gün bir sürü soruna farklı farklı çözümler üreten, aynı sorunu bin farklı yöntemle çözebilen mühendislerin yaratıcı olmadığını söylemek onlara hakaretten başka bir şey değil.

7. Geleceğe yönelik maktıklı düşünceler üretip onları bir plan dahilinde uygulamak… İşte ihtiyacınız olan şey.

Mühendislerin tanımını yaptık farkında olmadan. Eğer geleceği düşünmek istiyorsanız kendinize harika bir partner buldunuz demektir. Geleceğe yönelik, mantıklı fikirlere, harika planlara sahip bir mühendisten daha iyi ne olabilir ki?

8. “Kalk biraz iş yap!” demenize gerek yok ki.

Çünkü mühendisler çalışkan olur, ona kalk çalış demek zorunda değilsiniz, belki “biraz dinlen” demeniz gerekebilir. Tembellik bir mühendisin pek bilmediği bir davranış biçimidir.

9. Tamircinin numarasını ne yapacaksınız?

Evde tamircinin kralı var! Üstelik bir tamircinin rüyasına bile göremeyeceği akılcı, pratik, farklı fikirleri hayata geçirmek için yer arayan biri.

10. Hatalarını kabul eden, yanlışında ısrar etmeyen birini istemez miydiniz?

E o zaman mühendisten başkasını aramanız mantıksız. Hata yaptığında bunu kolayca itiraf eden, yanlışını düzelten, farklı yaklaşımlar getiren bir erkek iyi olmaz mıydı? Elbette olurdu, o zaman alın size mühendis.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hayatınızda artık bencil olmayan biri var.

Ekip çalışmasına yatkın bir şekilde kendini geliştirmiş birinden bencil olmasını beklemek zaten başlıbaşına bir hata. Kararları birlikte alacağınız, sorunlarınızı birlikte çözeceğiniz, her zaman yanınızda olup, sizin fikirlerinize başvuracak bir yoldaşınız var. Ne mutlu!

12. Mühendisler monoton mu olur? Halt etmişler.

İnanmayın! Size mühendisler monoton olur diyenlere inanmayın. Bu genel kabulün aksine mühendisler gayet renkli, sürprizlerle dolu, enerjik insanlardır. Kimsenin aklına gelmeyecek sürprizlere yapan erkeklere bakın çoğunun mühendis olduğunu göreceksiniz. Monotonluk, size bunu diyenlerin hayat biçimi aslında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
180
88
44
17
8
4
3