Görüş Bildir
Haberler
Kimisi Filmlere Konu Olmuş, Kimisi de Filmleri Aratmayan 10 Şeytan Çıkarma Hikayesi

etiket Kimisi Filmlere Konu Olmuş, Kimisi de Filmleri Aratmayan 10 Şeytan Çıkarma Hikayesi

Rinascita
31.07.2016 - 02:03 Son Güncelleme: 31.07.2016 - 23:38

Linda Blair'in Exorcist filmini izledikten sonra her ne kadar 'Olur mu öyle şey ya?' desek de, o küçük kızın yaptıklarını düşündükçe bir an bir korku kaplamıyor mu içimizi? İşte karşınızda bazıları filmlere konu olmuş, bazıları da film senaryolarını aratmayan 10 şeytan çıkarma hikayesi...😰

Kaynak: http://listverse.com/2013/08/14/10-mo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kamille Seenauth

10. Kamille Seenauth

Patricia Alves tarafından yönetilen 'Ruh Kilisesi' bugüne kadar bir çok şeytan çıkarma ayinine tanıklık etti. Afrikalı veya Hindu tarzı şeytan çıkarma ayinlerinden ötürü çoğu kadın olmak üzere, bir çok kişi Patricia Alves'e gelirdi. Şeytan çıkarma ayinleri boyunca, dualar ve ritüel şeklinde darplar gerçekleştirildi.

Kamille Seenauth da bu ayinler için gelenler arasındaydı. Şeytan çıkarma ayininin yapılmasını istediğinde ise Patricia tarafından ölene kadar demirle dövüldü. Patricia, kendi hatasını gizlemek için cesedi gömdü. Patricia'nın arka bahçesinde bir tümsekten çıkan ayağı gören komşuları polisi aradığında ise olay aydınlandı. Patricia, 2005 yılında 10 yıllık hapis cezasına çarptırıldı.

9. Vatikan'daki İsimsiz Genç

9. Vatikan'daki İsimsiz Genç

Peder Gabriele Amorth, Roma Psikopozluğu'nun 'resmi' ruh kovucusu olarak 160.000'in üzerinde şeytan çıkarma ayini gerçekleştirdiğini iddia ediyor. Fakat hiçbiri, 2000 yılında Papa John Paul II'nin yardımıyla Vatikan'da gerçekleştirilen kadar büyük değildi.

19 yaşındaki bir genç kız, Papa ile görüşmesi sırasında geğirerek hakaretler yağdırmaya başladı. Papa, iddiasına göre yarım saat kadar genç kızla oturdu. Fakat Amorth'un ifadesine göre, genç kız şeytan tarafından ele geçirilmişti ve şeytan Papa kaçtığında 'Beni Tanrı bile gönderemez.' şeklinde konuşacak küstahlığı kendinde buluyordu.

8. Janet Moses

8. Janet Moses

2007 yılında, Yeni Zelanda'da Janet Moses adlı genç kız, ailesi boğazına su boşalttığı için boğularak öldü. 9 kişi kasıtsız adam öldürme suçundan yargılandı, fakat bu sıradan bir dava değildi. Janet Moses, 'makutu' olarak adlandırılan Maori ruh kovma ayininin yanlış gitmesi sonucu hayatını kaybetti. Sihirli sözlerin işe yaramadığını gören ailesi, üç gün boyunca genç kızın yüzüne su fırlatma yoluna başvurdu. Bu süre zarfında kullanılan su o kadar fazlaydı ki; ailenin mutfağını su bastı.

Büyük annesinin ölümünden sonra tuhaf davranışlar sergilediği düşünülen Janet üzerinde uygulanan bütün ayinler sonunda, hala şeytan tarafından ele geçirildiğini düşünen ailenin uyguladığı son yöntem, genç kızın hayatını kaybetmesine sebep oldu.

7. Salvador Dali

7. Salvador Dali

Efsaneye göre Salvador Dali de, şeytan çıkarma ayinine katılanlar arasında. Salvador Dali, şeytan çıkarma ayini için yakın arkadaşı Gabriele Maria Berardi'ye başvurdu. 1984 yılında ölen Gabriele Maria Berardi'nin eşyalarının arasından çarmıha gerilmiş İsa heykeli çıktı. Ölmeden önce arkadaşlarına, bu heykelin Salvador Dali'den bir hediye olduğunu söyledi. İki sanat uzmanı da, bu heykelin Salvador Dali'nin çalışmalarından biri olduğunu onayladı. Fakat, bunun dışında herhangi bir kayıt bulunmadı.

Berardi'nin, tarikatından aforoz edildikten sonra 1940lı yıllarda Salvador Dali ile Fransa'da buluştuğu iddialar arasında yer alıyor. İddia edilen şeytan çıkarma ayinin ise 1947 yılında gerçekleştiği düşünülüyor.

6. Maricia Irina Cornici

6. Maricia Irina Cornici

2005 yılında, 23 yaşındaki Maricia Irina Cornici erkek kardeşini ziyaret etmek için Tanacu'da bulunan bir Ortodoks manastırına gitti. Uygunsuz görülen davranışlarından ötürü, şizofreni tanısı konulan bu genç kızın durumu, Peder Corogeanu'ya göre tamamen kötü ruhlarla ilgiliydi. Rahibelerin de yardımıyla, şeytanı kovmak için Cornici bir çarmıha bağlandı ve ağzına bir havlu tıkıldı. Üç gün boyunca dondurucu soğuklukta bir odada bırakılan genç kız, hayatını kaybetti. Bir rahibenin polise haber vermesiyle, Peder Corogenau ve dört rahibe ölüme sebebiyet vermekten yargılandı. Corogenau  'Şeytanı insanların bedeninden ilaçlarla çıkaramazsınız.' dedi. Peder, 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve manastır, Ortodoks Kilisesi'nin kararı ile kapatıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Michael Taylor

5. Michael Taylor

Ossett'te bir İngiliz kasabasında yaşayan Michael Taylor, yerel bir Hristiyan derneğine üyeydi. 1974 yılında, grubun lideri Marie Robinson'a karşı tuhaf davranışlarda bulunmaya başladı. Ortada hiçbir neden yokken, saldırganlaşıyor ve öfke nöbetleri geçiriyordu. Aylar sonra, Taylor şeytan tarafından ele geçirildiğini itiraf etti. Sonrasında, duruma bölgenin papaz yardımcısı müdahale etti ve şeytan çıkarma ayini gerçekleştirmeye karar verdi. Bütün gece süren ayinde, 40 şeytanın Taylor'ın bedenini terk ettiğini, ayinin başarı ile sonuçlandığını düşündüler.

Maalesef, hikaye burada bitmedi. Taylor şeytanlardan kurtulduğuna inansa da, 29 yaşındaki eşinin şeytan tarafından ele geçirildiğini düşünmeye başladı. Eşinin gözlerini çıkartıp, dilini koparttıktan sonra  çırılçıplak sokağa fırladı. 'Bu, şeytanın kanı!' diye bağıran Taylor, akıl hastası olduğu düşünüldüğü için hapis cezası almadı, iki yıl boyunca yüksek güvenlikli bir klinikte tutuldu.

4. Clara Germana Cele

4. Clara Germana Cele

1906 yılında Güney Afrika'nın Umzinto şehrinde, Peder Erasmus Horner'dan ilginç bir günah çıkarma ayini itirafı geldi. Katolik ve Marianhill misyoner heyetinin bir üyesi olan Clara Germana Cele, Peder Horner'a şeytanla bir anlaşma yaptığını söyledi. İlk etapta kızın söylediklerine inanmayan Horner, sonraları kızın tuhaf davranışlarını fark etti. Genç kız, hiç bilmediği bir dili kullanarak hayali arkadaşları ile konuşuyor, kıyafetlerini parçalıyor, hırıldıyor, rahibelere şiddet uyguluyordu.

Peder Horner tarafından şeytan çıkarma ayini gerçekleştirildi. Cele'nin bedeninden şeytanları çıkarmada başarılı oldu. 1907 yılı, Ocak ayında şeytan yeniden döndü. Bir kez daha ayin yapıldıktan sonra ise, Cele sonsuza kadar şeytandan kurtuldu.

3. Robbie Mannheim

3. Robbie Mannheim

13 yaşındaki Robbie Mannheim veya Roland Doe, 1973 yapımı 'Exorcist' filminin ilham kaynağıdır. Olay 1949 yılında Robbie'nin, halasının ölümünün ardından ruh çağırma tahtası kullanması ile başlıyor. Bir dizi açıklanamayan, doğa üstü olaydan sonra Robbie'nin ailesi Papaz Luther Miles Schulze'dan çocuklarını gözlemlemesini istiyor.

Schulze çocuğu gözlemlerken, odanın duvarlarından rahatsız edici sesler duyuyor, çocuğun yattığı yatağın sallandığını görüyor. Gördüklerini Peder Edward Hughes'a anlattıktan sonra, Hughes çocuk için şeytan çıkarma ayinine başlıyor. Ayin sırasında Robbie, Hughes'ı yaralıyor ve biraz ara vermeleri gerekiyor. St.Louis'de altı hafta süren ikinci ayinin ardından, Robbie normal hayatına geri dönüyor.

2. Anna Ecklund

2. Anna Ecklund

Alman yazar Carl Vogl, Begone Satan adlı kitabında 20. yüzyılın dönümünde Anna Ecklund'ın şeytan tarafından ele geçirilmesini anlatır. Ecklund, 1882 yılında Iowa'da doğar ve bir Katolik olarak yetiştirilir. 14 yaşındaki Ecklund'ın, kutsal nesnelere karşı tiksinti ile bakması, kiliseye girmeyi reddetmesi ve cinsel objelerden bahsetmesi ile tehlike çanları çalmaya başlar. Cadı olduğuna inanılan halası Mina'nın yanına gönderilir. 1912 yılında, Ecklund'a ilk şeytan çıkarma ayini Peder Theophilius Riesinger tarafından yapılır. İlk ayinden neredeyse 20 yıl sonra, 1928 yılında Ecklund yeniden şeytan tarafından ele geçirilir.

Yine, Peder Theophius tarafından gerçekleştirilen ayine, bu sefer Fransiskan rahibeler de yardımcı olur. Ecklund, kendisine sunulan kutsanmış yiyeceği reddeder ve kedi gibi tıslar. 23 gün süren ayinde, genç kız altı rahibe tarafından kontrol edilir. Dudaklarını kıpırdatmadan konuştuğu, sürekli çiş yaptığı, rahibeleri aşağıladığı ve özel hayatlarını onlara karşı kullandığı gözlemlenir. 23 Aralık 1928'de ayin başarı ile sona erer.

1. Anneliese Michel

1. Anneliese Michel

Anneliese baskıcı, bağnaz ve Katolik bir ailede katı kurallar altında yaşayan bir genç kız olarak yaşıtlarından farklı bir hayatı oldu. 1960lı yıllarda, Anneliese'in arkadaşlarının bir çoğu toplumun katı kurallarına baş kaldırırken, o annesinin günahlarının bedelini soğuk betonun üzerinde uyuyarak ödüyordu. Çünkü annesi Anna Michel, 1950lerde gayrimeşru bir çocuk dünyaya getirmişti.

17 yaşında krizler geçirmeye başladı. Anneliese'e epilepsi teşhisi konuldu. Dua ederken sürekli halisünasyonlar görmeye başladı. Cehennemde yanacağına dair sesler duymaya başladı. 1973 yılından itibaren, şiddetli bir depresyon dönemine girdi. İki farklı rahipten şeytan çıkarma ayini talebinde bulunmasına rağmen, ikisi tarafından da reddedildi.

İşler hızla değişmeye başladı. Anneliese bir gün 600 kere diz çöktü, iki gün boyunca köpek gibi havladı, örümcekleri yedi, kendi çişini yaladı, ölü bir kuşun kafasına vurdu. Anneliese, şizofreni belirtileri gösteriyordu fakat ailesi tıbbi tedaviyi reddetti. Wurzburg Papazı'nın liderliğinde şeytan çıkarma ayini gerçekleştirildi.

Papaz'ın iddiasına göre; aralarında Lucifer, Judas Iscariot, Nero, Kabil ve Adolf Hitler'in de bulunduğu altı ruh kovuldu. 9 ay süren 67 ayin sonunda, 1976 yılında kendini aç bırakarak öldü. Son sözleri 'Anne, korkuyorum.' oldu.

Ailesi ve bölgenin iki papazı cinayete sebebiyet vermekten yargılandılar, suçlu bulundular. Hepsine 6 aylık hapis cezası, ardından 3 yıl boyunca denetimli serbestlik cezası verildi. Annesi hiçbir şekilde pişman olmadığını söyledi. Kızının, kendisini bütün kaybolmuş ruhlar ve onların günahları için feda ettiğine inanıyordu.

The Exorcism of Emily Rose filmi, Anneliese'nin hikayesinden ilham alınarak çekilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
228
64
56
18
18
13
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Adolf Hitler ne aq sdajkfgshfdsjfdkhgsfdajsadfjsadjsad

themonsher

baba oğul ve kutsal ruh adına sana emrediyorum, bana adını söyle iblis !

şeyşey

osman

Per Ohlin

Şeytan, insan denen mahlukun ta kendisidir. Öyle kırmızı, boynuzlu, garip sesler çıkaran mitolojik bir varlık aramanıza gerek yok .

Sevilay

profiline bakıyorum sonrada yorumuna.