Görüş Bildir
Haberler
Kısa Boylu Yakışıklılara Özel Stil Rehberi

etiket Kısa Boylu Yakışıklılara Özel Stil Rehberi

erleichda
28.05.2015 - 13:05 Son Güncelleme: 30.05.2015 - 19:46

Moda dünyası sanki sadece uzun boylu, atletik vücutlu fit erkeklere çalışıyor gibi görünse de aslında Kuzey Avrupalılar dışında neredeyse kimse bu standartlara uymuyor. Dolayısıyla vücut yapısına göre giyinmek gitgide zorlaşıyor. Oysa Tom Cruise'dan Tarkan'a, Gael Garcia Bernal'dan Robert Downey Jr'a, Micheal J. Fox'tan Kenan Doğulu'ya kadar dört yan kısa yakışıklılarla dolu. Kısa yakışıklılar için rehber niteliğinde bir galeri hazırladık. Buyrun galeriye.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sadelik şart

1. Sadelik şart

Sadelik sadece vücut yapısıyla alakalı olarak değil, genel olarak çok daha daha şık ve klas bir görüntü elde etmenizi sağlar. Mümkün olduğunca abartılı detaylardan uzak durmak,  az cepli paltolar trençkotlar kullanmak, büyük aksesuarları hayatınızdan çıkarmak şık görünmenin kuralıdır.

2. Mümkün olduğunca monochrome (tek renk) takımlar

2. Mümkün olduğunca monochrome (tek renk) takımlar

Farklı renkli kombinler vücudu ikiye böler, dikkati ya bacaklara ya da gövdeye çeker dolayısıyla tek renk kombinleri hem daha sade olduklarından hem de bütünlüklü durduklarından ilk etapta tercih edilmesi gerekenlerdendir. Böylece dikkat olduğu gibi tüm vücudunuzda olur. Monochrome yani tek renk kombinleri yaparken koyu renkleri tercih etmek de aynı şekilde tepeden tırnağa oluşturduğu bütünlükle uzun görünmenizi sağlar. Ayakkabılarınızı da kıyafetinizle aynı renkte seçmeyi unutmayın.

3. Renkli üstler

3. Renkli üstler

Monochrome şık ve sade ama bir o kadar da renksiz ve sıkıcı diyenlerdenseniz o zaman çift rekli kombin yaparken renkli olanı üst kısımda kullanmalısınız. Böylece bir bütünlüğü renklendirmiş ve genel duruşu bozmamış olursunuz. Minik aksesuarlarla tarzınıza tarz katabilirsiniz.

4. Dikine çizgiler

4. Dikine çizgiler
4. Dikine çizgiler

Bilinen bir moda klasiği olarak: dikine çizgiler uzun, enine çizgiler şişman gösterir. Bu kural burada da geçerli. Gofre gibi kadife gibi kendinden çizgili kumaşlar, ince çizgili takımlar, çok kalın çizgili olmayan üstler ve pantolonlar bu madde gereğince yeni favori kıyafetleriniz olacak.

5. Tam oturan gömlekler

5. Tam oturan gömlekler

Gömlek üzerine sürekli tekrar edilen kuralları unutun, burada önemli olan iyi görünmeniz. Dolayısıyla ilk yapacağınız vücudunuza tam oturan bir gömlek bulmak çünkü bol gömleklerin sizi olduğunuzdan kısa gösterme eğilimi vardır. Bunun dışında yine önemli bir detay, gömlek ve ceket kolları. Yine tekrar edilen kurallardan birini yıkıyoruz ve gömlek manşetinin ceket kol boyunu geçmesini öneriyoruz. Takım giymediğiniz zamanlar için de aldığınız gömleği slim fit bir pantolonla, pantolonun içine sokarak kombinliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Özel dikim takımlar

6. Özel dikim takımlar

Tüm vücut tipleri için geçerli olsa da en çok kısa boylulara yardımcı olacak takım şekli üzerinize göre dikilmiş olandır. Bu takımlarda ceket boyunun tam pantolonun kalça hizasında bitmesine ve iliklendiğinde jilet gibi dümdüz durmasına dikkat etmek gerekir. Pantolon da ise düşük bel yerine bir parça yüksek bel seçmek bacak boyunu uzun göstereceğinden en başarılı tercihtir. Ayrıca unutmadan, pantolon boyunun çok uzun ve özellikle çok kısa olmamasına dikkat edilmeli, duble paça bacak boyunu kestiğinden asla ama asla tercih edilmemelidir.

İşinizi kolaylaştıracak kilit parçalar

7. Takım

7. Takım

Kruvaze ve üç düğmeli ceketleri hayatınızdan çıkarın, onların yerine tek ya da çift düğmeli ceketleri tercih edin. Ceket ceplerinin geniş olmamasına, klapa yani ceket yakasının dar olmasına özen gösterin.

8. Pantolon

8. Pantolon

Eğer ki takım giymiyorsanız, bu sene oldukça moda olan kısa paça pantolonlardan uzak durmanız için aslında bir neden yok. Sadece kısa paçadan kısa olan pantolonlar, kapriler, yandan cepli kargo pantolonlar ve çok uzun sörfçü şortlarını hayatınızdan çıkarsanız yeter.

9. Mont

9. Mont

Deri ceket ve bomber olarak nitelendirilen ince ceketler aslında kısa boylu erkekler için yaratılmışlardır. Neredeyse tüm çeşitlerini istediğiniz gibi giyebilirsiniz. Dikkat edilmesi ve uzak durulması gerekenler, geniş fermuarlı cepler ve çok abartılı metal süsler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kot / Jean

10. Kot / Jean

Slim fit, hem normal pantolonda hem de kotta en favori can arkadaşınız. Pantolondaki tüm kurallar burada da geçerli. Tek önemli nokta, ne kadar güzel bacaklarınız olsa da slim fit derken aşırıya kaçmamalı ve aşırı dar kotlardan her daim uzak durmalı.

11. Ayakkabı

11. Ayakkabı

Birkaç senedir insafsızca moda olan tabanı yüksek ayakkabılar kesinlikle ama kesinlikle sizin için yaratılmadılar. Ayakkabının tabanı ne kadar yüksekse o kadar uzun görünmüyor aksine bütünlüğü bölüyor ve boyumla ilgili sorunum var diye bağırıyorsunuz. Eğer kullanmak istiyorsanız tavsiyemiz ayakkabı içerisine yerleştirilen gizli topuklar.

12. Şort

12. Şort

Pantolonda boy ne kadar önemliyse şortta da o kadar önemli. Uzun şortların kısa gösterdiği, kısa şortların ise bacak boyunu uzun göstermelerinden ötürü uzun gösterdiği bir gerçek. En ideali ise dizden 3-4 parmak kısa olanı.

13. Ve tabii ki tişört

13. Ve tabii ki tişört

Tişört için kurallar belli, kollar uzun olmayacak, mümkün olduğunca fit duracak, boyu pantolon kemer boyunu geçmeyecek. Şortun ya da pantolonun içine sokmak da ayrı bir tarz olarak kenarda durabilir.

Eveet Kısa Yakışıklılar, artık hazırsınız. Kendinizi daha fazla özletmeyin. Buyrun, yollar sizin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
152
74
34
21
20
19
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?