Görüş Bildir
Haberler
Kırşehir'deki Gül Kitabevi'ni Böyle Yağmalayıp Ateşe Vermişler

etiket Kırşehir'deki Gül Kitabevi'ni Böyle Yağmalayıp Ateşe Vermişler

Onedio Medya
19.10.2015 - 12:28 Son Güncelleme: 19.10.2015 - 15:28

Kırşehir'de 30 yıldır faaliyet gösteren Gül Kitabevi'nin yağmalanıp ateşe verilmesinin görüntüleri ortaya çıktı. Polis kamerası kayıtlarına göre, HDP'nin il binasını yakmaktan dönen onlarca saldırganlar kitabevini taşlıyor, yangın çıkarıyor. Kitabevi sahiplerinden biri linç edilmeye çalışılıyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kırşehir’de PKK ’yı protesto eylemleri sırasında, şehire 30 yıldır faaliyet gösteren Gül Kitabevi de saldırganlar tarafından yağmalanmış ve ateşe verilmişti. 

Radikal'den İsmail Saymaz, bu saldırının polis ve güvenlik kamerası kayıtlarına ulaştı. Polis kamerası kayıtlarına göre, HDP’nin il binasını yakmaktan dönen onlarca saldırgan slogan atarak kitabevini taşlıyor, kitabevi önündeki çantalardan birini çalıp diğerlerini yakarak içeriye atıyor, yangın çıkarıyor ve kitabevi sahiplerinden birini topluca linç etmeye çalışıyor.

Kitabevinin içini gösteren güvenlik kamerası kayıtlarına göre de dükkana giren saldırganlar kitapları, defterleri ve diğer malzemeleri devirip yağmalıyor, içeriye yanık çanta atarak dükkanı ateşe veriyor. Bu sırada, kitabevinin çalışanları kaçışıp üst katlara sığınıyor ve içeriyi simsiyah bir duman kaplıyor.

Gül Kitabevi’nin sahibi Sait Akıllı’nın avukatı olan Hatem Göksu, kitabevinin taşlanıp yakılmak istenmesine ilişkin soruşturma kapsamında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve mala zarar” iddiasıyla altı kişinin tutuklandığını, üç kişinin adli kontrolle serbest bırakıldığını söylemişti. Soylu, kentte toplam 13 kişinin saldırı ve yağmadan tutuklu olduğunu belirtmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
299
76
71
41
17
13
4