Görüş Bildir
Haberler
Kışın Olumsuz Etkilerine Karşı Bunları Yapın

Kışın Olumsuz Etkilerine Karşı Bunları Yapın

Pegarose
19.09.2014 - 13:57 Son Güncelleme: 19.09.2014 - 17:19

Kışın Olumsuz Etkilerine Karşı Bunları Yapın

Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Güler, “Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren proteini yüksek gıdalar, sofralardan eksik edilmemeli. Bunlara ek olarak ara öğün sıklığını ve bu öğünlerdeki meyve tüketimini artırmak, günde 2-3 bardak bitkisel çay içmek, hem enerjiyi dengeliyor hem de vücut direncini yükseltiyor” dedi.

Havaların gittikçe soğuduğu, gribal enfeksiyonların sıkça görüldüğü sonbahar ve kış aylarında doğru ve sağlıklı beslenme, vücut direncini artırmada büyük önem taşıyor. Acıbadem Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Güler beslenmenin vücut direncine etkisi konusunda ayrıntılı bilgi verdi.

Soğuk havalarda sıvı tüketimi kadar meyve ve sebze tüketimine de ağırlık verilmesi gerektiğini ifade eden Güler, “Sağlık açısından çok yararlı. Özellikle bağışıklık sistemini kuvvetlendiren proteini yüksek gıdalar, sofralardan eksik edilmemeli. Bunlara ek olarak ara öğün sıklığını ve bu öğünlerdeki meyve tüketimini artırmak, günde 2-3 bardak bitkisel çay içmek, hem enerjiyi dengeliyor hem de vücut direncini yükseltiyor. Özellikle proteini yüksek gıdaların tüketilmesi bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Gün içerisinde bir öğünde kırmızı veya beyaz et, balık gibi gıdaların yenmesi hem soğuğa karşı vücudu koruyor hem de bağışıklık hücrelerinin savunma sistemini güçlendiriyor” dedi.

KIŞIN SOFRADA MUTLAKA BULUNDURULMASI GEREKEN YİYECEKLER HANGİLERİ?

Sofrada olması gerekenlerin, doğaya ve mevsime göre belirlenmesi gerektiğinin altını çizen Güler, “Kış mevsiminde A vitamini ve antioksidan yönünden zengin karnabahar, pırasa, lahana, brokoli, havuç, turp, marulun bolca tüketilmesi gerekiyor. Çünkü içerdikleri antosiyanidin, flavonol adlı bileşikler; hava kirliliği ve radyoaktif maddelerden alınan kanserojen etkili serbest radikallerin vücuttaki olumsuz etkilerini engelliyor. Bu durumda sofradan zeytinyağlı karnabaharı, pırasayı, kıymalı kapuskayı, bol turp ve havuçlu salatayı eksik etmemekte fayda var. Ama bunları pişirme şekli de vücut direncini değiştirebiliyor. Eğer bir yemek olması gerekenden daha fazla yağ içeriyorsa bu kilo alınmasına, hızlı kilo artışı da vücut direncinin azalmasına neden oluyor. Bu yüzden yemek içinde et kullanılıyorsa, ayrıca yağ eklenmemeli. Eğer zeytinyağlı yapılıyorsa zeytinyağı pişme esnasında değil, piştikten sonra salataya ekler gibi konulmalı. Bu hem kiloyu dengeliyor hem de zeytinyağının bozulmadan vücudumuza alınmasını sağlayarak vücut direncini artırıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: http://www.pegarose.com/kisin-olumsuz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın